ХРВАТИ У ПАНИЦИ: Научно потврђено да су Хрвати потомци Срба!

HRVATI U PANICI: Naučno potvrđeno da su Hrvati potomci Srba!

12 aprila 2016

Hrvati_i_Srbi_-6547_Povijest_jedne_averzije-3243

Hrvati su potomci Srba koji su negde tokom desetog veka prešli na područja naseljena manjim slovenskim plemenima, koja su se priklonila toj grupi i tokom desetog veka preuzeli ime Hrvat (latinski Skorbatus), kaže dr Milorad Pavić iz Instituta FA.

Ovo ekskluzivno otkriće nije plod nikakvih trač rubrika ili šaljivih novinara već je rezultat istraživanja uglednog hrvatskog instituta FA iz Zagreba koje je vršeno poslednjih devet godina. Ovaj institut, koji ima više međunarodnih priznanja iz genetičkog istraživanja, objavio je da je na osnovu istraživanja na uzorku od 7320 ispitanika hrvatskih državljana dobijena najveća genetska podudarnost hromozoma Y i haplotipa sa slovenskim haplotipom srpskog naroda iz desetog veka.

Prema nekim novijim istraživanjima, u vreme pre velikih seoba naroda (pre pada zapadnog Rimskog carstva), dva plemena iranskog porekla pošla su u veliku avanturu.

Srbi i Hrvati su nekada bili plemena iranskog porekla, iz predela severno od Crnog Mora i Kavkaza. Prvobitni Srbi i Hrvati su bili samo deo nacije koja je kroz istoriju bila najpoznatija pod imenom Skiti. Prema hronoloskom redosledu, prvo su bili poznati kao Kimeri (Simerijanci), Skiti, Sarmati, Alani, a danas su jedini direktni potomci ovih drevnih ratnika kavkaski narod Oseti.

U daljim razmatranjima sa hrvatskog instituta FA kaže se da je Haplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10 veka. To bi otprilike značilo, kaže se dalje u zaključcima Instituta, da su sve dosadašnje pretpostavke o poreklu Hrvata bile potpuno pogrešne i da Hrvati nisu uspevali da vide ono što je očigledno”.

Hrvati su potomci Srba koji su negde tokom desetog veka prešli na područja naseljena manjim slovenskim plemenima, koja su se priklonila toj grupi i tokom desetog veka preuzeli ime Hrvat (latinski Skorbatus), kaže dr Milorad Pavić iz Instituta FA.

Takođe se naglašava kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci hromozoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji pa su zato dosadašnja istraživanja davala drugačije rezultate. Naime, prema Hrvatima, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj hromozoma Y i podudarnost haplotipa imaju sa Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tokom pet vekova kolonizacije, posebno nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, mešali svoje gene sa domaćim stanovništvom.

Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjihjednake su kao i između Rumuna i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj grupi, objašnjavaju u Institutu i naglašavaju kako je hrvatski gen zapravo više povezan sa genom srpskih predaka nego genetska struktura današnjih Srba.

Iz Instituta su takođe poručili kako su poslednja dva meseca razmišljali hoće li objaviti ove rezultate jer time dovode u pitanje celu hrvatsko-srpsku istoriju i odnose dva naroda.

Brojne društvene mreže i portali širom Hrvatske već su očekivano prepuni negativnih komentara javnosti koja nikako ne može da podnese činjenicu da potiču od “mrskih im Srba” i da je to sada i naučno potvrđeno.

Nemamo mi nikakve veze sa Srbima, niti su nam imena naroda zajednička. Hrvati se tako zovu što su kroz istoriju bili herojski narod i hrvali se sa protivnicima dok su Srbi bili prljavi i vašljivi pa se stalno češali i vikali “svrbi, svrbi” te im otud ostao naziv Srbi, jedan je od zluradih komentara jednog od Fejsbuk posetilaca u Hrvatskoj kome očigledno istorija baš i nije jača strana.

(Pravda.rs)

KOMENTARI164 komentara

 1. Ako bi se lagali says:

  Da sa obzirom na 500-godišnji seks Turaka sa srbijankama srbijanci su "pravi čistokrvni narod" ????!!!!!!!!!" Srbin ne laže da bi slagao drugoga nego laže da bi lagao sebe " napisao je netko ;)

  • spira says:

   pre će biti da tebe hažu jadniče. Pitaj tvoju baku kao se može sačuvati od nežewene trudnoće. Zar tio misliš da si e iz prva zalepio i rodio

  • VLADIMIR PUTIN says:

   SRBI SU CISTOKRVNI SLOVENSKI NAROD,KOJI SE NIJE MESAO SA DRUGIM NARODIMA I RASAMA.HRVATI SU NASTALI OD SRBA,A ONI MOGI DA LUDE KOLIKO HOCE ZBOG TE ISTORIJSKE CINJENICE.SRPSKI KNEZ BORNA,KOJI JE BIO RODOM IZ ISTOCNE SRBIJE(TIMOCKA KRAJINA),OSNOVAO JE HRVATSKU DRZAVU U 9 VEKU,TADA SU NA PROSTORU DANASNJEG ZAGREBA,ZIVELI SRBI(DOKUMENTI IZ BERLINSKE ARHIVE).A,STO SE TICE TURAKA,SA NJIMA SU SE MESALI SAMO ONI SRBI,KOJI SU PRIMILI ISLAM I OTISLI DA ZIVE U TURSKOJ.OKO 7 MILIONA TURAKA SU SRPSKOG POREKLA(ONI SU SVESNI SVOGA SRPSKOGA POREKLA).SRBI SU ARIJEVSKA RASA,KOJA CE UZ BOZIJU POMOC JEDNOGA DANA PONOVO VLADATI EVROPOM.BERLIN JE U DEVETOM VEKU BIO SRPSKI GRAD!!!

   • Igor says:

    Tako je ,sem te istine nema druge istine. Slava Bogu i svom Serbskom rodu

  • VLADIMIR PUTIN says:

   SRBI SU CISTOKRVNI SLOVENSKI NAROD,KOJI SE NIJE MESAO SA DRUGIM NARODIMA I RASAMA.HRVATI SU NASTALI OD SRBA,A ONI MOGI DA LUDE KOLIKO HOCE ZBOG TE ISTORIJSKE CINJENICE.SRPSKI KNEZ BORNA,KOJI JE BIO RODOM IZ ISTOCNE SRBIJE(TIMOCKA KRAJINA),OSNOVAO JE HRVATSKU DRZAVU U 9 VEKU,TADA SU NA PROSTORU DANASNJEG ZAGREBA,ZIVELI SRBI(DOKUMENTI IZ BERLINSKE ARHIVE).A,STO SE TICE TURAKA,SA NJIMA SU SE MESALI SAMO ONI SRBI,KOJI SU PRIMILI ISLAM I OTISLI DA ZIVE U TURSKOJ.OKO 7 MILIONA TURAKA SU SRPSKOG POREKLA(ONI SU SVESNI SVOGA SRPSKOGA POREKLA).SRBI SU ARIJEVSKA RASA,KOJA CE UZ BOZIJU POMOC JEDNOGA DANA PONOVO VLADATI EVROPOM.

   • pravnik says:

    vsi Srbi ino Hrvati so Sloven(c)i, nisp pa vsi Slovenci Hrvati oz. Srbi, se pravi okoli l. 580ste prišli na Balkan z avari med staroselce Slovene.

    • Bingi says:

     Dokad više lupetanja o dolasku Slovena na Balkan u 7. vijeku ili malo prije tog perioda.??Ruski biohemičar Anatolij A. Kljosov je izučavao slavenski halpotip roda (R1A1b) po muškoj krvnoj liniji (Y-hromozom) sa 15 markera,tražeći prapostojbinu Slavena.Od svih pronađenih na svijetu,najstariji,najviše mutirani halpotipovi roda(R1A1b)pronađeni su na prostoru BiH,Srbije i Makedonije.Starost ovih rijetkih,najviše mutiranih primjeraka roda (R1A1b)iznosi 12200 godina.Ove teritorije,su naučno dokazano,prapostojbina Slavena-Praslavena. Drugi Slavenski rod (I2A1b)koji se još naziva i starovevropski-dinarski,a koji dominira Balkanskim poluostrvom,je došao na Balkan barem 1000 godina prije nove ere,o čemu će ti pojedinosti i detalje bolje objasniti američki naučnik Nordvedt. Ovdje smo odvajkada,od Vinče i Lepenskog vira.Prvo pismo i prva metalurgija-bakarna su potekle odavde.Ne Sumer i Ur,ne Egipat ,već Vinča.Od Vinčanske kulture potekoše i Etrušćani(Raseni) kao i Minojci na Kritu.Etrušćansku ćirilicu je dešifrovao sveštenik Svetislav Bilbija a minojsko pismo italijanski profesor Ticijani.U oba slučaja njihovo pismo je bilo praslavensko,sa staroslavenskim korijenima većina riječi...Dokad više germanske laži o doseljavanju Slavena na Balkan u 7. vijeku.???

     • Alternativac says:

      Svaka cast

     • Igor says:

      Bravo Gospod da te blagoslovi,istina se nikad nije mogla sakriti. Dugacka je to sve prica.Mnogo tog u vezi Srba nije doreceno.sta reci o Vedima,Belim Srbima koji dodose na oblacima sa neba......... Bitno je pred Bogom biti pravedan,ljudi su greh i od njih se nista dobro ne treba ocekivati.Ko jke sa Bogom da,sve ostalo ...daleki im puti.

     • Enzo says:

      Samo jos da dodam: Na osnovu ostataka koji su pronadjeni u Vinci, a koji su utvrdjeno min.stari 12000god B.C. i uporedjivanjem genetike utvrdjena je prakticno podudarnost sa danasnjim genom srba. Dakle logican zakljucak ili nismo slovenski narod ili stari sloveni poticu sa ovih prostora, a ne kao sto se prica da su dosli od nekuda kao npr sa Karpata

   • Angel says:

    Da sve je bas tako i istina. Srbi ili po nemackom Sorbi su osnovali danasnji Berlin i Drezden i mnogi gradovi u tom regionu su Slovenskog porekla. Pogledajte na YouTube nemacki dokumentarni Film " Slawen unsere geheime Vorfahren " pa cete cuti sta sami Nemci kazu.

  • VLADIMIR PUTIN says:

   PRAVI HRVATI SU NASTALI OD TURSKOGA PLEMENA AVARI!!! FRANACKI KRALJ KARLO VELIKI UNISTIO JE AVARE,PRETKE PRVIH HRVATA,TOMALOHRVATA STO JE OSTALO,ASIMILOVALO SE I POSTALI SU SRBI.DANASNJI HRVATI SU POTOMCI POKATOLICENIH SRBA!!!

  • VLADIMIR PUTIN says:

   PRAVI HRVATI SU NASTALI OD TURSKOGA PLEMENA AVARI!!! FRANACKI KRALJ KARLO VELIKI UNISTIO JE AVARE,PRETKE PRVIH HRVATA.DANASNJI HRVATI SU POTOMCI POKATOLICENIH SRBA!!!

  • VLADIMIR PUTIN says:

   PRAVI HRVATI SU NASTALI OD TURSKOGA PLEMENA AVARI!!! FRANACKI KRALJ KARLO VELIKI UNISTIO JE AVARE,PRETKE PRVIH HRVATA.DANASNJI HRVATI SU POTOMCI SRBA!!!

  • saja says:

   Ti ljigavi mutantu nemas pravo na rijec ugasi se bolje vam je

  • Dux says:

   Retardu, srbijanke i srbijanci NE POSTOJE!! A ti se nasadi na k**u onoga ko ti je mamu tatlačio, pa si sav gnevan jer nije tebe uvrstio u provod!

  • raya grobar says:

   A ti lazes sebe da nisi srbin, znaci srbin si jer lazes! Ali slagati ne mozes, jebu te geni!

  • ati says:

   350god.!

  • Todor says:

   Ja sam srbin poreklom iz Like i voleo bih da me pogledaš u oči i vidiš koliko ličimo na turske,a ti bi se iznenadio koliko ličimo,rođače moj hrvatski.

   • Enzo says:

    Prijatelju pusti to ta goveda. Da ti ja kazem nesto strucno, a oni nek crknu: Turcima vera nije dozvoljavala da imaju odnose sa zenama koje nisu njihove vere. Podudarnosti ima i utvrdjena je u Turskoj i turski naucnici su utvrdili da imaju veliki procenat slavenske genetike samo zato sto su bili prisiljeni zbog velikih zrtava u ratovima da otimaju decu i vode u tursku.

  • Slava says:

   A sta ces ti ovde? 'Sto' ili 'tko' te vuce na ovaj forum, idi ti svojima. Hrvati su za nas skrpljena nacija zlocinakcih katolika koji imaku kompleks oceubice, nastala pokrstavanjem Srba. Ajde svojima jadan ne bio.

  • Mile says:

   Aha, kada svako kopile madžarsko misli da je neko.

 2. Boki says:

  " „pravi čistokrvni narod“ ????!!!!!!!!!“ " Da , vidi se , da je "pisac" prethodnog komentara "puritanac" => potrudili su se da u buducnosti budu CISTOKRVNI ....(Srbi?!?)! P.S. Ignorisacemo pravo vlastodrzaca u srenjem veku da ,devojka za udaju,prvo PRESPAVA kod "overivaca" pa tek onda sme da se uda za svog voljenog CISTOG HRVATA!?

  • Robert Wronsky says:

   Misliš na srpske mladenke koje su prvu bračnu noć provodile sa Turcima koji su vam bile gazde 500 godina? Vidiš i naučno je dokazano koliko imate turske krvi, zar ne, polubalijo?

   • Boca says:

    Pa i hrvatske mladenke su provodile prvu noc sa Turcima, zar ne, posto ste i vi bili par stotina godina pod Turcima! Vecina danasnje Hrvatske je bila okupirana, i ono sto nije se u istoriji zna kao "OSTACI OSTATAKA" ...Ne cudi me da ste ovo potisnuli iz svoje kolektivne memorije.

   • Boca says:

    Takodje, opste je poznato da su srpske zene ubijale tursku nakot koja su bila rezultat silovanja - kojih uzgred nije ni bilo, jer Turska politika nije imala za cilj da provocira nerede i pobunu. Matija Gubec nije podigao pobunu iz politickih razloga - uzrok je mnogo prozaicniji, a to je da su se vasi okupatori (koje danas ljubite u dupe) ponasali prema zenama, sestrama i cerkama kmetova kao da su njihovo licno vlasnistvo i objekat za seksualna i druga izivljavanja koja su se najcesce zavrsavala smrcu i nestankom, pa se to vise nije moglo trpeti...Ovo je misljenje i stav vasih istoricara.

   • ati says:

    koje hrvatoce u to doba? Nisu ni posTojale. One koje jesu bile su sluzavka ugarske...i u krevetu ugara

 3. vitez says:

  hravat- zlo seme SRBSKO....od pamti veka je bilo da su se Srbi odrekli te genetske greske koje se zove hrvat i tako nilo i ostalo...hahaha

  • major says:

   tito im je dao srbski jezik i oni ga uzeli da je hrvatski i imali su saveznike koji su hrvate podrzavali a srbi nisu imali saveznike jer ih je tito odbijo od rusije

  • Niko bitan says:

   Dokle bre Hrvat,pa Hrvat? Izvorno otpadnicko ime je Krvat! Ko je izmislio kravatu - Krvat ili Hrvat? Jeste ruzno i zbog stida imena i porekla to mrze i ne prihvataju sto je razumljivo! A Sloveni - slicno slovimo- govorimo! Prosto je sve samo bez veze komplikuju! Ovi i danas ogrezli u krvi, a slicno slove!

 4. ova... says:

  vest je stara najmanje godinu dana...

 5. Miodrag says:

  pa nek nam taj majstor da objašnjenje kako ih je onda vatikan tako dobro genetski modifikovao i svakom usadio sRb0mr3a-čki gen

 6. Ankica says:

  Da su radili genetska istrazivanja na krajiskim srbima koje su nazalost proterali rezultati bi bili daleko merodavniji kad su u pitanju srpski geni i genetska slicnost. To je najcistiji deo srpskog naroda koji se nije mesao sa drugim nacijama i koji je zadrzao isti genetski materijal. Nazalost, oni nisu na svojim vekovnim ognjistima pa hrvatska lupetanja o srbima i srpskim genima koji su slicni turskima su apsolutno neznanstvena, pogresna i proizvoljna. Oni ne mogu uopste biti merodavni pricati o Srbima posto ja ne znam Srbina koji bi dao krvatima krv da mu je testiraju. Konacno, u hrvatskoj zivi minimalno polovina stanovnistva koja je uglavnom cistog srpskog porekla, a koji su tokom proslosti bili nasilno pokatoliceni. Te ljude oni nisu ubrojili u srbe nego u hrvate, sta znaci da su i rezultati istrazivanja mogli biti jos i bolji, jos podudarniji. O tome svedoce srpska prezimena na svakom koraku. I konacno nek se zapitaju 'braca' krvati : koga su to klali po Jasenovcu, koga su to proterali iz Krajine? Svoje ciste pretke tzv. Starosrbe koji se nisu ukrstali sa talijanima, ugarima, germanima, cesima, slovacima itd. Jesu li mogli vece zlo napraviti? Svoje najcistije pretke su zatirali! Hoce li ih ova spoznaja postideti? Sumnjam! Samo zbog tog mesanja hrvatski haplotip ima ono sto se zove varijabilnost kao posledica toga ko ih je stolecima pre guzio ko i sta su i Srbe turci. Ali u osnovi nas genotip, fenotip i haplotip je isti. Od toga ne mozemo pobeci ni jedni ni drugi. Sramio li se sto ne zivimo u jedinstvenoj svojoj drzavi ko drugi veliki narodi? Nismo! Zato mi i jesmo mali, podeljeni na pet zavadjenih kvazidrzava koje veliki cerece kako stignu. Gnjide nad kojima i zec dize onu stvar kad mu pukne. Ali zasluzjemo mi to, dobrano! To sad vec i genetika dokazuje, da zasluzujemo. Ko nam je kriv sta neznamo kako biti veliki?

  • Pitagora says:

   Kako vas nije sramota, gospođo?Vaši krajiški Srbi osim visokog mišljenja o sebi nemaju ničeg. To mišljenje s njima niko ne deli. Ni prezimena čestita nemaju. Nemojte mi samo navoditi Teslu kao argument, jer je i inače previše čudaka.

   • Niko bitan says:

    Prezimena su saljiva jer je svojevremeno narod u Krajini hteo da izbegne porez Austrijancima! Osnove istorije ne znas, a hvatas se u kolo- jos jedan dokaz Vas Krvata sto odbacismo!!!

 7. Splićo says:

  Opet VELIKOSRPSKE MITOMANSKE LAŽI!!!! Ne postoji nikakav FA institut u Zagrebu niti dr. Milorad Pavić!!! Taj tekst preuzet je iz HUMORISTIČNO-SATIRIČNOG TEKSTA sa ŠALJIVOG portala NEWSBAR.NET!!!! SRBI SU PATOLOŠKE LAŽOVČINE I PREVARANTI!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  • tigar says:

   Kakva si ti budaletina,sve što ste uradili,ukrali ste od Srba,to ceo svet zna,sada shvatam koliko ste u stvari jadni!Hrvat-Budala!

  • Ka-Min says:

   Smijao se ćaći na grobu, mrcino pokvarena.

 8. Milan says:

  @Splićo...kakav je odkud je, priznaj da ima jaku logicku istinitost taj tekst. Kada se mrzi najvise se mrzi svoj, jer ga ne priznajes kao svoga. Srbi pogresise jer su zabranili svojim rojdacima iz komsijskoga plemena, Hrvatima, da upraznjavaju katolicanstvo.

  • perungromovnik says:

   Srbi pogresise brate sto I'm se ne najebase majke majcine i ne unistitse korov koji je otrovno ogavan! Ali nema veze, dolazi dan kad ce se svi dugovi naplatiti a govvna kao ovaj splice ce plivati sa betonskim cizmama na nogama, jer metak I noz su slaba kazna za izdajnike svoga Roda I Naroda.

 9. Splićo says:

  Lijepite se na šalu ko muhe na gowno, ko pravi naivci.

  • vlada says:

   Najcudnije,kada sam bio u vojsci,lik kaze da je Hrvat,pitamo ga kako se zove,kaze Nedeljko Petrovic,svi su se smejali.

   • Boca says:

    Nema Ustase dok ga ne rodi majka Srpkinja...Najgori krvnici su bili srpskog porekla koje su pokusali da negiraju i poniste ponasajuci se kao zveri.

  • Batina says:

   splice, odi na tavan I vidi ikonu sto ti jedid ostavija.

   • Batina says:

    Pardon, splico.

  • Dux says:

   Evo ovog narkomana sa RIVE :) Šta je bilo susid?! Nisu ti dovoljni oni američki tamnoputi pitomci pa bi da te mi guzimo i van sezone?! Ala imaš stomak, u pi**u tvoje strine, hahaha :)

 10. Padre says:

  E pa , splićo, hvala ti što si mi to objasnio, ja se bio več uplašio da ste vi mi, a mi nismo mi nego oni!

 11. Milan says:

  Istaknuti hrvatski istoricar, " doktor povjesne znanosti " lepo i jasno kaze.. "..svi danasnji Dalmatinci Hrvati nisu nista drugo nego SRBI KATOLICI..! " Splico, zao mi je.. :) Ankici svaka cast za komentar ! Treba samo imati u vidu da svi Srbi sa prostora Austro-ugarske, koji su tamo dosli posle Prve i Druge seoba Srba ( 17/18. vek ), kao i Srbi Krajisnici, koji na tom prostoru zive negde od 15.veka, tj.od Krbavske bitke naovamo, sa Turcima gotovo da nisu imali doticaja osim kroz samo ratovanje , Krajisnici narocito..za njih reci da imaju turske gene je cisti nonsens. Oni su od Turaka branili sve danasnje Hrvate ( 2/3 Srbe katolike ) u periodu od najmanje 300 godina..

  • Batina says:

   Milane iz istorije -2, sjedi. Srbi nisu niotkuda dosli u Krajinu, oni tamo zive preko 8000 godina. Trogir je bio srbska prestonica prije nego su tu dosli Hrvati varvari. Hrvati varvari (dosli su sa Kavkaza I centralne Azije) su ratovali sa Srbima na prostorima danasnje Poljske I Njemacke negdje u sestom vijeku. Naravno bili su porazeni. Medjutim stari I nejac su ostali zivi (jer Srbin ne kolje I ne ubija nemocne) I dozvolili su im da se nastane izmedju rijeka Cetine I Krke u Dalmaciji. I tako su oni kao I sifutari kao rak razjedali srbsko bice I dobili smo ono sto danas imamo, oteli su srbske teritorije I to cine I dalje, nikad im dosta. Inace porjeklo Hrvata varvara I sifutara je isto. Sjesti, citati I uciti pravu istoriju.

  • ralence says:

   Zaboravilo se da je pre 15 veka izvrseno masovno proterivanje poturica na teritoriji ondasnje Vojne Krajine.Mnoge Muslimanske Familije su onda presle u Hriscanstvo da se nebi selili.Ta teritorija je bila pod upravom Beckog Dvora.Krajiski Srbi su bili oslobodjeni svih vrsta poreza I imali su slobodu Zivljenja kao Slobodni Narod..Jedina duznost im je bila da brane Zutu monarhiju od prodora Turaka na Sever.Hrvati u to vreme su bili bez ikakvih sloboda I bili zavisni od Nemackih I Madjarskih Feudalaca ciju su Zemlju radili.Bili su njihove sluge sve do propasti Zute Monarhije kad su ih Srbi oslobodili 1918 god.

  • ralence says:

   Za vreme turskih pohoda na sever Lika,Banija I Severna Dalmacija bile su pod Turskoj okupaciji na duze vreme.Posle izgona turaka sa tih teritorija u bihacku oblast mnoge muslimanske familije su presle nazad u Pravoslavlje a Mali deo u katolicanstvo da bi ostali u tom kradu.

   • Mirko Stolica says:

    Da Srbi lazu to pznato,ali ovoliko pa sramite se, Dzamija Fehtija u Bihacu sagradjena kao crkva svetog Antuna Padovanskog 1266 god,u gotickom stilu,U zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu iz ove dzamije je 1894 g doneseno devet nadgrobnih spomenika. Ploce su datiraneu periodu od 1519 do 1565 g Vecina ploca sa grbovima pripadnika hrvatskog plemstva koji su sluzili u Bihacu i njegovoj okolici.Svi nazivi su pisani latinicom Kronoloski red napisa.1.Plemic Nikola Frakasic 1519g 2.Plamic Ivan Buckovic 1520g 3.Plemic Bernadin Stivkovic 1523g 4.Bihacki sudac Luka Cvitkovic 1524g 5.Plemic Ivan i Gaspar Kobacic 1531g 6. Vicekapetan Petar Rebrovic 1531g 7.Krojac Luka Bihacanin 1551g 8.Vitez Juraj Subic1560g 9.Kapetan Ivan Izacic 1565 Pa gdje su Srbi.Sramite se.

 12. Hrvati su bure koje ne drži vodu says:

  Koliko ja znam, niko na svetu Hrvate ne tera da prihvate istinu, iako je ceo svet zna. Isto tako, niko od Srba se ne raduje Hrvatskom poreklu, jer su oni najveća sramota srpskog roda. Svi Srbi se doslovce stide zbog Hrvata i najrađe bi voleli da Hrvati nisu srpskog porekla ali, na žalost, ne može to tako. Ostaje Srbima sramota do veka što su imali deo svog naroda kao što su današnji Hrvati. Tvrdoglavom slepcu koji misli da je na semaforu zeleno, niko ne može dokazati da je sada crveno. Možete samo da mu odete na sahranu. To važi za Hrvate i ovaj tekst uopšte nije pisan Hrvatima, nego Srbima. Podmetačina jebačine i slične stvari. To su danas najpopularnije rijaliti scene u Hrvatskoj.(A da budem realan, nije bolje ni u Srbiji). EU i NATO ih uopšte nisu utešili posle njihovih "pobeda" nad Srbima, Nemačka ih je katastrofalno opet porobila i voli ih na isti način kao i Hitler što ih voleo nekad, proglašavajući ih za najgenocidniji narod. A kad Hitler to kaže, onda to nije koza, nego jedan od najvećih stručnjaka genocida. Ostaje samo jedan izduvni ventil. Srbi! Ajde da napravimo neko "istraživanje" i da kažemo da su Srbi Turci, jer nema nam druge. Svi znaju da smo srpskog porekla i to ćemo kad tad morati prihvatiti. Iako Hrvate niko na to ne tera, jede ih istina od koje ne mogu još dugo bežati. Eto, to vam je to "istraživanje". Ja znam da su im rijaliti emisije sve uperene protiv Srba, ali nisam znao da su i zvanično prolupali. Inače je već daleko poodmaklo dokazivanje u Hrvatskoj da je ćirilica hrvatsko pismo. Znaju Hrvati šta je pred njima i spremaju se. Polako prihvataju svoju prošlost ali im smetaju samo...niko drugi nego narod njine prošlosti i budućnosti - Srbi! Razočarani u Nemačku i u to što niko od Hrvata nije rad da naseljava teritorije odakle su isterali Srbe, jer ih muči neki "vrag" kada samo pomisle o tome, hteli bi da se vrate u sadašnjost, u ono što jesu. Eh, ti Srbi. Da su bar Turci, možda bi im bilo lakše. Sa Turcima nemaju neke slične delove, ali sa Srbima… Eh, ti Srbi...

 13. RUSKI CAR PETAR VELIKI says:

  ODGOVOR ZA USTASU,"KO BI SE LAGALI":"NISTE IMALI DRZAVU OD 1097 DO 1918 GODINE,TO JE UKUPNO 821 GODINA!!! ZA TAJ VREMENSKI PERIOD,HRVATICE JE JEBAO KO GOD JE STIGAO.ONE SU SE SAME DAVALE SVOJIM GOSPODARIMA MADJARIMA,AUSTRIJANCIMA,MLECANIMA,TURCIMA,SRBIMA!!! ZATO BOLJE CUTITE.TURCI SU MOGLI SRPKINJE DA IMAJU SAMO NA SILU AKO BI JE ZA VREME USTANKA,BUNE,RATA PROTIV TURAKA OTELI I SILOVALI.NIJEDNA SRPKINJA NIJE BILA SA NEKIM TURCINOM DOBROVOLJNO.SILOVANJE JE DRUGA STVAR.PODJIMO OD MONGOLA I DZINGIS KANA.MONGOLI SUU 13 VEKU POJEBALI I OSVOJILI CELU EVROPU I AZIJU!!!TO,ZNACI DA SMO SVI POTOMCI MONGOLA U EVROPI I AZIJI!!! MONGOLI SU RAZBIJALI NEKOLIKO PUTA TURKE I SPALILI I POJEBALI SVE PO TURSKOJ.UVEK JE NEKO NEKOGA U ISTORIJI KRESAO.SRPSKA ARMIJA KADA JE USLA POBEDNICKI U ZAGREB I OSLOBODILA GA U PRVOM SVTSKOM RATU,NOVEMBRA 1918 GODINE.ZAGEBCANKE SU MNOGE BILE KRESANE!!! NAUCI NESTO PAMETNO POKATOLICENI SRBINE!!!

  • Boca says:

   Opste je poznato da su srpske zene ubijale tursku nakot koja su bila rezultat silovanja - kojih uzgred nije ni bilo, jer Turska politika nije imala za cilj da provocira nerede i pobunu. Matija Gubec nije podigao pobunu iz politickih razloga - uzrok je mnogo prozaicniji, a to je da su se vasi okupatori (koje danas ljubite u dupe) ponasali prema zenama, sestrama i cerkama kmetova kao da su njihovo licno vlasnistvo i objekat za seksualna i druga izivljavanja koja su se najcesce zavrsavala smrcu i nestankom, pa se to vise nije moglo trpeti...Ovo je misljenje i stav vasih istoricara.

   • Boca says:

    Ovaj moj tekst je bio namenjen jednom Hrvatu, samo sam ga preneo takvog kakav je...

 14. Splićo says:

  Milan Says: maj 24th, 2015 u 11:28 pm Istaknuti hrvatski istoricar, “ doktor povjesne znanosti “ lepo i jasno kaze.. „..svi danasnji Dalmatinci Hrvati nisu nista drugo nego SRBI KATOLICI..! “ *********************** hahahahahahaha Ma koji to "istaknuti hrvatski istoricar" kaže? :-D

 15. Splićo says:

  Odgovor za četnika: Hrvati nisu imali samostalnu državu od 1102. do 1991. i to nije 821. godina, već 889. A kraljevinu s vlastitim teritorijem, granicama i upravom imali smo cijelo vrijeme do 1918. godine, kada su došli Srbi i UKINULI nam SVA PRAVA I ZAKONE.

  • Krajisnik says:

   Bitango sluzili ste cijelo vrijeme ugarske kraljeve a kasnije austrijske. Srbi su vas za pare branili od Turaka. Hrvati su srpski izrodi!

  • vlada says:

   Kako covece,pod austrougarima,nemcima,pazite,vi od 3 B ne mozete pobeci,Bec,Bridel,Beograd.

  • Dalma says:

   a kako vam se zvala?austrougarska?

  • vanja says:

   Vi Hrvati ste bolestan narod. Prvo ste se odrekli svoje vere, a zatim svog plemena i svoje rase. Neprijatno mi je pominjati vase ime i gledati vasa izopacena lica. Bolujete od megalomanije i patoloski ste lazovi. Mnogi vam se cak podsmevaju u Evropi kada cuju kavke gluposti lupetate o vasoj "slavnoj istoriji" o vasim "vitezovima" koji se izivljavaju nad decom i starcima, o vasoj "tisuculetnoj drzavi" i o vasim "kravatama". Jadna je rimokatolicka jeres koja je ucinila od vas.

 16. cyberchetnik says:

  slazem se ja i sa hrvatima i sa srbima,jer ima istine u svacijoj tezi. nego imate li vi sta da jedete?da odete na godisnji? da kupite djeci nesto bez da se preracunavate dva dana hoce li vam ostati za hljeba? ne brine vas sto su nam zene zajebale i moldavke i ukrajinke po kurvarluku i sto su nam momci vrhunskih predispozicija da budu uspjesni sportisti,strucnjaci i ko zna sta jos listom kriminalci i razbojnici.po tome nas poznaju danas. vecina mojih drugara vrsnjaka su psi rata i zadnjih 20 godina se vucaraju po bespucima iraka i afganistana kao pripadnici privatnih security kompanija(citaj placenici)da zarade koji dinar da prehrane familiju.na zalost njihova djeca odrastaju bez jednog roditelja,a drugi(majka)je nesretna,nezadovoljna sto je sama i vecina tih brakova se raspalo ili je na putu da se rasturi.a vi se i dalje scadjajte ko je ko i odakle potice. i jednog dana kao sto je neko mamlazima konacno objasnio da zemlja nije ravna i centar svemira,tako ce da nam jednog dana neko objasniti da nismo ni turci ni hrvati ni srbi vec neko treci i sta onda?e moja draga braco balkanci,glupi ste i naivni koliko ste teski,a o zaostalosti da ne pricam...bitno je da smo mi viljuskom jeli,a hrvati sebi kravatu vezivali dok su se po evropi klali i jeli prstima-prije 1000 godina...danas oni jedu viljuskom hranu,a nama sluzi za vadjenje ociju jedni drugima...pardon kasikom zardjalom...

  • di zeta bm says:

   Kada bismo svi razmisljali kao ti prijatelju na ovim prostorima bi bio Misir,ko bi nam bio ravan.Na zalost,previse je ostrascenih idiota na svim stranama da bismo krenuli naprijed.Danas medju nasim narodima,a cini se da je to odvajkada,je na snazi sluganski mentalitet.Bolje je da napreduju oni koji nas sistematski unistavaju nego nas susjed,brat.Ato jel imamo za hljeb ili kruh ,koga jos briga.Vazno je mrziti bar za stepen vise od drugoga...

  • Sjenica says:

   Bravo majstore svaka ti je Njegoševa..

 17. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  PO ISTRAŽIVANJIMA LADY GAGA INSTITUTA ZA GENETIKU I UZGOJ MLADIH ROTKVICA, SRBI SU NAROD, DOK SU RVATI DIJAGNOZA. I TO TEŠKA........... * HA! VAŠA LADY GAGA JE UPRAVO SAZNALA NEŠTO ŠTO NAIZGLED NEMA VEZE SA ZADATOM TEMOM, ALI KAKO JE SVE POVEZANO, EVO MALOG PRILOGA ZA INAČE OBIMNE ANALE EUROPSKE SRAMOTE: * U TOKU GLASANJA ZA PIBEDNIKA EUROSONGA/EVROPJESME GLEDAOCI I GLASAČI U MNOGIM EUROPSKIM BANA DRŽAVAMA SU BILKI ONEMOGUĆENI DA GLASAJU, ILI TAČNIJE, MASOVNO SU GLASALI ZA NAŠU BOJANU STAMENOV, ALI NJIHOVI GLASOVI NISU PRIHVAĆENI, REGISTROVANI ILI JEDNOSTAVNO SU GLASAČI DOBILI PORUKU DA GLASAJU U PRAZNO I ZA NEPOSTOJEĆU OPCIJU. DAKLE, JEBEM IM MAMU, I NATAKNEM IH NA VELIKOSRPOSKU KOBAJU. A BOJANA JE SVAKAKO POBEDNIK. ZEMLJE U KOJIMA JE ONEMOGULENO GLASANJE ZA BOKU SU: ŠPANIJA AUSTRIJA V. BRITANIJA AUSTRALIJA BELGIJA SKANDINAVSKE ZEMLJE POLJSKA ITALIJA RUMUNIJA GRČKA NEMAČKA HOLANDIJA

 18. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Splićo, vama je trebalo ukinuti prava na život. Usput, zašto ti se mama i sestra karaju samo sa Srbima? I da.......yebemo ti Cecu.....jer znamo ko si.............

 19. Milan says:

  Hrvati su bure..... - sjajan komentar. Da, primetio sam da se sve teze bore sa tom cinjenicom da si im Srbi preci...mogu da podvaljuju sami sebe ili da ubedjuju nas, ali Nemcima, Englezima, Grancuzima i ostalima u EU, za koje su oni samo jeftina radna snaga, ne mogu da prodaju maglu... Sad bi nekako da kazu za neko vreme i kako su Srbi, a mi eto..Turci.. hahahaha. U poslednje vreme, svojataju nam i Nemanjice sa pricom kako je Stefan Nemanja najpre krsten kao katolik...pa i jeste, iako se posvetio kasnije kao pravoslavni monah isposnik..Ali ostaje pitanje: kakve to opet ima veze sa Hrvatima sto se neko ranije krstio ovako ili onaka ?? Sad im je i cirilica dobra, a o jeziku i da ne pricamo..opasne su to lopurde.. !! Oprez !

 20. Ankica says:

  Bez obzira na Splicina laprdanja-ovi genetski rezultati da su hrvati potomci Srba su tocni i odavna poznati. Dali su upotrebljeni za satiru ili ne, manje bitno jer sprdalo se sa tocnim podacima. I nadalje nisi ti nikakav Splico - nego smrdljivo imocko-hercegovacko govno. Splicani nit tako misle, nit tako reagiraju. Svi dalmatinci a posebno Splicani znaju da su porijeklom pokatoliceni Srbi i tu nema dilema. Nadalje, oni znaju da se naziv Hrvat upotrebljavao samo za prostor-podrucje ( Lika Kordun Banija) ali ne i za ljude tj narod. Ta upotreba datira od prije 200 godina. Dalmacija nikada sebe nije zvala dalmatinska hrvatska nego samo Dalmacija i to vise od hiljadu i osam stotina godina, niti Istra, niti Slavonija. One su na prevaru uvucene u nesto sto se zove hrvatska. Da je ovo sto govorim itekako istina - nebi onda ono Krivousto Govno zabranilo Dalmatincima da se zovu Dalmatinci nego je za njih skovao poseban termin Juzni Hrvati. Nebi onda Dalmatinska akcija bila zabranjena, a Mira Lorgerica proganjana, niti bi im bombe kradezenjare bacale u urede. Zasto je krivousti to radio? Znao je dobro da Dalmatinci znaju tko su i sta su i na fasizam ih se nije moglo navuci. Bili su partizani - oslobodioci. Zato je uostalom namjerno i izvazvao demografsku promjenu u Dalmaciji sa najezdom hercegovaca i bosanaca nebili kako promjenio politicku klimu i atmosferu u Dalmaciji. I uspio je ! Nije protjerao samo Srbe iz Splita nego i sve prave Splicane cije su obitelji u Splitu zivile stoljecima. Ti ljudi nesretni i nezadovoljni uopce ni ne izlaze na izbore, a raselili su se po bijelom svijetu i prepustili sve novopridoslim divljacima. Eto tzv. Splico - reci da ovo nije istina. reci mi da lazem. Na ovo nema sta da se nadoda.

 21. Ankica says:

  Stvarno je tacno da su od svih Srba nagori Hrvati kao i to da su Srbi narod, a Hrvati dijagnoza. I tome se vise nema sta nadodati. Toga treba biti u svakom casu svestan. Samo tako mozes da imas mir od krvata.

 22. Cetnik says:

  1)Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom" (Franjo Josif) 2)Hrvati to su dronjci" (Franjo Josif) 3)Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler) 4)Hrvati se nicega ne boje, ne zato sto su junaci nego zato sto se nicega ne stide"(Jovan Ducic) 5)Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx) 6)Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata"(iznad ulaza u Njemacku katedralu) 7)Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt).

 23. Cetnik says:

  JA jednom u bioskopu u zagrebu ustade da idem da pisam kad oko mene svi USTASE.

 24. Cetnik says:

  @ splico----KOPILE pokatoliceno-----Dodajmo još ovome samo jednu napomenu Vikentija Makuševa, koji se takođe bavio stanovništvom Dalmacije. On je na osnovu zvaničnih dokumenata Dalmatinskog sabora izveo podatke o broju Srba. „Smatram korisnim da saopštim pouzdanije statističke podatke o Dalmaciji na osnovu knjige koju je objavio Dalmatinski sabor 1863. godine.Stanovništvo Dalmacije sastojalo se u 1860. godini (na 232 km2) od 427.600 stanovnika, od kojih je bilo 20.000 Talijana, 1.000 Šiptara (kod Zadra), oko 400 Jevreja i 406.200 Srba. Dosta stanovništva pripada katoličkoj veri (33.800 stanovnika 1857. godine); pravoslavnih je bilo 277.144, unijata 341.

  • milojko says:

   Kakve bisere sipaš jadniče ANADOLSKI!

 25. Splićo says:

  @Ankica Ti si jedna totalno neinteligentna i neobrazovana osoba. Termin i područje Dalmacije kakvu znamo danas nije postojalo prije 18. stoljeća u ovim granicama. Nekoć su samo gradovi Osor, Rab, Zadar, Trogir i Split te otoci bili Dalmacija, dok se sve ostalo, uključujući Solin, Nin, Klis, Biograd, Šibenik, Knin, Ravne kotare itd. nazivalo HRVATSKA i nikako drugačije. Splićani NIKADA sebe nisu smatrali Srbi i Srbi su se uvijek brojali u PROMILIMA u gradu Splitu i to ja kao Splićanin vrlo dobro znam. U Splitu, osim manjinskog talijanskog i većinskog hrvatskog nikada nije bilo drugog nacionalnog imena.

 26. Ankica says:

  Splico@laprdas ili ti ga kakis bez veze.Pricas pricu bez pameti. Dobro ti je Kradeze isprao mozak i suvremeni udzbenici montirane Hrvatske povjesti. Iako vi vlaji, imocani i hercegovci sebe zovete Splicanima cim vam noga stane na Sirinu u Solinu, a kamoli kad udjete u Marmontovu to je druga stvar. Ali to ipak ne pomaze. Predobro vas znamo

 27. Ankica says:

  Cetnik@moje postovanje. Hvala ti sto si nasao ovaj tekst o cenzusu iz 1860. Toliko da

  • Miodrag says:

   Splico!Majka Ante Starčević,od čije demagogije su krenula sva zla krvavog hrvatskog nacionalizma,je bila cistokrvna Srpkinja,ako nisi znao.

 28. Splićo says:

  @Ankica Današnji hrvatski udžbenici iz povijesti isti su kakvi su bili 1918., ali i ranije. Osobno posjedujem pretisak PRVOG hrvatskog udžbenika povijesti iz 1861. i gotovo da se ne razlikuje od današnjih, osim što je dodano razdoblje od tada do danas.

 29. Ankica says:

  Tzv. Splico stvarno si kretino i imbecile kako bi to lipo reka dotur Luigi. Jel ti procitas ponovo, ono sta napises? Preslusavas li se ikada? Pa zadnjih 150 godina srpsko-hrvatse povjesti i jest najsporniji dio povjesti. U tom periodu su se i desavali najodvratniji pokolji nad Srbima od strane tvojih rvata. Taj dio kojeg nema u austrougarskom udzbeniku i jest prepravljan i friziran i uglavnom uskladjen sa Pavelicevom fasistickom doktrinom.

 30. Splićo says:

  @Ankica A čitaš li ti što ja pišem? Isti udžbenici kao i danas bili su i 1918. i 1945.

  • Krajina says:

   E tovaru dalmatinski. Znaš kako kažu ovdje kod mene u Karlovcu niti je riba meso niti je dalmatinac čovjek on je pola od ničega. Vas ovdje u Zagrebu i Karlovcu mrze više nago nas Srbe još malo pa će te se izjednačiti sa Hercegovcima njih mrze najviše.

 31. Srba says:

  To je dokaz da su Srbi g...a

 32. milutin popovic says:

  TO ŠTO OVAJ UJKICA POMINJE - REČ ‚‚SVRBI‚‚ DA OMALOVAŽI ‚‚VAŠLJIVE sRBE‚‚pokazuje da se kuga primitrivnog ustaštva pretvorila u šugu, a kao što znamo, kad se neko jednomn ošuga, češe se do vgeka!

 33. vboba says:

  Srbi su se prvi doselili u evropu I oni su najstariji narod u evropi. Tako da zna se good koga su hrvati.

 34. Srle says:

  Ne mogu da verujem. Kakvi hejteri. Evidentno je da imamo zajedničko poreklo što se vidi u zajedničkom jeziku (mada će i tu neki tražiti samo malobrojne razlike). Mešali smo se više od hiljadu godina. Potomci Slovena i Ilira, sa nekim manjim primesama. Zašto se toliko mrzite. To je primitivno. I da, mi nemamo turske gene jer ih nemaju ni oni puno. Kao silni osvajači osvojili su puno Grka, Jermena, Slovena, od kojih i sami vode poreklo. Današnji Turci se fenotipski ne razlikuju od drugih evropskih naroda. Poreklo je svima izmešano i nije toliko bitno. Već je bitno da shvatimo da deci treba da prenesemo pametne ideologije a ne da se ubijaju kao naši preci. Budite asocijativni a ne nazadni. Na koncu konca, merilo uspeha savremenih vlada se meri ne veličinom teritorije koju zauzimaju nego kvalitetom života koji uspevaju da priušte svom stanovništvu. Ma, dosta od mene, ionako ništa ne vredi.

  • Vesna says:

   Vredi niste jedini i ja tako mislim.Ja sam Srpiknja udata za Bosanca zivela u Hrvackoj.Kad je poceo rat otisli smo za Nemacku i jos dok je rat trajao mi smo se izmedju sebe pomagali.Kad ste daleko i nerazumete nista onda vidimo koliko smo bliski.Imam jako puno prijatelja iz Hrvacke,sin mi voli i uvek navija za Hrvacku .Dok je odrastao pokusala sam mu objasniti razliku,nije bilo lako,zasto je Dragan srbin ,Stevo Terzic hrvat i td.Sa vremenom mu je postalo malo jasnije ali je to njemu sve nejasno.Bilo kako bilo zalosno je da mi nemozemo da postujemo i volimo jedne druge i sa tim novim otkricima dnk. netreba biti puno pametan ,mi pricamo isti jezik i sigurno smo poreklom od istog naroda ili plemena.Sa postovanjem svim ,cao

 35. mile says:

  Poštovana Ankice ne može se govoriti o čistoti i nemešanju naroda na području Krajine evo kako ozgleda gennetski raspon krajišnika čiji je najstariji predak pismeno utvrđe pre dolaska Turaka u Liko dakle u 15. veku. 1 Serb_BH 5.28 2 Serb_Serbia 5.43 3 Bosnian 5.71 4 Croat 5.92 5 Croat_BH 5.97 6 Montenegria 8.25 7 Russian_So 8.37 8 Hungarian 9 9 Slovenian 10.78 10 Croatian 11.04 11 Bulgarian 11.22 12 Macedonian 11.33 13 Austrian 11.35 14 Romanian 14.72 15 South-German 15.35

  • BOBAN says:

   A GDE SE TI * HRVATI * POMINJU U DUBROVAČKIM POPISIMA KRAJEM 19. VEKA ? NIGDE. DUBROVČANI SU PISALI ĆIRILICOM, IZJAŠNJAVALI SE KAO SRBI RIMOKATOLICI. BAN JELAĆIĆ JE BIO PRAVOSLAVAC, ZA BANA GA JE KRUNISAO SRPSKI PATRIJARH GAVRILO, IMAŠ TO U ARHIVU U ZAGREBU, PA ČITAJ ! IME HRVAT JE NEPOZNATO SVE DO GLUPOG VUKA KARADŽIĆA I ŠTROSMAJERA. TOLIKO OD MENE.

   • clinton says:

    U Dubrovniku više nema Srba!Ako je i bio koji on je sada Hrvat.

   • branicevac says:

    Nije Gavrilo on je ziveo kasnije I nije krunisan nego proglasen za bana.A proglasio ga je patrijarh Josip Rajacic.Ako pisete pisite istinu!Najbolji primer da Hrvati nikad drzavu I kraljeve nisu imali je taj sto NE POSTOJI nikakav kovani srednjevekovni novac NI JEDNOG hravatskog vladara!Jednostavno nije ih bilo da bi kovali novac!NEMA IH!

 36. A.K. says:

  Zdravo bratje in živel 1.MAJ! http://www.zamolcanaistra.eu/prebivalstvo.asp Kurvatska je 95% projekt vatikana in ostalega evropskega govna! Šupak Janša in slovenska rkc so postavili spomenik stepincu na Kredarici-Triglav..spomenik govnu ki je z belogardistom rožmanom odcepil Sloveniji Savudrijo in del Brežic. Ubij kurvata da šiptar nema brata :)

  • Mladen says:

   Nema nista lipse na svitu nego iskreni Slovenci. Boli me kurac sto misle ustase i cetnici Slovenci, Makedonci Hrvati i Srbi su moja braca. Ja sam iz Splita, grada Natka Nodila. http://www.svevlad.org.rs/bajoslovlje/nodilo_staravjera.html A ustasija i cetnici si mogu popusiti jedan drugom kad se vec toliko mrze jer, kako to veli jedna juznoamericka pjesma, samo se mrzi ono sto se voli zauvijek.

 37. Lela says:

  o/o Hrvata u Hrvatskoj je jako MALEN ! Većina su pokatoličeni Srbi kroz niz desetljeća.Zatim potomci svih onih zemalja,pod čijom vlašću je područje današnje Hrvatske bilo i to se vidi po prezimenima,kao i kod pokatoličenih Srba.Znaju oni to,kao i PRAVU ISTINU o njihovim zločinima,ali je negiraju LAŽIMA !

 38. Baja says:

  srbe na vrbe

  • Dux says:

   Tebe bi trebalo samo odrati i rastegnuti kao žvaku :)

 39. El Capitano says:

  Bajo, tebi kao pokatolicenom srbinu dajemo cast da se prvi postavis ispod vrbe. Zelju cemo ti ispuniti. Gade!

 40. Bosnian Warrior says:

  Ma i crnci su srbi, breeeeee! Židovi, Kinezi, Arapi, Mongoli, ma sve su to srbi koji su prodali v'eru za večeru! bre bre bre, m'rš u pičku materinu! Hahahahahaha, LMAO! xD

  • Dux says:

   Barem znamo da su tebe "ratniče" guzili turci, pa četnici pa opet turci, hahahaha :) Alo BRE Balijo, dali tvoje bure sreće ima dno?!

 41. Mishoni54 says:

  Tekst je pun neistinih podataka, izmišljotina i manipulacija. I kod Srba i Hrvata je dominatna I2a haplotipska grupa uz Prisustvo R1a grupe . Obe su Karakteristično slovenske. Kod Turaka je zastupljenija ova naša grupa, nego obrnuto. Kao dokaz potražite kartu rasrostranjenosti I2a1b haplogrupe.malo ćete se iznenaditi za Sardiniju, Baskiju, Tursku , Persiju !. To su zvanični podaci. Ovo je sve LOL. link: http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_I2_Y-DNA.shtml#distribution

 42. Zarko says:

  Mene samo zanima sto se toliko prepirete oko toga.Mnoge boli istina.Svi ratovi na tlu bivse Jugoslavije su se vodili da bih se unistio narod tj.Srbi.Kada pogledate sve stare mape Srbi su bili i na tlu Hrvatske,Makedonije Grcke Crne Gore,Bugarske i da ne nabrajam dalje.Svi ratovi su placeni sa ciljem da se unisti hriscanska vera jedan narod tj.Srbi koji su cistokrvni hriscani.Uglavnom svi gore navedeni takozvani narodi su jednim delom potomci slovema srba a jednim delom varvara koji su najgori narod kroz istoriju covecanstva loji je ziveo na tlu zemlju.Tako da Hrvati i ostali pomenuti narodi znam da boli istina ali jedno stoji svi ste potomci starih SRBA i nemozete pobeci od toga.ZIVELA SRBIJA.

 43. Milorad Pavić says:

  ti ugarski i austrijski carevi su istovremeno bili i hrvatski carevi. Hrvatski sabor ih je morao priznati kao takve. Hrvati su od 1089 do 1918 imali svoju državu - trojednu kraljevinu - ali nisu imali kralja iz vlastitog naroda. To je Vama prekomplicirano! Vi poznate samo jednostavna rješenja

 44. nikol says:

  Tako je brate moj!I Hrvati i mi smo jedan narod!I ovde smo 2000 god pre Hrista,a za vreme Rima zvali su nas Ilirima...Ne dozvolimovise ni jedni,ni drugi da nas truju i uce nas laznom istorijom....Mi smo isti nrod,samo u dve religije,kao i najveci deo muslimanskog zivlja...Nrod koji je starosedeoc na ovim prostorima...Cemu i dokad vise ta mrznja Hrvati?A ako verujemo u boga i ako smo HRISCANI,ne sme biti mrznje...Mi smo samo trenutno na ovom svetu,prolazni smo...sta dobijamo mrzeci i zlostavljajuci jedni druge?STA?MANIMO SE VISE TOG ZLA!PA SVI SMO LJUDI!BRACA....

  • Nada kapetanovic says:

   0 ljudi, dozovite se pameti. Nismo rodjeni kao Nemacl, Francuzl, Srbi ili Hrvati. Svi smo rodjeni isti, ista nam je dusa, svi imamo isto poreklo, samo zivimo individualne zivote. Nemojte se identifikovati sa telom. Ono je dobijeno kao vozilo nase duse kroz zivot na Zemlji i prolaznog je karaktera. Dusa je vecna i to je jedino vazno. Mi smo dusa,koja je direktno Bog u nasem telu. Prema tome nismo mi ono ili ovo, mi smo bogovi i zato mislite o tome ko ste zapravo i sta vam je zadatak dok ste ovde. Nas jedini Otac Majka -Bog je izd vojio deo sebe da bi mi bili rodjeni.Zadatak na Zemlji nam je da nasa dusa evolira i pokupi svo znanje culnog sveta, da se vratimo i ponovo sastabvimo Oca u svoj njegovoj lepoti,ljubavi i velicini. Kada se to dogodi donosimo zajednicku odluku o novom pocetku, samo sada sa velikim znanjem i prakticnim iskustvom. Ako znamo sve da napravimo znanjem koje cemo posedovati onda bi trebalo i da uzivamo u stvorenom, jer, sta ce nam znanje ako necemo u njemu uzivati?⁸ Apsolutno svi treba da stignemo na cilj bez obzira kroz kakve teskoce cemo prolaziti tokom nekoliko zemaljskih zivota. Zato nemojte ratovati i mrznju siriti, vec se potrudite da vibrirate na visokim frekvencijama kako bi podigli vibraciju svoje svesti i prekinuli tocak reinkarnacije na kojem ovakvi kakvi jesmo zivimo.Nasa sustina je da sastavimo Boga u svoj njegovoj velicini, a to podrazumeva vracanje nase divne duse onome ko nam je darovao sve sto je imao kako bi postojali. Pomislite samo kada se svi okupimo i zapocne novi zivot na kakvom bi to mestu moglo biti, zato pocnite da mastate. Samo da znate, nije ljubav ono sto mislimo. Ljubav je neprekidno davanje, razumevanje, pomaganje, saosecanje, a ne ubijanje, rat, mucenje i pljuvanje. Kada to radite ubijate, mucite i pljuje direktno jedinog Oca Majku-Boga. To je tuzna istina. Zamislite samo kakvu tugu proizvodimo svojim ponasanjem. Molim vas razmisljajte svojim lepim pametnim glavama o buducnosti u vecnosti. Volim vas moji dobri ljudi gde god da ste .

 45. Zakasneli says:

  Mongoli su možda dobili koju bitku protiv Turaka, međutim nisu nikad uspeli da prodru u Tursku. To vas je neko prevario. Turci su zaustavili Mongole u Zapadnoj Indiji i Mongoli ni tu nikada nisu prošli, ali su probali preko Bugarske. Bugari su ih 2 puta sravnili sa zemljom i Mongoli su odustali od Turaka. Bugari su učestvovali sa Rusima u zaustavljanju Mongola sve do kraja mongolskog carstva. Da su Bugari znali šta će im Turci uraditi u znak zahvalnosti, verujem da bi se pridružili Mongolima i propustili ih u Tursku. Tek toliko da ne lutate previše. Inače. Mongoli su prodrli i do Rima, ali su se okrenuli i otišli kada su dobili izveštaj svojih izviđača da rimljani nemaju ni pas za šta da ih ujede. Glad i beda. Znači, nisu samo guske spasle Rim, nego ponekad i glad.

  • Bingi says:

   Ne lupaj,'ljeba ti!Jesi li ikad čuo za bitku kod Angore.?Kako je tada prošao tuski sultan Bajazit protiv mongolskog kana i Mongola.??Gdje se desila ta bitka.?De kad pročitaš,javi mi.Samo prije lupetanja, obavezno nešto pročitaj o tom događaju,bilo šta.

 46. micky says:

  Od svih SRba najgori su ovi pokatoliceni. Izmet ljudski.A da im je zlocin u krvi i u mozgu da zavale papi VELIKOM DEMONU U VATIKANU. On ich je svemu naucio.

 47. Dobro jutro says:

  Ma daj sta ce vam ispitivanje gena da se dokaze ono sto svaki hrvat i srbin zna.U crkovnim knjigama je zapisano kad su uzeli katolicanstvo. Hrvati su pokatoliceni Srbi a danasnji srbi su mesavina sa turcima. Srbi su potomci srba i turaka, bilo je tu seksaaa. Naravno da i hrvati su se mesali sa madjarima, italijanima, austricima, nemcima. Bilo je seksa na obe strane. Smesno je sto se mrze. Prvo nije civilizovano.

 48. Hans says:

  Jao što volim da vidim ovakvu šahovnicu! Reci glasno, reci smjelo da je prvo polje bijelo!

 49. Robert Wronsky says:

  Autor članka je zaslijepljen mržnjom koja mu blokira mozak pa ne shvaća da naslov pobija tekstom u kojem navodi dokaze da su i srpski i hrvatski narod potomci nekakvog iranskog plemena. A o ostalim komentarima koje kao da pišu nepismeni neandertalci, ne vrijedi trošiti riječi. Kakav autor, takvi komentatori, uz par iznimki.

 50. slobo says:

  boze ti pomozi oko cega toliko komentara koji ne piju vode .Ovi tjeraju svoje oni drugi tjeraju svoje I tako u nedogled .Onda prijetnje Srbe vrbe ili obratno. Najbolje ce biti kad sa tih prostora svi nestanu a izgleda I da hoce .Zapad tj Ameri ne vole ni Hrvate ni Srbe samo ih koriste u svrhe koje ce njima da donesu neku dobit,a vi samo se glodjite.

 51. slobo says:

  A naslov je najjaci Hrvati u panici.Sjebase se od panike.

 52. Kulak says:

  Iransko porijeklo hrvata nije dokazano.Ali je zato dokazano da je iranskog porijekla ponajbolji ruski igrač Alan Dzagoev.

 53. M says:

  Ispada da su Hrvati rijetki cistokrvni Skiti-drevni Slaveni,sto se za mnoge druge nemoze reci jer su se vremenom izmijesali s drugima.Time se samo potvrdjuje cinjenica izvornosti-cistoce Hrvata kao jednog od najdrevnijih naroda.A kroz povijest su mijenjali ime te zadrzali ime Hrvati gdje su se odhrvali u drevnom izvornom cistom obliku SkitaSlavena drevnih.

 54. Slobodan Jarcevic says:

  Andrija Kacic Miosic je u 18. stolecu napisao, da je Srbija osnovana 492. godine s prestonicom u Skadru i da joj je zapadna granica bila iza Trsta. Ako je to tako, onda su svi Srbi bili u njoj - i u Dalmaciji, i u Istri, i u BiH... te ne treba stalno spominjati neka srpska preseljavanja iz Srbije u druge krajeve na Helmu (Balkanu). Pri tom, treba imati u vidu da je Srbija bila u drugom milenijumu pre Nove ere zemlja s obe strane reke Vardara. Moravska Srbija se tada zvala Donja Mezija, itd. Hrvatska je u Srednjem veku bila samo plemicka oblast u Srbiji i obuhvatala je prostor od Rijeke do Karlovca i bila je naseljena Srbima. Zagreb se tada zvao Srbinovo i bio je, sa Zagorjem, naseljen Srbima. Ti Srbi su odatle pobegli ispred Turaka i tek u 17. i 18. stolecu, kad su Turci prognani, Austrija je u Zagorje i Zagreb doselila slovenacka plemena (kajkavce), kojima je prilepila hrvatsko ime.

 55. M says:

  Genetika izvorna drevna cista Skitsko-Slavenska se najbolje odhrvala-odcuvala daklen kod plemstva,Hrvata,sto je zapravo ime za plemstvo drevnih Skita-Slavena.Ostali se onecistise i uzese druga imena.

  • milojko says:

   Tako je brate M, mi Hrvati smo jedino čisto Slavensko pleme na ovim prostorima. Koleteralne genetičke žrtve su srbi, koji su umislili da su veći Slaveni od Rusa, ali oni jadnici znadu da su razno razna azijatska mešavina,koju je sada teško dovesti u red.Jedino srbe može dovesti u red "Kirurški skalpel"? Sve ih treba staviti pod kirurški tretman, ili dovesti stotinjak tisuća sjevernjaka u Srbiju, te da isti odrade ono što su Turci radili pet vekova.

   • Beli Stojan says:

    Sa takvima kao što si ti i sva vaša pokolenja koju učite da budu takodje šovinističke svinje kao što ste vi danas, čeka ista sudbina kao što je snašla i sve Srbske neprijatelje do sada!Sledeci put, nećemo da stanemo niti dozvoliti da nam se neko umeša i time svršiti sa govnima kao što ste vi! Glupi i zavidni ste do bola, medicinski fenomeni koji zive i trose kiseniok dzabe ostalim ljudima na planeti ne doprinoseći ništa boljitku i napredku čovečanstva već kradete tudje misleći da vam drugi veruju... e jadni ste...

 56. Jeena says:

  Ja takodje nebih komentarisala ove tvrdnje posto nisam Sigurno odakle tacno poticu moji preci.Prezime Italijansko ,a pravoslavka,meni je bitno voleti i postovati,drzimo se malo biblije i dajmo vise sebe za ovaj svet ,gladnu decu u celom svetu,unistavanje Nase klime i cele planete,ukinimo atomske Centrale ,pronadjimo nove Planeten.Gde ce nasa deca mozda ziveti ,Nesto veliko i korisno plemenito,borimo se da zivimo u miru i cela Planetarium,a banalitet zaboravite u maloj vrecici !!

 57. Pačić says:

  Potpisujem 100%

 58. sasa says:

  Znao sam da su Hrvati Srpski otpad.Braca Drazen i Aca Petrovic,Stojko Vrankovic,Goran Ivanisevic.....

 59. vojvoda says:

  e bravo ti ga bate

 60. Pingback: HRVATI U PANICI: Naučno potvrđeno da su Hrvati potomci Srba! | hamdočamo

 61. vaste says:

  Ahahahahaha po ovome ispada da su hrvati cisti posto se u tekstu navodi da su srbi I hrvati pripadali istom velikom kontigentu sarmata znaci isti narod ali dva imena razlicita to jest plemena sto znaci da ne da postoji razlike u genima jer su deo jednog velikog istog naroda hahahahaha onda hrvati su cistiji jer su zadrzali gene iz tog doba bili oni srbi ili hrvati a od srba pstalo samo ime koji pajserski tekst pokopali ste sami sebe u ovome I stavise ne postoji niti srpski gen nito hrvatski niti turski sami turci u turskoj su sve samo ne potpomci turskih plemena hahahaah boze ko ovo sve pise ?!? :-)

 62. Dragan says:

  Slažem se , arijevski nebeski narod. Ali ipak... za tih svih petsto i više godina okupatorska Turska, koja je imala moć nad životom i smrti , je stavila ćunu u sve, ama baš sve i jednu, srpsku ženu jer im se moglo. Nije bilo preventive. Rađala su se djeca u ogromnom broju. Negdje sam pročitao da se dnk identifikacioni kod Srba poklapa skoro 100 posto sa dnk kodom turaka. Šta ima veze... Ipak smo mi arijevski narod....

  • clinton says:

   Sve sami Azijati žive u smrdiji!Bogme i ono malo Vlaha iz Hrvatske, što je na nešto naličilo, a pobigli kod braće, pretvoriti će se u Pakistance.

  • Betty Boop says:

   Niste u pravu. Turci koji su dosli iz Azije su poturcili domace stanovnistvo i davali im titule i moce da vladaju za njih. Ti domaci Turci, sa srpskim geniuma ako tako moram da kazem su koristili pravo na prvu bracnu noc. Azijskih Turaka je bilo jako malo te ih malo ima i u danasnjoj Turskoj. Pogledajte ko su bili vojnici i veliki veziri na turskoj porti: Srbi, Grici, Jermeni, Bugari i mnogi drugi. Treba poznavai istoriju a ne samo tako pisati svasta.

 63. ziko says:

  molim vas,vecina komentatora,pregjite na lakshu drogu,jer vam otisho mozak!

 64. vuk says:

  Turci ovde su retko dolazili, misliš da je ta vojska silovaka i gubila vreme po BALKANU. Silovale su poturice,sluge Turaka a Turci su često dolazili i kažnjavali ih. Samo pročitajte biografiju Omer Paše Latasa ...poreklom Srbin i spoznajte kakvi ste skotovi bili kad ste primili Islam!

 65. Srbijanka says:

  Bolesniku! Hrvatice su se same poturale Austrijancima i Nemcima ali nikad neke biti Germanke nego zauvek Balkanke😂😂😂

 66. silvije says:

  FA institut? To jedino može biti čuveni institut "Franjo Arapović"

 67. Lesandar says:

  Bravo Ankice za ovu pri dnu..niko nam nije kriv kad ne znamo biti veliki

 68. pravnik says:

  nemogoče, v Berlinu so tedaj živeli še Vendi, knjižnice pa še tudi ni bilo.

 69. dare says:

  Zivim u Trstu i medju ljudima koje sam upoznao 90 procenata ima srpsko poreklo ali vise vole da slazu kako su slovenci, rvati ili crnogorci. Nikako im ne prija da prodju kao srbi. Duboko im je svima usadjen kompleks nize vrednosti. Kako moze Kraljevic, markovic...... da bude italijan Darko

 70. Lajkovac says:

  Ma jebemu suhu smokvu....kako to nismo do sada znali.... mi lutamo dole po Stalaću, Crnoj Reci i Sjenici. Tražili smo i u institutu u Belom Potoku, no tamo nisu imali struje pa nismo mogli saznati naše porijeklo. U Kosovo nismo smjeli jer su Šiptari zabranili ulazak Srbima pa i nama koji eto smo u rodu.

 71. Jedan od nas says:

  Ovo jeste i stara vest,i totalna glupost,ali prosto,takva sam,ne mogu,kada vidim glupost,da ostanem ravnodusan,moram da"odreagujem".Kao prvo,niko nije morao da radi genetska istrazivanja,da bi znali sa su Srbi i Hrvati veoma srodni narodi(ako ne i jedan te isti narod,jedno pleme,koje je vera podelila).Govorimo istim jezikom,imamo iste obicaje,mozemo se mrzeti koliko zelimo,ali nema Hrvatima blizeg naroda od Srba,a ni nama Srbima,od Hrvata.I to je fakat.A sada sto se tice prozivki za to"tzv.pravo prve bracne noci"u vreme Turaka.Kao prvo,Turci su na slovenske narode gledali sa nipodastavanjem,Turcinu je bilo ispod ponosa da ledne sa nekom mladom seljancicom.Kao drugo,poznato je da mi,Srbi,Turke zovemo"dajguzima",zato sto su cesto bili blagonakolni prema homoseksualcima u svojim redovima,tako da su u vreme turskog ropstva trebali vise da strepe od silovanja lepsi srpski mladici,nego devojke..Kao trece,surovo je,ali je istina,kao sto su Turci-Srbe posmatrali kao"nizu rasu",tako smo i mi,Srbi posmatrali Turke,kao nevernike,i varvare iz Anadolije..Nebi se mesali sa njima,pre bi se ubili..Srpske zene,koje su i kojim slucajem,u nekom turskom ratnom pohodu i bile silovane,pa ostanu trudne,su znale da abortiraju,ili jos su8rovije,da ubiju bebu kada se rodi.Takodje,poznato je,narocito u istocnoj Srbiji,da su vlaske zene,pa i Srpkinje cesto znale da istetoviraju krst na celu,da bi time odvratile Turcina da ih i takne.Vise slovenske,sarmatske i skitske krvi imaju Turci zbog Srba koji su presli na Islam,nego sto Srbi imaju ista turanskog(to je naziv za sve narode slicne Turcima)..Zato,dosta vise sa ovakvim glupostima..Hrvati i jesu 4/5ne pokatoliceni Srbi,ali Srbi imaju vise tevtonske ili grcke krvi u sebi,nego turske..Nije ovo jedino genetsko istrazivanje,ima ih dosta koja su mnogo merodavnija od ovog..

 72. Zlatko says:

  Vi ste njpametnija osoba zato što na vaš komentar niko nije dao odgovor. To znači da ste upravu. A ja bih u prilog vaše ideje dodao da se meni čini da će ovi tvrdoglavi jarci na brvnu završiti ispod brvna nakon što se pobodu.I još nešto sam primetio svi ti jarci pripadaju itom jarećem toru. To je ista ekipa sede u istoj sobi i piju istu pivu i glume ostraćene velike Srbe i velike Hrvate. Tobože vređaju jedni druge ne bi li se posejalo što više mržnje među braćom koja govore potpuno istim jezikom sa ciljem da se na ova govna od komentara upeca što više glupih ili najivnih Hrvatskih i Srpskih muha i smrdibuba. Dok se ceo svet ujedinjuje u svakom pogledu. Oko nas je svuda ovladao GLOBALIZAM mi bi još da se delimo do samouništenja. Da bi opstale kompanije vrše ukrupnjavanje koje dostiže kosmičke razmere a sa ovom pojavom u bazi društva, sve ostale ljudske delatnosti ovo perate.Tko da je život na ovoj zemaljskoj kugli u sva tri-četri agregatna stanja natopljen globalizmom. Iz svega priloženog jasan je zaključak. Srbi i Hrvati a i vi ostali Jebite se kako znate i umete samo nek se rodi globalno krupno,zdravo i globalno pametno pa nek ti pametni stvore veliku globalnu državu Jugoslaviju najbogatiju i najaču koja će biti samo deo ogromne globalne EU-RUSIJE OD ATLANTIKA DO aljaske kojoj moraju svi "dobrovoljno" pristupiti ili ostati zakrvljeni u svojim torovima da bleje jedni na druge kao što se i vidi iz priloženih komentara-BLEJILICA. Kao nekad Potenkinovo sela sada bi ta ogromna država imala bezbroj PUTIN-KINOVIH SELA.Umesto velikog pozdrava za svu omraženu i zavađenu braću Samo je jedna reč SRBIJA ili HRVATKA ILI JUGOSLAVIJA SVEJEDNO KAKO SE ZOVA SAMO NEK JE VELIKA, MOĆNA I SLOŽNA KAO ZENICE OKA SVOGA.

 73. Ilic Vladimir says:

  Sto se tice ovih zadnjih recenica o Hrvatima i Serbima vece gluposti nisam cuo i onr proizilaze iz neznanja Reci cu po kozna koji put Dali su se Hrvati rvali ili Srbi cesali jedno je sigurno isami Hrvati iznose dokaz da su serbi i da su oduvek tu bili Neke grupice su dilazile tj vracale su se na ognjiste odaklesuotisli i bili su kap i odnosu nalokalno stanovnistvo Sto se tice Turaka Tsarakejazijanaca kako se pisalo u Vukovo vreme pa Serbi su dolazili iz 3 pravca preko Bosvora na Egejsko tj Serbsko more Na Jadransko Rasko more zato smo veoma slicni Ina kraju sami hrvati priznaju da jr SKORBATUS isto sto i HRVAT prva rec je iz Latinskog izvora a druga Keltskog porekla tj Serbskog sa naseg prostora i bukvalno znaci SKORBATUS od reci SKARA BA DE SARA Prva rec je naziv za Serbe u Palestini i Indiji i oznacava Serbe HRVAT HE RABETSAR I izvorna je za RASANE SERBE Neka neko dokaze suprotno znacenje ovih izraza Ovo ce za mnoge biti tesko da razumeju o svemu sto sam pisao drugacije ne moze biti

 74. Betty Boop says:

  Danasnji Turci uopste nisu oni stari Turci, azijski narod koji zavladao Evropom. Ne zaboravite da su oni okupirali jedno mocno multinacionalno carstvo, Vizantiju. Zato su danasnji Turci mesavina Grka, Srba i mnogih drugh naroda tako da je normalno da su im geni slicni srpskim, pa i hrvatskim genima. Pogledajte samo fizicke razlike izmedju kosookih Turkmena i nekih plavookih Turaka. Nema ni neke razlike izmedju gena Srba i Hrvata jer vecina stanovnika danasnje Srbije su dinarskog porekla, tog starosrpsog cije je gene FA institut istrazivao. FA je dosao do dobrih rezultata da su Hrvati istog porekal kao i Srbi. Na zalost, napravio je pogresan zakljucak u vezi sa Srbima iz Srbije cije gene nije studirao. Vecina danasnjih Hravata su Srbi koji su primili katolicanstvo u proslosti. To se moze videti i po jeziku. Svi oni sto govore "stokavski" su Srbi. Oni sto govore "kajkavski i cakavski" su Hrvati.

  • Aleksandar says:

   FA Institut NE POSTOJIi *dr Milorad Pavic* ne postoji (bio je cuveni pisac Milorad Pavic) i citav tekst je IZMISLJEN da bi se pecale budale. Zasto si dobrovoljno jedna od njih?

 75. Tanja says:

  Dragi covece vredjas moj narod.Nazivas nas lazovima.To samo pokazuje kolika mrznja lezi u tebi.Ali dragi moj komsija Hrvatu postoji jedna velika istina koju si ti potvrdio kao uostalom i svi tvoji zluradi sunarodnici.Vi svi kompletno patite od kopleksa male nacije.Zato nas toliko i mrzite.Dok mi veruj mi ne dajemo ni pet para na vas.Ne zanimate nas.Ne mrzimo vas a i zasto bi.Sve sto radite sebi radite.Eto hteli ste drzavu.Sad je imate ali na zalost sad hleba nemate da jedete.Vasa drzava ce vas kostati istrebljenja.Usli ste u Eu deca vam beze u Nemacku Holadiju Svecku trbuhom za kruhom.Za 30 godina oni i njihovi potomci nece vise biti Hrvati.Ne kazem da je kod nas bolje ali ima nas duplo vise od vas.Pa tako posle posledjeg Hrvata u "LEPOJ VASOJ"ipak ce ostati bar 4 milijona Srba.E to je dragi moj surova istina.A to kog ste porekla i od koga poticete nevazno je.Ja samo znam da bi se svaki narod stideo potomaka kao sto ste vi da vas zna kako vas mi znamo.(U Jasenovcu je bio prvi i jedini kocetracjoni logor za decu u kome su tu istu decu klale katolicke "cadne sestre"pod parolom costog istinskog Hrvackog Katolickog hriscanstva)I to je istina koju je video i priznao ceo svet.Nismo je izmislili mi Srbi.

  • SveSrbija says:

   Oni su samo mali obični konjušari bez svoje države kad Italijani i Mađari uzmu svoje

 76. Miljan says:

  Koliko budala na jednom mestu

 77. tracanin says:

  U 17 veku Srba u Srbiji nije bilo.Nešto malo ostalo je duboko skriveno po šumama.Krajem 17 i početkom 18 veka Srbi se vraćaju u Srbiju. Iz Austrougarske Crne Gore I Dr. krajeva u Srbiju i počinjU Ustanci.U Vojsci Turske najviše je bilo Srba a i jezik u vojsci je bio srpski.Vizantija je srpska tvorevina....

 78. igor says:

  Bez obzira na cinjenice,moj Serbski rod treba da odstrani rak ranu iz svog postojanja.Hrvate su ucili demoni iz vatikana i kao takvi moraju da nestanu. Trebamo otkinuti svaki deo tela koji unistava cast i moc zdravog tela.To zlo su smrdljivi Hrvati te fukare smrde na lisicije dubre i nisu dostojni da zive medu naraodom koji je Nebeski i pravedan po dusi i srcu.

 79. srbi says:

  Says bravo <3 u pravu si 100 %

 80. Sash says:

  Pa to je super novost !! Braco hrvati, srbi, slovenci, bosnjaci, makedonci, crnogorci i svi vi koji zivite tu na ovom prostoru i imate slavnu pripadnost slovenskoj istoriji ujedinimo se i nedajmo se manipulirati od strane ostalih koji na nasoj nesuglasici grade kule svojih profita. Pokzimo im ko je slovenski duh sa se on nemoze slomiti!! Sloga i ujedinjenje je nasa buducnost!!

 81. nedostojan says:

  Dalji tekst nije preporucen za Darwiniste, i one koji se smatraju majmunima ili ateistima. Mozemo pogledati kroz istoriju pa videti jedno. Uvek je postojao i postojace onaj koji zavadjuje (huskac). I tako vratiti se do podele medju Hrvatima i Srbima,pa dalje do Dusanovog carstva, jer kako god da okrenes, postojanje tog carstva ne moze da se osporava...tada je ime Srbin bilo cesto na stolu svetskih vladara i pricalo se o njemu, i sigurno da je postojala velika zelja huskaca da dodje do njegovog raspada...vrlo je bitno naglasiti da je Rim odigrao sahovski mec sa covecanstvom na Balkanu, i ta partija jos uvek traje. Pa sad mozemo da stignemo do podele 1054...u period do kog je veliki svesni uticaj imala Crkva u Drzavnom uredjenju, za razliku od danasnje situacije od 1054.gde se to radi vise inkognito (Rimokatolici), dok u Srbiji trenutno svestenstvo pretezno cuti kad su vazne Drzavne odluke u pitanju, iako to nekada nije bilo tako (u vremenu Dusanovog Carstva).Elem, sad dal´ smo mi Stari Sloveni ili neki drugi, nismo imali prilike u skoli da ucimo detaljno. Pa sad ostajemo da komentarisemo o istoriji mi koji smo istu istoriju ucili sa 150str neke knjige. Ajd sad lepo otvorimo Bibliju i od pocetka, dok procitas od korice do korice videces sta ti je ciniti i kako se vladati (ja prvi sam nedostojan primer!). Jos jedno, kako verovati istoriji koju smo ucili a ne verovati Bibliji?! Od kad je sveta i veka covek ima potrebu da prenese znanje. Ajte s Bogom ostajte, i ne izazivajte huskaca!

 82. Pedj says:

  Postoji samo covek, ili los covek, bio on Srbin, Hrvat, ili Turcin! Manimo se politike, i istorije, koju tumaci ko hoce, i kako mu se hoce!

  • Sloba says:

   To uopšteno nije tačno.

 83. Hrvoje says:

  Zao mi jeo ne mora dokaziv priznat ali mi rvati smo najgori pokatoliceni isprdak srba .To ne mora dokazivat dnk jer mi to znamo.Moj djed je bio picka i radi sitne dobiti je proda veru.Posto to svi znamo i osecamo od srama i bruke mrzimo da cemo puknut od bjesa jer pobesi od toga da smo picke nemozemo.

 84. Kralj konjusar says:

  Stoko ustaska da vas istina toliko ne boli ne bi ste punuli redove ovde.

 85. Dida says:

  Mamlaze, srbijanska nacija ne postoji. I šta ti znaš o tih "500 godina", konju jedan? I nisu svi Srbi živjeli pod turskom vlašću, najmanje trećina je živjelo u sastavu Austrije i Venecije, kao štit prema Turcima. A tu su i vazda slobodna crnogorska, hercegovačka i brdska plemena odakle su se Turci uvijek vraćali krvavih glava. Prouči istorijske činjenice prije nego nešto bubneš.

 86. soni says:

  Nauka kaze da (DNA analiza) haplo grupa kod srba i hrvata nije ista, Hrvati su bratici sa Albancima.

 87. sheki says:

  Pojedini komentatori pisu same lazi i izmisljotine.

 88. Naučnik u senci. says:

  Možda su Srbi bili vašljivi pa ih Svrbi.lo, kao što svaka svrbska baba nije mogla da pobegna od Turaka, ma nije mogla ni hsvrbatska baba da pobegne od Svrbina, kad je zasvrbi.Ko mi potvrdi naučno tu babo bežaniju kada ZaSvrbi, e svaka mu čas'.Hrsrbohrvati su potomci vašljivih Svrba.Tačka.Završena mis'o.Ajd' pa se sikirajte Rvati braćo.

 89. Duje says:

  Niste normalni. Licite se.

 90. Pripadnik plemena says:

  Mnogo smo oštećeni u istorijskom smislu svi narodi Balkana, nažalost. Istoriju koju ovde poznajemo su krivotvorili, i sada je znamo kao Bečko-Berlinsku školu. A pozadina je naravno interesna sfera tzv. Velikih Sila i Vatikana. Ono što više ne mogu da sakriju je da su SRBska plemena živela na ovim prostorima čitavog Balkana i Male azije hiljadama godina. Ne sporim da je bilo i drugih plemena. Sve više istina izlazi na videlo i nemoguće je sakriti. Sada već sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je doseljavanje Slovena u 7. veku čista glupost. Ono što je nesporno je da me bilo tog doseljavanja ali svega 5% tadašnjeg stanovništva i to mahom onih što su pre toga napustili ove prostore pa se vratili. Čitajte, gledajte, slušajte, uključite mozak. Ovo pričam za dobrobit svih novonastalih naroda Balkana. Jedini koji su se na Balkan doselili su Albanci i Grci. Ne moram dalje da idem samo uljučite mozak zašto svi mi govorimo jednim te istim jezikom. I zašto manje više svi imamo sličnu građu. Vera nas samo razdvaja i interes Vatikana.

 91. Pripadnik plemena says:

  I još nešto ne postoji 500 godina pod turcima to je izmišotina možda nekih 300 ali i to je nategnuto i ne svi krajevi gde žive Srbi. I naravno da su SRBska plemena pobedila na Kosovo to sad svi priznaju. Tribali su jedno od njih koje se pominje. S obzirom na to kako su prošla severna SRBska plemena i skoro potpunu germanizaciju u istočnoj nemačkoj, na ovim prostorima su izabrali da se pripoje turcima u vazalnom odnosu. I iz ove perspektive se čini da su bili u pravu jer nas sigurno ovakvih nebi ni bilo. Ili bi nam možda da smo svi Nemci bilo bolje. Razmišljajte o tome... Ono što je sigurno je da treba da shvatite braćo Hrvati da to što vučete korene od SRBa vam daje svako pravo da se smatrate starosedeocima na Balkanu gde su SRBska plemena živela hiljadama godina. To takođe važi i za sve ostale.

 92. Sloba says:

  Ako su potomci Srba, onda sam izbezumljen do imbecilnosti da bivši Srbi toliko pokolju Srba ... Ko smo mi ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *