ХРВАТИ ЗАБРИНУТИ: Да ли ће пропасти највећи?

HRVATI ZABRINUTI: Da li će propasti najveći?

26 januara 2017

zastava-hrvatske-43

Ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić kaže da je upoznat sa situacijom u Agrokoru i da ne veruje u bankrot te kompanije jer je to i dalje dobra kompanija.

– Proteklih godinu dana kao ministar pratim Agrokor kao i svaku drugu kompaniju. A što se tiče same situacije, mislim da su i iz same kompanije jasno naznačili da ne postoje rizici što se tiče njihovih obaveza u dogledno vreme, ali sigurno da je i činjenica o smanjivanju kreditnog rejtinga imala određene reperkusije – rekao je Marić.

Na pitanje postoji li nekakav plan „B“ u slučaju da tako velika kompanija krene nizbrdo, istakao je da misli kako je kompanija i dalje u dobrom stanju i da do toga neće doći.

Rejting agencija Mudiz snizila je početkom godine rejting Agrokora s B2 na B3, a verovatnost od bankrota sa B1-PD na B3-PD, uz stabilne izglede.

Prema pisanju „Indeksa“, Agrokor je prošle nedelje otkazao jedan zajam sa dospećem u septembru 2019. godine u koji su bile uključene banke BNP Paribas, Credi Svis, Goldman Saks i JP Morgan.

Iz Agrokora su poručili da nisu bili zadovoljni uslovima i da nemaju potrebu za dodatnim finansiranjem. Kazali su i da su svoje obaveze koje dospevaju u idućem razdoblju uspešno refinansirali u poslednjem kvartalu prošle godine i da trenutno nemaju potrebu za dodatnim refinansiranjem.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Agrokor je sav na kreditima,daklen vlasnistvo kreditora koji se iza toga krije jer mu tako pase.Todoric je samo izvrsitelj-najamni radnik.

  2. Sodom von Gomor says:

    ČIM MINISTAR HRVACKI NEGIRA, ZNAČI DA JE AGROKOR USKORO GOTOV :-))) ONI OD POČETKA KRIZE U KROMANJONIJI 2008. KUBURE SA KREDITIMA, ZADNJI SU IMA DALI RUSI JER U HRVACKOJ NI 1 BANKA NIJE HTELA DA IM DA KREDIT.

  3. tinman19 says:

    Zašto bi ikoga u Srbiji zanimalo kako stoji Agrokor? U Hrvatskoj baš nikoga ne zanima kako stoji neka firma iz Niša ili Aleksinca, otkud sad komentari srba o Agrokoru? Srbi nisu nikad ni čuli za Agrokor, kakve to glupe komentare stavljate?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *