ХРВАТИ У ШОКУ: Измишљени краљ Томислав је заправо српска краљица, а њено име је… (ВИДЕО)

HRVATI U ŠOKU: Izmišljeni kralj Tomislav je zapravo srpska kraljica, a njeno ime je… (VIDEO)

29 oktobra 2018

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić otkrio je u emisiji „A šta vi mislite“ da je srpski istoričar iz 19. veka, Miloš Milojević, tvrdio da je prvom polovinom 10. veka Srbima vladala nepoznata kraljica, a da je tek 130 godina kasnije u crkvi u Klisu kod Splita otkrivena grobna ploča slovenske kraljice Domislave.– Ja bi sat pitao zastupnike bečke škole da li je Milojević izmišljao – pitao je Šarić.

Autor emisije Ratko Dmitrović ukazao je da ima onih koji smatraju da je srpkinja Domislava pogrešno prikazana kao mitski hrvatski kralj Tomislav.

– Najverovatnije je da je ona izvor za legende – kaže Šarić dodajući da je Vatikan poslao tri generacije sveštenika koje su nekoliko vekova odnosili sva dokumenta sa Balkana.

(Intermagazin / Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad says:

  hehe vatikan je MRTAV, a hrvati još to ne znaju pa i dalje luduju, ako neka luduju. Božje vodenice melju polako ali TEMELJNO, izdaja neće biti oproštena, njima NEMA oproštaja, jer moraju prvo da se pokaju, a to nisu u stanju. SADA počinje prvi krug pakla za njih, kad su već toliki vernici i Hrišćani:) neka sami zaključe šta im se dešava.

 2. draganznas says:

  i da je tomislav svakako je srpski ne hrvatski.

 3. Aleks Lleshaj says:

  The foundation stone of the Christian home in our area in southeast and in Croatia have been put on by the Slavic saints. If you do not know those slavic saints, send me email alekslleshaj@yahoo.com and i will respond you. If they do not know their Croatian history, where one of Croatia's Guardian saint is a Slavic from Armenia dating back to many centuries before the Ottoman Empire's wars, it is well known to recognize Croatian Christianity.

  • Marko st says:

   Ignorance is a blessing..you are misguided.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *