ХРВАТИ У НЕВИЂЕНОЈ ПАРАНОЈИ, ТВРДЕ: Руси у Српској граде три војне базе, ДРЖАЋЕ НА НИШАНУ ЦЕЛУ ЕВРОПУ?!

HRVATI U NEVIĐENOJ PARANOJI, TVRDE: Rusi u Srpskoj grade tri vojne baze, DRŽAĆE NA NIŠANU CELU EVROPU?!

21 februara 2018

Rusi planiraju da u Republici Srpskoj naprave svoje tri vojne baze iz kojih bi na nišanu raketnih sistema imali celu Evropu, piše zagrebački ‘Jutarnji list’!

Kako tvrde hrvatski novinari, rusko oružje bilo bi razmešteno u Sokocu, Trebinju i na Mahovljanima kraj Banjaluke, na svega 150 kilometara od Zagreba.

– O ovome su Milorad Dodik i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali na šest sastanaka, koliko su ih imali u poslednje četiri godine. Baze bi bile smeštene u bivšim kasarnama, a ulaznica u ove projekte bila bi gradnja tzv. humanitarnih centara u tim napuštenim vojnim kompleksima – piše ‘Jutarnji’.

Predsednik RS Milorad Dodik juče se nije oglašavao ovim povodom, ali je dan ranije izjavio da Banjaluka u kasarnama koje se obnavljaju nema ni ruske, ni američke rakete.

Komentarišući navode hrvatskih medija, ekspert za terorizam i bezbednost Dževad Galijašević kaže za Informer da bi ova ideja, ukoliko je realna, mogla da predstavlja ruski odgovor na inicijativu Amerike da militarizuje Brčko.

– Vašington najavljuje potpunu militarizaciju Distrikta Brčko. Njihove snage trebalo bi da se priključe već formiranoj jedinici Velike Britanije od 600 specijalaca, čiji je dolazak u Brčko sve izvesniji. Zbog toga je na ovom prostoru neophodno i prisustvo Rusije, kao izvoznika stabilnosti i čuvara međunarodnog pravnog poretka – poručuje Galijašević.

Nešković: Igra velikih sila

Politikolog Radomir Nešković ističe da je ovo igra velikih sila i da od pravljenja novih baza nema ništa.

– Prisustvo vojske u BiH regulisano je Dejtonom. Bez dozvole NATO i Tela za primenu mira, nijedna vojna sila ne može u BiH da instalira svoje jedinice. Da bi u Trebinju, Sokolcu i na Mahovljanima bilo dopremljeno rusko naoružanje, moralo bi da prođe preko teritorije koju kontroliše NATO – podvlači Nešković.

(Mediji)

KOMENTARI20 komentara

 1. Batina says:

  Daj Boze da je to istina.

 2. Milutin says:

  Pa šta tu ima sporno jadni hrvati SRBSKOG POREKLA. Vatikan vam ispro mozak pa mislite da su svi neprijatelji koji nisu pod kapom vatikana. Spustite se na zemlju i počnite da razmišljate svojom glavom a ne fašističkom i nacističkom.

  • Batina says:

   Pa oni su i jedno i drugo.

  • Zaharije Serak says:

   Sa tvojom glavom sigurno ne!

   • Strahinja says:

    Zaharije ? Mirrrrannn... !!!

  • Velika Metla says:

   Milutin,nema šanse da oni razmišljaju svojom glavom,jer je i nemaju! Da su je imali ne bi nikada prihvatili najgoru (ne)veru u ljudskom rodu! Zlo!

  • Željko says:

   @ Milutin Čemu ovolika mržnja i provokacije? Svi bi vi voljeli da vaša putovnica ima vrijednost hrvatske i da idete raditi na vama "mrski" Zapad jer u "majčici" Rusiji nema kruha za vas!!

   • VUK says:

    Zeljko ujace jesi se ti to malo ukakao

 3. Ivan Grozni says:

  U strahu su velike oci

 4. Ilija Krneta says:

  treba da znaju da ce STIPE MESIC platiti ubijanje civila srbski u MRKONJICU GRADU 95 godine napao civile koji ga nisu dirali niti krivi bili bilo sto hrvatima oko za oko zub za zub treba vratiti a tako ce i biti putin nije milosevic ni jelcin

  • Željko says:

   @ Ilija Krneta Neznanje je velika opasnost po vas jer Stjepan Mesić, mi ga zovemo Stevan, od 1993. godine do Tuđmanove smrti je bio nepoželjna osoba u Hrvatskoj a o zločinima HV u Mrkonjić Gradu mora vlada u Zagrebu razgovarati sa Vijećem ministara BiH!

 5. test01 says:

  Laz i obmana iako bi Srbi seleli da je to istina, g Radomir Nešković je to lepo objasnio, pricitajte zadnji deo teksta...

 6. Nebeska Srbija says:

  Puste zelje nase..

 7. zlatko says:

  Hahahaha. Šta je miševi? Punite gaće od same pomisli na Ruse? Niste okajali stare grehe kad ste ono u 2. s. ratu klali Ruse da razonodite Hitlera? Ne bojte se. Rusi već odavno drže na nišanu ne samo celu Evropu, nego ceo svet, pa vam ni dosad, kao što vidite, dlaka s glave nije falila. Ali nije samo da se bojite, nego i onako drečite po diktatu Klintonke. Nije vam to pametno. Duga je istorija. Ko zna šta će biti sutra, možda vam jednom zatrebaju dobri odnosi sa Rusima.

  • Željko says:

   @ zlatko Molim vas lijepo, brinite se vi za Srbe i za Srbiju!

   • VUK says:

    Zeljko duso nebrini nece nista da te boli ko kod cika zube

   • mirkula says:

    Nema ništa od te pomoći - nisi rekao PROSIM LIJEPO..

  • Robert Wronsky says:

   Vi srpski misevi gledate ruskog slona i mislite da ste mocni! Usrat cete se vi kad vas Rusi spuste na zemlju jer zbog vas, sake jada, nece se sigurno zamjeriti zapadu.. U BiH su gazde jos uvijek Nato i amerikanci. Tako ce i ostati.

 8. petrovgrad says:

  Šta tu nije jasno Rusi su daleko prisutnije ekonomski u Hrvatskoj, nego ukupno što su u Srbiji i R Srpskoj. Pola privrednih subjekata u Hrvatskoj je pod hipotekom Sper banke. Srbije i R Srpska će ući u Rusku guberniju preko Hrvatske. Nove granice inetesnih svera Rusa i Germana je planina Alpi i reka Soča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *