HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELjA: „Radikali su pobedili, ideja „Velike Srbije i dalje živi“!

HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELjA: „Radikali su pobedili, ideja „Velike Srbije i dalje živi“!

27 novembra 2014

seselj-serb 43r5Izjava predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja o povlačenju Hrvatske iz Republike srpske krajine odjeknula je širom Hrvatske a samo dan pre te izjave hrvatski Sabor usvojio je specijalnu deklaraciju o lideru SRS.

Burna se politička rasprava oko Šešelja povela i među hrvatskim političarima i poslanicima u Saboru a opšte je mišljenje da je Šešeljev uticaj u Srbiji jači nego ikad!

– Šešeljeva sloboda uvreda je za sve žrtve rata i sve Šešeljeve žrtve, istakla je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor, inicijator donošenja deklaracije. Naglasila je kako su „Šešeljevo urlanje“, zagovaranje velikosrpske i ideje o etničkom čišćenju, dodatna uvreda za sve koji nisu uspeli pronaći svoje bližnje.

Kosorova je odbacila  teze da se Sabor previše bavi Šešeljom.

-Ne bavimo se njime, nego činjenicom da je MKS u ovom slučaju pokazao različite kriterijume, poručila je Kosor.

– Nije važan Šešelj kao pojedinac, nego ideja koju personifikuje, a to je ideja Velike Srbije, rekao je i Gordan Jandroković (HDZ), držeći da su u slučaju Šešelj bitna tri elementa – Haški sud – pokazala se njegova neverodostojnost, te Srbija i mlaka reakcija hrvatske izvršne vlasti.

– Srpske vlasti nisu reagovale kako treba, do danas nisu osudili Šešeljov govor, to govori da ideja Velike Srbije i dalje živi, da ima određenu političku snagu, kazao je Jandroković.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

    :D http://www.vaseljenska.com/wp-content/uploads/2012/11/Mapa_Republike_Srpske_Krajine.jpg

  2. Rade Bukarar says:

    vratite sve sto steoteli srbima u vasoj lepoj i onda mozete nesto da pricate a seselj trazi ono sto pripada srbiji istorijski

  3. LADY GAGA / jedino mrtav ustaša je nedovoljno dobar ustaša,zato ga treba zatući dvared..........:D....... says:

    Gle, antisrpski i srbomrzački komentar pedera koji se potpisuje kao MITOVI I LEGENDE ( o njegovoj beskorisnoj,maloj i nefunkcionalnoj kiti...) još nije izbrisan. Nema veze. Ionako znamo sa koje se IP adrese javlja........ ;>

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *