ХРВАТИ УВЕЖБАВАЛИ НАПАД! У Загреб дошла војска САД!

HRVATI UVEŽBAVALI NAPAD! U Zagreb došla vojska SAD!

24 maja 2021

Na hrvatskom vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ danas su pripadnici hrvatske vojske, vojske Slovenije i SAD sproveli zajedničku vojnu vežbu pod nazivom „Momentalni odgovor 21“.

Predstavljena je hrvatska mehanizovana četa s borbenim oklopnim vozilom „Patria“, slovenačka mehanizovana četa s borbenim oklopnim vozilom „Svarun“ i američka četa borbenih oklopnih vozila „Bredli“.Takođe je vežbano gađanje iz haubica i višecevnog bacača raketa GRAD, prenela je agencija Hina.

U međunarodnu vojnu vežbu „Momentalni odgovor 21“ uključeno je oko 500 hrvatskih vojnika i oko 1.000 pripadnika vojski saveznika Hrvatske, a vežba traje od 17. maja do 2. maja na poligonu u gradu Slunju.

U vežbi učestvuje 700 borbenih i neborbenih vozila, aviona i raznih artiljerijskih sistema.

Sve to je deo vežbe koja se sprovodi u devet evropskih zemalja tokom ovog i narednog meseca, dodaje Hina.

KOMENTARI4 komentara

 1. Pravda says:

  Ovaj puta nece stici do Staljingrada,ostat ce u zagrebu-zatrpani.

  • Strsljen says:

   Pusiona ste.....hahaja mrs bre gamadi. Srbija od Milvokija do Tokija....treci krug...KKOV...JANJINE

 2. 1389 says:

  Usraška je postala pusti poligon za trening NATO i USA terorista...hahahahahahaha, glupi, naivni i podredjeni, nikada nisu imali niti će imati državu... Sigurno su USA vojsku dočekali kao Hitlera... Mašajući USA zastave...hahahahahahaha

 3. miliorad5 says:

  ustašama je namenjena uloga "čarkara" u NATO organizaciji,to su i ranije bili kao plaćenici još u kasnom srednjem veku.To znači idu da se NE VRATE, što je apsolutno dobro za nas,gurnuće ih na prvu liniju kao lake izvidjačke trupe a tu se ne živi dugo.Takvu opremu su i dobili,nemaju oni armiju oni imaju izvidjačke oklopne transportere,ustaše nemaju nijedan tenk ili borbeni avion osim onih koje su ukrali od JNA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *