ХРВАТИ: Срби су се у Јасеновцу одмарали и играли фудбал (ВИДЕО)

HRVATI: Srbi su se u Jasenovcu odmarali i igrali fudbal (VIDEO)

2 februara 2015

jasenovac 7898Od podsjećanja i opomene na Jasenovačko zlo u Hrvatskoj je ostalo onoliko koliko mora da istorija ne bi bila do kraja ponižena.

Kao da umanjivanje broja žrtava nije bilo dovoljno, prešlo se na poptunu negaciju pa se sve češće mogu čuti opasni glasovi koji otvoreno kažu da je Jasenovac umjesto klaonice za Srbe bio radni logor u kome se polagao vozački ispit i rekreativno igrao fudbal.

Umjesto da se na pomen preklanih duša stoji mirno ili makar ćuti, od visokopozicionarnog svešetnika katoličke crkve i uglednog hrvatskog novinara stižu poruke na koje se u Hrvatskoj ne reaguje, a u Evropi ćuti.

Na tragu svog uzora, Alojzija Stepinca, dr Stjepan Razum, direktor arhiva katoličke nadbiskupije, koji je sastavni dio „Hrvatskog državnog arhiva“, na čelu je društva koje želi da sruši, kako kaže velikosrpski mit o Jasenovcu.

Denis Bojić je za magazin „Pečat“ istraživao šta je danas Jasenovac Hrvatima.

UPOZORAVAMO DA ODREĐENI KADROVI VIDEO PRILOGA MOGU BITI UZNEMIRUJUĆI

Izvor: RADIO TELEVIZIJA REPUBLIKE SRPSKE

KOMENTARI8 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Braćo i sestre na donjem linku je peticija za raspisivanje vanrednih izbora. Mi moramo nešto učiniti ili našoj deci neće ostati ništa od Srbije. http://www.peticije24.com/108357 Šalji dalje

 2. Pingback: HRVATI: Srbi su se u Jasenovcu odmarali i igrali fudbal (VIDEO) | SRPSKA ISTORIJA

 3. Pingback: HRVATI: Srbi su se u Jasenovcu odmarali i igrali fudbal (VIDEO) - Nova Srpska dijaspora

 4. Sa says:

  Dedu su mi ustase,odvele 41 god.iz kafane Istra,u Sarajevu..samo sto je srbin..u Jasenovac.

 5. Svetislav says:

  Mi znamo istinu o "uzivanju" Srba u Jasenovcu! I mi ako Bog da treba da organizujemo slican "rekreativan" sadrzaj kurvatima kad tad!

 6. Aca Banjac says:

  Kad - Tad...vraticemo im sa kamatom...oko za oko...zub za zub....

 7. Milutin says:

  Umjesto da se na pomen preklanih duša stoji mirno ili makar ćuti, od visokopozicionarnog svešetnika katoličke crkve i uglednog hrvatskog novinara stižu poruke na koje se u Hrvatskoj ne reaguje, a u Evropi ćuti. //////// normalno da cuti, jer ona to i podrzava....kao sto su njeni nacisticki kreatori podryavali i ustase //////// EP: Ustaški grb za dobrodošlicu Hrvatskoj Novosti online | 28. jun 2013. 12:49 http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0.480.html:441288-EP-Ustaski-grb-za-dobrodoslicu-Hrvatskoj

 8. Rade says:

  Da, da i jeli su pileci stek!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *