Hrvati ubijali Srbe, a sad prebacuju Šešelju

Hrvati ubijali Srbe, a sad prebacuju Šešelju

13 novembra 2014
Vojislav-Seselj u8„Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i hrvatski premijer Zoran Milanović nemaju moralno pravo da govore o odgovornosti lidera SRS-a Vojislava Šešelja sve dok se u Hrvatskoj vodi politika cementiranja etničkog čišćenja Srba i nekažnjavanja zločina prema Srbima“, smatra predsednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta.

Linta napominje da Josipović i Milanovićeva Vlada nisu ništa konkretno učinili za rešavanje ključnih problema Srba u Hrvatskoj i proteranih Srba, te osuđuje najave Hrvatske o uslovljavanju Srbije u pregovorima sa EU.

„Takvim ponašanjem nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Ako se takva politika nastavi u narednim godinama, preostali Srbi će se postepeno asimilovati ili će se iseliti iz Hrvatske“, saopštio je Linta.

Linta najoštije osuđuje i izjavu hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića da će Hrvatska usloviti napredovanje Srbije u pregovorima sa EU novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, kao i da kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do najvišeg vrha.

Linta navodi da je vrhunsko licemerje da to govori ministar pravde države u kojoj su naredbodavci i izvršioci brojnih ubistava Srba i dalje na slobodi, u kojoj se „Oluja“, kao najveće etničko čišćenje provedeno posle Drugog svetskog rata u Evropi, slavi kao nacionalni praznik.

On podseća da u Hrvatskoj postoje poznata grobna mesta u kojima se nalaze posmrtni ostaci najmanje 230 Srba, u kojoj niko nije odgovorao za masovno otimanje, pljačkanje i uništavanje srpske imovine, u kojoj se ne kažnjavaju odgovorni za brojne incidente usmerene prema Srbima.

„Navedenom izjavom Miljenić šalje jasnu poruku da su bile neiskrene izjave najviših hrvatskih zvaničnika da će Hrvatska pomoći Srbiji na putu ka EU“, istakao je Linta.

KOMENTARI2 komentara

  1. miki+ says:

    Kako funkcionirati na lažima i ispravljati isto, sve naše post YU državice u milosti globalnog okupatora.

  2. Lela says:

    ,, Takvim ponašanjem nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba.'' POTPUNA ISTINA !!!!!!!!!! Znaju oni,kako VECINA Hrvata misli i zato se sadasnje rukovodstvo Hrvatske tako i ponasa,jer im je osobni interes primarniji od - ljudskosti !!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *