ХРВАТИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! Брисел тражи ТРИ МИЛИЈАРДЕ назад!

HRVATI U VELIKOM PROBLEMU! Brisel traži TRI MILIJARDE nazad!

26 aprila 2020

Totalna konfuzija i lopovluk u lipoj njihovoj.

Hrvatska će najverovatnije morati da vrati tri milijarde kuna (396,8 miliona evra) podsticaja dobijenih od EU, jer je kontrola iz Brisela utvrdila da je samo dva odsto tih sredstava isplaćenih za ekološku poljoprivredu opravdano.– Mi smo u Hrvatskoj promašili sve dosadašnje poljoprivredne politike, proizvodimo hrane ispod 45 odsto naših potreba, a čudimo se što su nam sela prazna i što nam mladi odlaze. Na ovakav način kako se donose i sprovode zakoni nije ni čudo što nam se to događa – rekao je vlasnik poljoprivredne firme Agro-palm i potpredsednik Hrvatske poljoprivredne komore Antun Vrakić.

On je ukazao da se već sada pojavljuju razni nakupci i prekupci, a sve na štetu seljaka i upozorio na pogrešan smer hrvatske agrarne politike, za koju kaže da je vode interesne grupe.

– Podižu se podsticaji na puste njive na kojima niko ništa ne proizvodi. Kontrola iz Brisela utvrdila je da je samo dva odsto podsticaja isplaćenih za ekološku poljoprivredu opravdano. I sad traže da se novac vrati za tri godine unazad, milijardu kuna po godini. Predlog je da taj povrat snosimo solidarno, ali to ne dolazi u obzir – odlučan je Vrakić.

Dodaje da je Poljoprivredna komora početkom krize koju je izazvala pandemija korona virusa tražila od Ministarstva poljoprivrede da se napravi spisak koliko čega ima na skladištu i da se vidi koju proizvodnju treba povećati, ali da odgovora nema.

– Nekad smo imali ratne, sada ćemo imati koronaprofitere – zaključio je Vrakić.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Za kaj ste zajmili kad ne buste vratil, majku mu vrasku.

 2. Portopranco says:

  FENOMENALNO

 3. Kulak says:

  BANDIĆ,taj hercegovački zagorec koji "dela" može ukrasti više nego što je iko ikada ukrao.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Onaj navijač ustaša ludi milojko pantić će izgleda gorko plakati.

 5. milorad2 says:

  da su to jedine pare koje su oni proneverili ali ako ne vrate uskoro će to biti nacionalni dug. Skoro da mi je žao hrvata kad im dodje račun za ovu neoustašku vlast i državu kakvu sada imaju.Pa oni će se šlogirati u kom su problemu jer za razliku od jugoslavije u EU su pedanto vodili koliko para, kome i gde je to otišlo.Kada se brisel rastoči neke pare će morati da se vraćaju i da se plaćaju a za hrvatsku je to ogromna suma koju oni ne mogu da plate ni pod razno.Ako su mislili da je EU i ekipa koja je to napravila dobrotvorna ustanova gadno su se zavrnuli odraće im kožu sledja bez pardona gad dodje vreme za šišanje ovaca i to upravo najsladji i najbliži "prijatelji" iz EU :)Sreća naša nisu nas primili:)možda imamo neku budućnost za razliku od gomile malih državica u EU koje će uskoro saznati u kakvo su dužničko ropstvo ušli.

 6. Zaliv says:

  Zasto Srbija konacno ne zahteva odstetu od Hrvatske za zlocine pocinjene u oba svetska rata? Sta nas briga sta oni rade i petljaju sa posranom EU!?

 7. Real says:

  Problem za Srbiju, ako ih eu najuri opet će pogledati u Srbiju. Nisu navikli sami, a tak im treba neko za "aLibi"Skupini koja n i j e državotvorni narod. Zato su im sve ndh kratkog daha, dok traje euforija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *