ХРВАТИ СЕ СВАЂАЈУ ЗБОГ ИЗРАЕЛСКИХ Ф16: Купили смо старе канте, СРБИ БИ НАС СВОЈИМ МИГОВИМА ОДУВАЛИ У СЛУЧАЈУ РАТА!

HRVATI SE SVAĐAJU ZBOG IZRAELSKIH F16: Kupili smo stare kante, SRBI BI NAS SVOJIM MIGOVIMA ODUVALI U SLUČAJU RATA!

28 marta 2018

Posle odluke državnog vrha Hrvatske da ratnu avijaciju obnovi izraelskim borbenim avionima F 16 ‘Barak’ za šta će izdvojiti pola milijarde vera, tamošnja stručna javnost žestoko se sukobila oko toga da li Zagreb treba da uzima avione stare čak 30 godina. Eksperti upozoravaju da izraelski avioni nisu dorasli srpskim migovima 29 koji će imati najsavremeniju opremu, daleko ispred onoga čime raspolažu izraelski F 16.

Penzionisani hrvatski pilot Ivan Selak ustvrdio je da su avioni koje Hrvatska kupuje od Izraela – stari. Selak je u Dnevniku Nove TV izneo niz kritika na nabavku izraelskih aviona.

– Imao sam priliku da letim na borbenom avionu F-16. To je odličan, agilan i visoko sposoban avion koji je dobro opremljen. Sjedinjene Američke Države su ponudile blok 70,72 što je naučna fantastika, tu su i avioni ponuđeni od Grka i Izraelaca. Avioni koji će doći u Hrvatsku, a biće stariji od pilota koji će njima leteti, nisu dobra opcija za Hrvatsku – rekao je Selak, a prenosi portal Indeks, koji u naslovu navodi da su avioni „stare kante“.

– Ne favorizujem nijedan avion i nemam nikakvo interesovanje, ali želim da upozorim da se naši piloti na izraelskim F-16 zasigurno neće naleteti. Najveća mana F-16 ‘Barak’ je što su njime leteli Izraelci koji su najbolji piloti na svetu i najbolje ga koriste. Oni su ih izraubovali. Kad je avion proizveden osamdesetih godina prošlog veka, proizvođač je jasno naveo da je njegov životni vek 30 godina i 8.000 sati. Ti avioni su već leteli toliko – zaključio je Ivan Selak.

Hrvatski penzionisani general i nekadašnji komandant RV i PVO JNA Anton Tus ima potpuno drugačije mišljenje od Selaka.

– On ima te resurse, to nisu potrošeni resursi, kada bi oni bili sa životnim vekom od 30 i više godina, onda bi on bio u pravu, ali s 20 godina to je pola njegovog životnog veka. To još nije otpisan avion, njemu će trebati od 15 do 20 godina pre nego što bude morao da se zameniti. To je sasvim normalno, pravi pilot jasno voli da ima novi avion. Mislim da su ti avioni u normalnom stanju, samo treba sprovoditi redovne preglede i tehnička ispitivanja – rekao je Tus o starosti aviona.

Stručna javnost smatra i da izraelski avioni nisu dorasli srpskim migovima 29 koje je Beograd već dobio od Moskve i koje će dobiti od Belorusije.

Ti lovci biće opremljeni najsavremenijom opremom koja je daleko ispred onoga što imaju izraeklski F 16 „Barak“.

KOMENTARI16 komentara

 1. goran says:

  Ala cewmo ratovati: Hrvati sa izraelskim kantama, a mi sa ruskim. Uskocice neko treci i prodati jos skuplje avione, ali i oni ce biti pokvareni. Hrvati i Srbi ce morati da zive jedni pored drugih. Tako je sudba htela, ha ha ha.

 2. Velika Metla says:

  Vi ćete sami sebe da oduvate zbog vaših zločina! Vi ste nakot uz pirgave najveće zlo na planeti! Toliko mala grupacija ljudi sa toliko zla u sebi nema na celom svetu! Nijedan mudžahedin,terorista,islamista,kmer,nije toliko zlo kao vi pokatoličeni nesrećnici! Neće vas "papiga",a povratka kod svojih predaka nemate! Lutate,i uvek ćete lutati od nemila do nedraga,i bićete uvek u prvim redovima kao topovsko meso,jer se UVEK u prve redove šalju oni kojima se najmanje veruje,i koji su pobegulje od svojih predaka!

  • goran says:

   Na zalost, takvi bez korena mnogo bolje prolaze, prouci istoriju I videces da svetom vladaju izdajnici.

   • Zoran says:

    Svetom ne vladaju izdajnici. Oni se samo iskoriste i sutnu. Nikom izdajnik ne treba. Ni onom kome izdaje, ni onom koga izdaje.

    • goran says:

     Izdajnici vladaju dok vladaju, a oni koji su posteni crkavaju od gladi. Mesas moral sa cinjenicama.

     • Zoran says:

      Izdajnici mozda nisu gladni, ali nikad ne vladaju. Pa ne mislis valjda da Hrvati vladaju? Pa oni su samo alat u rukama Zapada. E sad oni koji su moralni uz malo muke isto ne moraju da budu gladni. Ima basta, njiva,.... Nece bas d aimaju lagodan zivot kao izdajnici, ali ce duze da potraju.

  • Jovo says:

   Si zaboravio uzeti lek Srbine.POzdrav iz Slovenije.Znaš to ti je ona država 100 godina ispred tvoje.Ha,ha,ha.Koliko si jadan, ni sam ne znaš

 3. Milan says:

  Za sada su dobro i prošli, tek će da se zabezeknu kad budu videli koliko koštaju održavanje i remonti ovih krševa!

 4. opet ja says:

  Na žalost čak i ti stari izraelski avioni su mnogo bolji od Migova 29 koje Srbija ima.

  • Hruscov says:

   Greska, videces.

  • Zoran says:

   Prijatelju, znas li ti sta je 78 dana protiv NATO-a, porusen ainfrastruktura i nesto sitno od vojen opreme? Ti to ne mozes d ashvatis. Znas li ti sta jsu e Bugarska, Hrvatska...svi ostali na Balkanu za nas? Saka jada. I to sad posle razbucabvbanje vojske. Znas ta Ameri rekli sta bi bilo sa Kosobvom d as eoni povuku? Za 24 sata bi ih stavili pod svoju komandu.

   • Jovo says:

    Znaš onu Sanjala svinja kukuruz.Pozdrav iz Slovenije

  • Zoran says:

   Znas li ti sta je obaranje F-117 oi otkazivanje narudzbina osta;lih drzava? Nemas ti pojma.

 5. Zoran says:

  Hrvatoi, ako vam to bas toliko tesko pada, evo da se mnejamo. Mi vama nase avione, vi nama vase. Opet sve na isto izlazi.

 6. Makeridov says:

  Mante se, bre, aeroplana, Balkanci!Ovde boj bije hladno oružje, sećate se?

 7. ramen says:

  hladno oružje i podmukla istina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *