ХРВАТИ У ПАНИЦИ И ОЧАЈУ, ПОДАЦИ СВЕТСKЕ БАНKЕ ИХ ДОKУСУРИЛИ: Ово је ПРОПАСТ ХРВАТСKЕ!

HRVATI U PANICI I OČAJU, PODACI SVETSKE BANKE IH DOKUSURILI: Ovo je PROPAST HRVATSKE!

16 juna 2019

Zagrebački portal „Indeks“ zabrinuto konstatuje da „čak i Srbija ekonomski napreduje brže od Hrvatske“.

Prema navodima „Indeksa“, dovoljno je pogledati prognoze Svetske banke prema kojima će Srbija, ali i druge zemlje okruženja, sledećih godina imati daleko veći privredni rast u odnosu na Hrvatsku.

„Kao što smo se nekada smejali Česima i Slovacima, koji su nas prestigli i već daleko odmakli, pa su se pretvorili u razvijene evropske zemlje — neke od njihovih regija nalaze se među 10 najbogatijih u EU — tako bismo za koju deceniju mogli da se čudimo kako nas je prestigla Srbija, koja je danas objektivno znatno siromašnija zemlja“, piše „Indeks“.U nastavku analize postavlja se pitanje da li će za 20 godina radnici iz Hrvatske odlaziti u Srbiju, kao što danas radnici iz Srbije dolaze na sezonu na Jadran (pa dobiju batine)? Prognoza za Hrvatsku nije dobra, jer ako nastave, kao do sada, da tapkaju u mestu, onda je to vrlo verovatan scenario.

Svetska banka za sledeće tri godine prognozira Hrvatskoj rast od oko 2,5 odsto, dok je za Srbiju predviđen rast od oko 4 odsto.

Srbija je uspešnija i u privlačenju direktnih stranih investicija. Prema izveštaju Konferencije UN o trgovini i razvoju, Srbija je prošle godine imala rast direktnih stranih investicija od čak 44 odsto, pa su one porasle na 4,1 milijardu dolara. Istovremeno, Hrvatska je imala pad direktnih stranih investicija od 43 odsto, na svega 1,2 milijarde dolara.

KOMENTARI12 komentara

 1. Karital says:

  Korupcija i mafija desničarska sje...li bi i ameriku a gdje neće banana republiku poput Hrvatske.

  • Ivana says:

   Propast Srbije neupordivo je veća jedino mi Srbi nemamo nacionalnu državu, izumiremo brže od Hrvata, plate su nam tri puta manje no kod njih, zdravstvo puno lošije. Imaju bolju i savremeniju mrežu autoputeva i pruga itd. A Evropa i Amerika su nam toliko pomogle uništavanjem Srbije da za Hrvatskom zaostajemo celih 50 godina. U našoj poljoprivrednoj zemmlji planski su uništavane fabrike traktora, kombajna, kamiona, itd. sve po naredbi zapada pa onda bolje da brinemo o sebi i Kosovu na koje ne smemo a kao naše.

 2. Velika Metla says:

  Pa to da su odavno bankrotirali znaju čak i oni s velikim ušima koji pasu travu. Kako radili,tako dočekali.

 3. Purgeraj says:

  Državotvorni narodi su se identifikovali pre 1000-2000 godina.britanske marionetske nacije pre par stotina godina, one koje se osnivaju krajem 20 veka i zasnivaju na genocidu , pod monitoringom Zapada- nemaju nikakve šanse.Kao pile koje se ispili 23 dana inkubacije.

 4. milos says:

  Smesno. Zaboravili ste da napomenete da je njihov BDP mnogo veci tako da je i njihovih 2.5% drasticno vece od nasih 4%

  • Portopranco says:

   U hrvatskoj je prosečna plata veća nego u Srbiji.Ali,činjenice kažu da te veće plate nisu rezultat veće produktivnosti ili razvijenije proizvodnje,već se one postižu kreditnim zaduživanjem hrvatske u inostranstvu.Veće plate se postižu stranim kreditima, a to vodi u dužničko ropstvo. Inače, koliko sam ja upoznao hrvate,a upoznao sam ih dobro, kod njih ekonomske teme nisu dominantne,niti se o tome puno govori.Kod hrvata su dominantna tema MITOVI i NACIONALNA MITOMANIJA. I to je tako otkad je MITOVE i NACIONALNU MITOMANIJU na pijedestal postavio franjo tuđman.

 5. padre says:

  I "tisućuljetna državnost" ima svoju cenu!

 6. Za Srbiju says:

  Ako je neka zemlja siromašna, onda je to hrvacka. To je zemlja bez prirodnih resursa. Turizam je glavna ili jedina preivredna grana. veoma nesigurna. Srećom ih je malo, pa može da ih namiri. Šta će da rade, kada im pukne sezona?

 7. Linta Miodrag Nindža Kornjača says:

  Prestravljeni su jer Srbi rade kod njih za trostruke plate.

 8. Djoka says:

  To se odavno zove duznicko ropstvo koje je celom svetu nametnuto od cionistickog mmfa, neko kaze mafija. Jos pre 4 veka su preuzeli englesku, pa napravili toboze engleske kolonije, ameriku i australiju itd. Danas nazalost ceo pro zapadni svet je cionisticko roblje, ukljucujuci nas i ceo Balkan. Cela juga je imala manje dugove od bilo koje bivse republike danas, cak i slovenije.

 9. Kulak says:

  Njima ovo nije važno.Ekonomska propast hrvatske ne zanima hrvate ni najmanje.Njih zanima da tuku Srbe.Da tuku sezonske radnike ako su Srbi.Zanima ih naravno i da idu na mise nedeljom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *