ХРВАТИ СЕ ПРАВДАЈУ АМЕРИКАНЦИМА због усташтва

HRVATI SE PRAVDAJU AMERIKANCIMA zbog ustaštva

6 marta 2017

Ustase SS divizija Hvatska 97

Povodom izveštaja Stejt departmenta o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj za 2016., u kojem su iznesene brojne kritike hrvatska Vlada je saopštila da je ta zemlja usvojila najviše standarde zaštite ljudskih prava, kao i da je odlučna da ih i dalje promoviše, a posebno kada je u pitanju zaštita prava nacionalnih manjina.

U izveštaju Stejt Departmenta je navedeno da su socijalna diskriminacija, nasilje prema pripadnicima etničkih manjina, ženama i deci, kao i korupcija najveći problemi u kršenju ljudskih prava u Hrvatskoj.

Hrvatska vlada je navela da je u pogledu nekih područja koja se u izveštaju percipiraju kao problematična potrebno istaći da su ona bila naglašavana i u izveštajima Stejt departmenta za Hrvatsku i tokom ranijih godina.

– Izveštaj u odnosu na Hrvatsku daje pregled i ocenu stanja ljudskih prava, od kojih je niz područja ocenjen pozitivno. Republika Hrvatska usvojila je najviše standarde zaštite ljudskih prava ratifikujući temeljne međunarodne instrumente.

Ta činjenica je potvrđena i kroz članstvo Republike Hrvatske u svim međunarodnim organizacijama, a posebno članstvom u Europskoj uniji – navela je hrvatska vlada, prenosi regionalna tv N1.

Vlada je takođe saopštila da je odlučna u daljnjem promovisanju i zaštiti temeljnih prava, posebno naglašavajući „zaštitu prava nacionalnih manjina čemu doprinose i zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru kao deo parlamentarne većine“.

U saopštenju se naglašava da je hrvatska Vlada „jasno osudila sve događaje koji su predstavljali kršenje pojedinih ljudskih prava, zajamčenih Ustavom i hrvatskim zakonodavstvom i preduzela je značajne korake kako bi kaznila počinioce što se izričito navodi i u izveštaju Stejt Departmenta.

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  U Hrvatskoj više nema Srba. Od ovog rata nema četvrt miliona, a od 2. s. rata dva miliona stanovnika srpske nacionalnosti koji su na tom tlu živeli od vajkada. I sve je navodno uvek bilo po zakonima. A sad kažu kako su zakoni po standardima modernih društava. Pa ko je ovde lud?

 2. Za Srbiju says:

  Ovoliko mogu da lažu samo oni koji nemaju stida.

 3. Sodom von Gomor says:

  igrokaz nacista iz hrvacke i nacista iz SAD-a, samo ne znam šta im to treba pošto su svima poznati kao šljam, igrokaz i gluma su uzaludni.

 4. Borna says:

  Čavrljaju da se Srbi ne dosete: vrana vrani oči ne vadi! ps.Lek za fašizam postoji i patentirao ga je Staljin!Pacijenti su stali u red a medicina je spremna.No problem, ok?

 5. padre says:

  Dobro da nisu rekli da kod njih nema kriminala, jer je to zakonom zabranjeno!

 6. Aleks says:

  Pogledate znak na zeleni beretki vojnika na sliki na sta vam liči SS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *