„ХРВАТИ, ВИ СТЕ ИДИОТИ“ Млади хрватски историчар ШОKИРАО СВЕ, објавио ДОKАЗ да је ДАЛМАЦИЈА СРПСKА (ФОТО)

„HRVATI, VI STE IDIOTI“ Mladi hrvatski istoričar ŠOKIRAO SVE, objavio DOKAZ da je DALMACIJA SRPSKA (FOTO)

13 februara 2019

Hrvatski istoričar Goran Šarić napisao je Fejsbuk status u kojem je izneo svoj stav o poslednjim aktuelnim dešavanjima u Hrvatskoj – pre svega o napadu na srpske vaterpoliste, ali i o nedavnoj izjavi šefa EU parlamenta da je Dalmacija „italijanska“.– U novembru 1917. ruske novine „Izvjestija“ objavile su senzacionalan članak, sadržaj tajnog Londonskog ugovora koji je 25.04. 1915. potpisan između Antante (Velika Britanija, Rusija i Francuska) i Italije. U zamenu za napuštanje tabora Centralnih sila (Nemačka, Austro-Ugarska i Turska), Italiji je obećana gotovo cela istočna obala Jadrana. Srbija je trebala dobiti ostatak dalmatinske obale, Slavoniju i BiH, dok je odluka o tome hoće li Hrvatska pripasti Mađarskoj ili ući u neku smanjenu Austro-Ugarsku ostavljena za kraj rata.

Međutim, srpskim vojnicima taj ugovor nije puno značio, oslobodili su celu Dalmaciju i došli sve do Rijeke gde je situacija 1918. postala dramatična. Prvo je u riječku luku uplovila italijanska ratna flota na čelu sa brodom „Emanuele Filiberto“, a zatim je u grad ušao i pukovnik Maksimović sa 700 srpskih vojnika. Nakon toga dolaze i Amerikanci, Britanci i Francuzi, pa se u Rijeci našlo ođednom čak pet savezničkih vojski. Od pukovnika Maksimovića traženo je da se povuče 20 kilometara, ali su srpski vojnici samo prešli most, ostali u istočnom delu grada i tako ga sačuvali od pada u italijanske ruke. Srbija podelu Hrvatske nije dozvolila.

1945. na samom kraju 2. svetskog rata vodila se jedna od najžeščih bitaka Nemaca i Italijana sa partizanima – bitka za Rijeku. Dobro utvrđena, na brežuljcima, Rijeka je bila gotovo neosvojiva. U krvavom sukobu poginulo je više od 6 000 vojnika 4. armije čiju su okosnicu činili srpski partizani (8. kordunaška divizija, 7. banijska i 29. hercegovačka). 4. armija oslobodila je celu Istru, sve do Trsta. Zbog velikog gubitaka svojih vojnika, komandant 4. armije Petar Drapšin se ubio.

Hrvatska od turizma zaradi preko 13 milijardi evra godišnje. Turizam što direktno, što indirektno čini skoro trećinu BDP-a. Da srpska vojska dva puta nije oslobađala Jadran od Italijana, ne bi bilo 13 milijardi, pa bi Hrvatska bila gladna. Danas se toga više niko ne seća. Danas Srbe bacaju sa rive. Možda se ni ja ne bih setio, možda bih i ja bio u napasti da nekog Srbina gurnem u more da dva dana nakon divljačkog napada na srpske vaterpoliste u Splitu, predsednik evropskog parlamenta, Italijan Antonio Tajani nije izjavio da su Istra i Dalmacija italijanske. Čitava Hrvatska bila je zgrožena tom izjavom, ali niko se nije zapitao zašto Istra i Dalmacija više nisu italijanske?!

U društvu u kojem su osuđeni ratni zločinci dragi gosti na državnim proslavama, u kojem na Kolindinoj inauguraciji sedi osoba koja je kokainom plaćala prostitutku, u kojem slovenski kriminalac drži predavanja po crkvama o tome kako u Jasenovcu nije bilo genocida, a dnevnik svaki dan počinje kao da je 1991. nije ni čudno da niko ne zna zašto je Dalmacija u sastavu Hrvatske, ali da zato svi znaju da je vaterpolist zašlužio batine jer:“ipak je on četnik“. Ipak ste vi idioti.

(Informer)

KOMENTARI34 komentara

 1. Velika Metla says:

  Šariću hvala tebi na istini koju iznosiš,ALI NIKO Srbima nije kriv što su ludi! Pa nisu Austro-Ugari bili glupi i neinformisani(kao Koštunica),pa treba Srbi da ih informišu kako su hrvati zaboga fini,pa da nisu znali kakav je to "soj" ta hrvatska narodna grupacija,nego su Austro-Ugari mnogo dobro znali o kome se radi,pa su se shodno tom znanju i ophodili prema njima,hrvatima,i dodelili im konjušarnice!

  • milorad2 says:

   Pa jes, konjušnica je za konje.Mislim da se mi u stvari previše opterećujemo hrvatima, samo treba držati dovoljno jaku armiju zbog njihovih epileptičnih napada, i ZABORAVITI DA POSTOJE BRE.Kad dodje vreme da nestanu uzeti svoje teritorije koje moožemo da izgrebemo od tripartitne koalicije koja će njima SVAKAKO dodći glave, samo još malo vreman da prodje, i to je sasvim moguća REALNOST.Ovi što su se iselili iz hrvatske će se vratiti ALI KAO NEMCI ili ITLIJANI ili MADjARI, pod uslovom da u medjuvremenu ne bude nuklearnog sukoba .Gneeralno opasnost od nuklearmog sukoba u stvari svako predvidjanje mogućih ishoda čini potpuno besmislenim ali recimo da toga nema, ovo sa hrvatskom i hrvatima je VRLO VEROVATNO.Oni jednostavno nisu sposobni da opstanu na duže staze iz mnogih razloga, možda će biti i mirno asimilovani ko zna.Osim toga treba bre izbegavati pajtanje sa njima U NEKOM ORGANIZOVANOM MANIRU, ko je bre kriv ovima što idu tamo, niko ih nije terao a ZNAJU BRE SA KIM IMAJU POSLA I OPET KAO NEŠTO SPORT, PRIJATELJSTVO ITD, SA KIM BRE.INAČE OVAJ ČOVEK JE POTPUNO U PRAVU SVE JE TO ŠTO JE NAPISANO ČINJENICA I ISTINITI DOGADJAJI, KAO ŠTO SU PO ZAGREBU SKRIVENI SNAJPERISTI PUCALI PO NAŠIM VOJNICIMA KAO ZNAK PRIJATELJSSTVA 1918, SMRADOVI OSTAJU SMRADOVI.

   • Velika Metla says:

    Milorad,ja sam odavno govorio da sa njima treba SVAKI mogući kontakt prekinuti! Ali,ludi nazovi Srbi i dan danas hoće na silu da žive s tom genocidnom grupacijom,kao da se ništa između njih i nas nije ni desilo! Od ustaša su mi samo odvratniji bratstvo-jedinstvenički srbski ološ! Eto ti i patrijarh kaže "hrvati su naša braća,i mi smo najsličniji narod"! Znamo mi da su oni,hrvati,otpali od Srba,ali siliti Srbe da žive s njima je ravno ddebilizmu! Zašto bih ja,ili bilo ko drugi,terao na silu i hrvate i Srbe da žive zajedno,kad se to zajedničko življenje uvek na kraju pretvorilo u haos? Koliko puta treba ustaše da naprave Srbima raznorazne pokolje da bi do bola glupi Srbi ukapirali najosnovniju stvar?

   • Croatian says:

    Molicu se za tebe.

    • Velika Metla says:

     kroasanu,moli se ti vatikanoidu za Jasenovac,Gradišku,Jastrebarsko,jame,oluju,bljesak..............,pusti ti kromanjoncu nas Srbe,jer NIKO od tebe nesoju nije tražio da se moliš za Srbe! Što se utrpavaš tamo gde nisi ni pozvan,gnjido? Zar te fratar ustaša nije naučio najosnovnijem principu vaspitanja da se ne trtiš tamo gde nisi ni pozvan?

 2. joca says:

  Ovaj prethodni gospodin sigurno ne zna da hrvati imaju vise ayijatskog od Srba u dnk analizama.

 3. Zoran says:

  Mi smo to silom, a vi milom (Danke Dojcland). Doduse vi sa svima lezetu u krevet, Amerika, Britanija, Nemacka, Austro-Ugarska, Hitler, ...pa cak i Rusija i Kina. Sto bi se reklo: Za dobru svinju nema losa pomija. Birajte malo, je.. ga, nije zivot samo pun stomak (katolicka logika).

 4. Geto says:

  Treba se Italijanima izvinuti za ucinjeno.Trebali smo gledati samo sebe i svoje, stigla nas je zasluzena Jezuitska kazna.

  • Za Srbiju says:

   Stotinama godina je bilo italijansko, pa će opet biti. Vatikanu je važno da nije srbsko, a hrvati su kolateralna šteta.

 5. Branko says:

  Ovaj momak je svetionik za svakog Hrvata koji se potrudi da upozna svoju istoriju, samo, nešto sam skeptičan dal ga i koliko ga čuju.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Hrvati su neprosvećeni,neobrazovani, u Titoslaviji u školi se ovo nije učilo, učili su ih ideološki da ih je hrvat Tito oslobodio od Nemaca. I oni su to tako prihvatili-"naš hrvat Tito je rešio sve", bez kritičkog razmišljanja, bez logičnih pitanja, intelektualne znatiželje. Ništa. Zato nema čuđenja zašto su ih '91.takve kakvi jesu preuzeli nacisti sa Zapada i Vatikan vraćajući im u centar ideologije crkvu-vatikansku srednjovekovnu ideologiju i nacistički NATO pakt i EU da opet budu deo katoličkog Rajha; na našu štetu tih '90-ih, ali na njihovu sada pa do njihovog skorog konačnog nestanka s Balkana, jer Nemačka ih upravo iseljava i germanizuje u skladu sa starim ciljem otimanja Balkana (bar onog delića kojeg mogu) Slovenima.

 7. Zoran says:

  Ima jedna nezgodacija sa ovakvima kao Goran. Cini mi se da je bilo u jednom filmu ili je rekao neki politicar. Radi se o tome da je jedan zestoko napadao svoju stranu, i to slusala suprotna strana. Naravno, suprotna strana je bila zadovoljna, ali je bilo vrlo pametnih, pa se jedan zapitao: A sta ce biti kad ovaj jednom krene da tuce po nama? :)

  • . dragana says:

   glupo je rekativizovati sve, covek govori o istorijskim cinjenicama koje mnogi Srbi ne znaju u zato se ponasaju kao beskicmenjaci.

 8. RASPUCHIN says:

  Ovaj Šarić , kao i sva ostala njegova braća 'rvati , palamudi. Dovoljno je samo pogledati naslov u novinama iz priloga i malo bolje razmisliti o istom i shvatiti će se poenta. A poenta je da su Srbi samo došli pomoći i trebaju se vratiti odakle su došli a 'rvati i "lijepa njina" su im zahvalni na tome sve dok budu dolazili kao turisti na "tako lijepo a tako njihovo more" i ostavljali novac. Da ne nabrajam ostala podmetanja ovog jezuitskog pitomca i studenta , samo ću dodati da je Italija kapitulirala 1943.g. pa mi nije jasno kako su se mogli '45. boriti zajedno sa nacistima protiv partizana? Drapšin se ubio jer je namagarčen od strane 'rvata i komunjara pa je učestvovao u masovnom pokolju stanovništva Istre i predaji iste u ruke ustaša i Brozovih "crvenih ustaša". Ogroman broj Italijana (čitavih porodica , žene i djeca) je likvidiran te '45.g. a nastavljeno je i nakon kraja rata. Ne mogu da vjerujem da se u Srbiji veličaju takvi likovi kao ovaj "istoričar" , kao što rekoh jezuitski pitomac i student a da li je potrebno više objašnjavati šta su i ko su jezuiti i šta im je cilj?

  • Velika Metla says:

   Mogli su se boriti protiv nacista 1945.jer su se Nemci tuda povlačili! Ali su se hrvati tek na samom kraju rata preobukli u partizanske uniforme,i tada tek počeli donekle da ratuju protiv nacista! Nisu hrvati ratovali protiv nacista zato što su želeli,nego što su morali! hrvati vole naciste i fašiste!

   • RASPUCHIN says:

    Niste me razumjeli. Govorio sam o Italijanima jer Šarić tvrdi da su se oni zajedno sa nacistima borili protiv partizana. A za 'rvate ste apsolutno u pravu! Prava istina je još i mnogo gora samo što "naši" istinu i dalje uporno skrivaju. Zbog "bratstva i jedinstva". Kada sam govorio o pokulju stanovništva Istre , mislio sam na ogroman broj ubijenih i protjeranih Italijana (kao i priličan broj Srba koji su i tada živjeli u Istri).

    • Velika Metla says:

     Raspućin,da,tako je,o Italijanima je reč bila! Za budale po Srbiji,koje nasedaju na ovakve priče,me ne čudi,jer je Srbija krcata bratstvo-jedinstveničke ološi!

   • RASPUCHIN says:

    Da , da dodam još i ovo. Italijani su u Istri , naročito nakon kapitulacije Italije , imali i svoje partizanske jedinice ali ni to ih nije spasilo od Brozovih ustaša jer su već davno imali namjeru oteti Istru.

    • Velika Metla says:

     Raspućin,naravno,Broz je i doveden da bi među pravoslavljem napravio ovo šta imamo danas! Nisu oni pravili program za 5 godina,nego za najmanje 50! Vatikan im je duvao u leđa,a ovamo iza leđa javnosti smirivao Italijane,znajući da Istru mogu uzeti nazad kad god požele,i da su kromanjonci tu gde su samo prethodnica koja će biti žrtvovana onoga časa kada i ako dođe do velike "igranke"! A doći će! Italija ima istorijsko i svakakvo pravo na Istru!

 9. Karital says:

  Da nije kapitulirala Njemačka, teško bi se predali Švabe na Katarini.U borbu za Rijeku ubačeni su svježi borci mahom Srbi,Albanci i Makedonci koji nisu imali šanse da osvoje Rijeku bez predaje Njemačke.Prekaljeni borci dalmatinskih i primorskih bigada, zaobišli su Rijeku i kroz Istru krenuli za Trst.Ovaj lik nije Hrvat, niti ima pojma o čemu piše.

  • Portopranco says:

   O borbi na Katarini,brdu kod Rijeke,za vrijeme Jugoslavije se malo pričalo jer su tamo partizani doživjeli na kraju rata stravične gubitke.Katarina je po priči moga djeda,Srbina iz Dalmacije,iz Benkovca,borca 19.sjevernodalmatinske udarne brigade koji je pored Katarine prošao,bila brdo puno betonskih bunkera,povezanih podzemnim hodnicima.Svi bunkeri bili su opasani sa tri reda debele bodljikave žice,a prostor između žica i oko bunkera bio je miniran.Švabe su iz tih dobro utvrđenih bunkera pucali i tukli po partizanima neprekidno.Naši ljudi,Srbi iz Benkovca,Knina,Obrovca,Ravnih Kotara i drugih djelova Dalmacije,bili su pametni pa su zaobišli Katarinu i krenuli zaobilaznim putem na Trst,dok su na Katarini masovno izginule nekvalitetnije jedinice popunjene šiptarijom koja je u partizane dovedena manje više prisilno.Tako da nije tačna tvrdnja da su na Katarini i u bitci za Rijeku izginuli uglavnom Srbi.Upravo obratno,Srbi iz Dalmacije bili su prekaljeni i iskusni borci koji su zaobišli Katarinu i prvi ušli u Trst.Srbi nisu ti koji su masovno izginuli na Katarini.Naši ljudi,Srbi,civili, žene,djeca i starci su od strane hrvata masovno ubijani u Jasenovcu.

   • Karital says:

    Zato je leteća brigada Milorada Stegnjaića ostala na destak boraca.Benkovac i okolica, od početka rata pa sve do konca četrdeset četvrte godine popunjavali su ljudstvom navedenu brigadu koja je brojila i do hiljadu boraca, da bi pri kraju rata svi dezertirali u partizane.

 10. padre says:

  Ne vidim nigde, čime je on to dokazao, da je Dalmacija srpska!

 11. Kulak says:

  Dalmacija je zemlja Morlaka,Vlaha.O tome je čvrste dokaze ostavio talijanski naučnik i putopisac Alberto Fortis koji je u 18.veku u tri navrata prošao čitavu Dalmaciju i napisao legendarni "Put po Dalmaciji".Alberto Fortis je neoborivo dokazao da je hrvatska nacija najobičnija konstrukcija katoličke crkve i da je katolička crkva tu naciju sklepala tek iza 18. veka od pokatoličenih Morlaka,Vlaha,Arbanasa,Cigana,Turaka i ponajviše od pokatoličenih Srba.U vremenu kad je Alberto Fortis obilazio Dalmaciju,tamo se niko,apsolutno niko nije izjašnjavao pripadnikom hrvatske nacije.Niko,apsolutno niko mu nije rekao da govori hrvatskim jezikom.To tada nije ni postojalo,a Alberto Fortis je to neoborivo dokazao.

  • Portopranco says:

   Da,poznat mi je Aberto Fortis i njegov Put po Dalmaciji koji sam sa guštom čitao.Alberto Fortis je bio pošten čovjek,objektivan Talijan.Nije se bavio mitologijom i izmišljotinama,već je tačno opisao kako je bilo i šta je bilo u Dalmaciji.Alberto Fortis je dao najčvršći dokaz da su svi ti silni hrvatski kraljevi,nekakvi tomislavi,trpimiri,držislavi i slično najobičniji mit.Nikakva ogromna vojska izmišljenog kralja tomislava od 100.000 pješaka,60.000 konjanika i armada od 230 ratnih brodova nije postojala.Nikakvog krunjenja izmišljenog kralja tomislava u Duvanjskom polju nije bilo jer kraljeve niko nije krunio na poljima,livadama i oranicama.Nikakvih hrvatskih kraljeva nije ni moglo biti jer hrvatska nacija sve do kraja 18.vijeka nije ni postojala.Tek kasnije su je izmislili katolički fratri.Kad je Alberto Fortis obilazio Dalmaciju,tamo su živjeli Morlaci-Vlasi,nikakvih hrvata ni hrvatskih država ni kraljeva tamo nije bilo.

   • Karital says:

    Fortis navodi morlački živalj, odnosno vlaški, ali nigdje ne spominje ni srbe.

    • Kulak says:

     Morlački odnosno vlaški etnicitet navodi Alberto Fortis krajem 18.veka u Dalmaciji.To je sigurno i ja mu verujem.Druge nacije ne spominje.Verske zajednice odnosno crkve treba pitati kako su nastale druge nacije koje danas žive u Dalmaciji.Na našim prostorima verske zajednice odnosno crkve igrale su glavnu ulogu u formiranju nacija.Za hrvatsku naciju je sigurno da je na području Dalmacije novija pojava i da je nastala kao konstrukcija katoličke crkve tek krajem 18-tog i početkom 19-veka.Konvertiti su u pravilu najžešći nacionalisti.Tako je sigurno da su ljudi morlačkog i vlaškog porekla iz Dalmatinske zagore i Zapadne Hercegovine danas najžešći hrvatski nacionalisti iako oni sa davno izumrlim slovenskim hrvatskim plemenima nemaju apsolutno nikakve etničke veze.Sve to šta je radila katolička crkva sa konstrukcijom novih nacija na Balkanu zapravo je jedan veliki cirkus.

 12. petrovgrad says:

  Postovani Portopranci Vaš komentar je i argumenti su tačni. Moj teča bio je u sastavu Albanske brigade, bio je jedan od 20-tak Srba, koji su govorili perfektno Albanski i niko nije mogao da ih prepozna, osim komande koja je znala wihova imena. Ta brigada se pobunila i hteli su da se vrate na KiM. Pobuna nije uspela, vođe su streljane njih oko 15-20. To se dogodilo u Vršcu. Tada su se Srbi izdvojili. Šiptarima su oduzeli oružje i silom su sprovedeni za Zagreb. Moj teča je tada izabrao najlepšu -posrebljenu pušku od razoružanih Šiptara i pod stražu sa ostalima sprovodili su svoje saborce. Išli su uglavnom peške i tto prugom preko pokidanih šlipera i pragova to je bilo sigurno da nije minirano. Neki od tih preživeliŠiptara iz našeg kraja primali su okruženja primali su boračke penzije kao moj teča. Ja sam se stalno šalio sa tečom o načinu učešća Šiptarije u NOB, on mi kaže Ja ti pričam istinu a ti ako neveruješ čitaj u školu to što su ti napisali.

 13. Biogradlija says:

  Alberto Fortis je od 1771.do 1773. bio u Dalmaciji i detaljno opisao da tamo žive Morlaci-Vlasi.E,sad,kako su ti Morlaci-Vlasi preko noći postali nekakvi hrvati,to bi trebalo pitati katoličku crkvu.

 14. Jon says:

  Dalmacija=Dalmatia=Matia=Makedonija!

 15. Jugoslav says:

  Da nije Srba nikad nebi nikad bila hrvatska

  • Karital says:

   Da nije Vlaha nikad ne bi bilo ni Srba.

   • Doktor says:

    Cobane,ponovo u skolu!

   • Kulak says:

    Krajem 18.veka Dalmaciju naseljavaju Morlaci-Vlasi.To je činjenica.Alberto Fortis je to nepobitno dokazao.Kako je od tih Morlaka-Vlasa kasnije sklepana nekakva rvacka nacija treba pitati katoličku crkvu.Fratri moraju dati odgovor na to pitanje.Treba pitati njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *