ХРВАТИ СЕ УПЛАШИЛИ: Орбан опет прети ВЕЛИКОМ МАЂАРСКОМ

HRVATI SE UPLAŠILI: Orban opet preti VELIKOM MAĐARSKOM

18 decembra 2019

Mađarski premijer Viktor Orban održao je sastanak predsedništva svoje stranke Fides, što nije ništa neobično, ali jeste to što je sastanak održan pod ogromnom kartom „istorijske Mađarske“.

Ta geografska karta obuhvata i veliki deo Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije, a ona je, po svemu sudeći, stalni inventar u prostorijama Fidesa, zaključuje portal index. hr.

Fotografiju sa sastanka je objavio sam premijer Viktor Orban, i to na svom Fejsbuk profilu, uz opis:

– Pretpraznični sastanak predsedništva stranke.

To da su Orban i njegova vlada nostalgični za vremenom kada je Mađarska zauzimala daleko veću teritoriju, uključujući i velike delove Hrvatske, nije nikakva posebna novost, a nije ni tajna.

Već nekoliko puta, i to u poslednje vreme, zvaničnici Mađarske su javno prisvajali delove hrvatske teritorije.

Tako je letos, u junu službena mađarska Kancelarija za međunarodnu komunikaciju pri vladi Viktora Orbana na svom Tviter profilu objavila kartu Mađarske koja uključuje veliki deo Slovenije, ali i delove Hrvatske poput Međimurja, dela Baranje i Kvarnera, koja sugeriše da su ovoj zemlji nakon Prvog svetskog rata otete dve trećine teritorija, uključujući čak 63 hiljade kilometara kvadratnih koji su deo današnje Hrvatske, Slovenije…

A sam Orban je nedavno, prilikom posete Osijeku, gde ga je dočekao hrvatski premijer Andrej Plenković, nostalgično govorio o Slavoniji i Baranji kao „najbogatijim delovima naše (mađarske) države“. Hrvati su i tada, na tu provokaciju, bili nemi!

Povodom najnovije provokacije hrvatski premijer Andrej Plenković je rekao da je o tome razgovarao s ministrom spoljnih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

– Naše ministarstvo će vezano za to obaviti razgovore s mađarskom stranom. Koliko sam ja njega razumeo, nije to prvi put da se ta karta pojavljuje na nekom sastanku Fidesa. Sadašnje hrvatske granice su takve kakve jesu- kazao je Plenković, dodavši da Hrvatska mora da sarađuje sa svojim susedima.

(Index.hr)

KOMENTARI9 komentara

 1. Istina says:

  Susjedi će pući od muke nekada su bili dio austrougarske, vjerovatno će posle Mađarske svoj dio tražiti i Austrija...

  • Kromanjonac says:

   A Italija Istru I.Dalmaciju, Srbija s.i j.Dalmaciju itd. KROmanjonci nikada nisu bili sposobni da imaju drzavu, kako onu nacisticku tako ni ovu kaubojsku.

 2. Dragi says:

  Šta su Hrvati tražili rušenjem Jugoslavije, to će i dobiti i to vrlo skoro. Možda će im ostati malo Like i unutrašnje Dalmacije, jer obalu i ostrva, a takođe i Istru, će tražiti i dobiti Italija, a Mađarska će tražiti i dobiti Slavoniju, Zagorje i Gorski Kotar, naravno sa Rijekom. Plakaće Hrvati za Jugoslavijom!

 3. M says:

  Samo neka dođu Mađari,i svi koji to žele!Nije to ništa,doći će i iz daljina oni koji nisu ni čuli za Hrvatsku!Bit će belaj veliki!A onda će svi dobiti po p.čki!I to neće biti kraj nego tek početak!Što oni misle,da je samo Hrvatska u veš-mašini?!?I oni su,i svi,i njihovi teritoriji!Zato,samo neka dođu svi pohlepni,bijesni,agresivni,ovdje će se provesti nezaboravno,šteta bi nenadoknadiva bila kad zločinci svijeta ne bi došli i napali Hrvatsku,kad je bal nek je bal!Progonjeni templari su ovdje našli svoje posljednje utočište!I tu su,samo čekaju Glas!Kad čuju poziv,odavde će i ustati!Mačem ili Riječju!?!I neće se zaustaviti dok ne završe poslanje!Daleko,daleko!Stari šumeći jen glas:-"Vu ovih bu gorja svanula zorja,vesela i sretna bu svaka hiža i klet"!

 4. Ljubljana says:

  Mozda istorija Madzarima nije neka nauka..a mi Slovani trazimo koridor Murska Sobota-Bratislava Slovani su podeljeni dolazkom Germana na Stajersko, Korosko i huna sa istoka..

 5. petkovicnenad67@yahoo.com says:

  Pa tako im i treba kad su pravili " lijepu njihovu" na tuđoj teritoriji. Prvu "državu" im je dao Adolf a ovu isto Nemac Genšer, znamo kako je prva završila i ova će tako ako ne i gore ...

 6. krojač says:

  Aha, šta ćete sad?! Dok ste bili u Jugoslaviji bilo vam je ko u majčinoj utrobi, bezbedno i toplo. Ali vama to nije bilo dovoljno. Hteli ste da ostvarite ideju svog psihopate paveliča, pa ste se otcepili i obnovili NDH i time se izložili svetu. Da zlo bude veće, isterali ste sve Srbe koji su od vajkada branili teritorije na kojim su živeli, pa samim tim i hrvatsku. Ne znam ko će sad da vam brani vašu ndhziju. Da neće ustaše? Pa oni znaju da "ratuju" samo protiv nenaoružanih civila, žena, dece, starčadi, da kolju, muče spaljuju. Oni nikad ništa odbranili nisu niti će ikad. Zaslužili ste najgoru moguću sudbinu, ali se mene i nas ovde u suštini uopšte ne tiče šta će biti sa vama. Samo nemojte slučajno da tražite pomoć od nas kad vam zagusti. Nema više. Ende.

 7. Nebeska Srbija says:

  Sad idu na hrvatsku a uskoro ce i na Srbiju..oni na osnovu madjarskih pasosa mogu i Vojvodinu da traze.

  • Djoka Brica says:

   Srbija je dobila Vojvodinu 1918 god. pre ce Madjari traziti deo Vojvodine nego neki deo iz HR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *