ХРВАТИЦА ПОГИНУЛА У ХАРКОВУ БОРЕЋИ СЕ ЗА УКРАЈИНЦЕ

ХРВАТИЦА ПОГИНУЛА У ХАРКОВУ БОРЕЋИ СЕ ЗА УКРАЈИНЦЕ

19 маја 2024

Припадница украјинске Легије странаца, Анастасија Федорец из Хрватске погинула је у Харкову. Федорец, позната по надомку „Федора“, служила је у Легији као медицинска сестра.

Лист „Руска газета“ преноси да је „главни мотив“ што се 20-годишња Федорец пријавила у легију тај што је желела да буде другачија од осталих Хрватица „које се боре на страни Русије“?!Украјинске снаге опростиле су се од ње речима: „Не бојимо се смрти када нас Валхала чека“.

Валхала је у германској и нордијској митологији рај за ратнике пале у боју, али се у савременом контексту доводи у директну везу са неонацизмом.

Нацистички симболи и идеологија драги су украјинским оружаним снагама (а и Хрватима).

Тако злогласни батаљон Азов као ознаку има лого црног сунца који чине два концентрична круга са сунчевим зрацима около. У питању је симбол који су древне нордијске и келтске заједнице користиле а који су нацисти преузели.

Подсећања ради, један од главних разлога покретања Специјалне војне операције био је „денацификација“ Украјине.KOMENTARI9 коментара

 1. Kulak says:

  Svi znamo za hrvaticu Mirelu Jakupanec koja se bori na strani Rusije, ali ovde je upotrebljen izraz u množini. Koje su to još hrvatice osim Mirele Jakupanec koje su izabrali pravu stranu?

 2. Dražen Jovan Petrović says:

  Anastasija Fedorec? Zvuči mi otprilike 100% pravoslavno. Ako je to hrvatica, onda je Jovan Petrović isključivo Eskim.

  • padre says:

   Fedorec ti je nešto slično kao Gubec, a ti meni kaži još jedno pravoslavno prezime u tom fazonu! ili je možda i Matija Gubec bio pravolsmvac? Ništa se pravoslavno ne završava sa "ec", moj dragec!

   • NikolaVeliki says:

    Padre, otkrij mi hrvate sa imenom Fedor, a svaki treću Rus ili ukrajinac se tako zove. A ime Anastasije je "staro hrvatsko", ime ? A svaka treća Ruskunja ili ukrajinka se tako zove. Sve je njih nekada K und K monarhija naseljavala po svojim pokrajinama, pa su bili prisiljavani da prime katoličku jeres da bi opstali i preživeli. Kao što je i pan Penkala iz Češke dobio službu u Zagrebu, izumeo naliv- pero, a hrvati se ku*ĉe da je bio "hrvatski pronalazač". Ista priča i za Nikolu Teslu i još mu dodatno poklali celu familiju u Smiljanu. Pa zatim zapalili i srušili pravoslavnu crkvu u kojoj je služio i nakon II sv. rata i nakon poslednjeg rata. I napravili zatim katoličku jeres i ruglo umesto crkve.

 3. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Ovo što je rekla velikim delom i jeste istina jer na samom početku rata, gledao sam sasvim slučajno, hrvatice su na tv-u izjavljivale u preko 90% slučajeva da je Rusija u pravu a ne Ukr., dali su uživo i nakon nekoliko takvih izjava prekinuli su emisiju jer ovi iz uredništva nisu se nadali da će, uglavnom su na cesti pristupali ženama, davati anti mejnstrim izjave. Od tada se sve snima i cenzuriše pa onda puštaju. Ja ih ne volim ali jeste činjenica da su posebno žene u hr dobrim delom zdrave u glavi, da simpatišu pravdu, Rusiju, mrze ove vakcinaške agende, a muškarci hrvati su bolesni jer te kukavice se klanjaju NATO-u i uopšte nikada nisu imali hrabrosti da ratuju protiv osvajača, oni svoje osvajače nazivaju saveznicima a svoj kukavičluk nazivaju mudrim odabirom pobedničke strane. Zato se tamo brakovi razvaljuju baš masovno, tamo žene mrze hrvate, posebno ove koji rade za državne službe.

 4. Lazar says:

  Mislila je da je Rusiju moguće pobediti... Katastrofalna greška. 🥴

 5. NikolaVeliki says:

  Dobula si pozdrav Sieg Heil Fedora !!! Ideš pravo u pakao, gde svi nacistima, rasistima i hrvatima mesto

  • tole lopove says:

   hahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahhagaahhahahagahahahahahahahahahahhaahhaahhahahaah hahahahahahahahhahahahahahahhahahaahhhahah

 6. Petrovgrad says:

  Opet se proliva slovenska krv, za interes Germana.Gota,Vizigota, i ostalih varvarskih plemena.Ja sam rusofil, iz razloga što brane slovenske narode. Ukrajinci mi nisu neprijatelji, braća su mi koliko i Rusi. AZOVCI su isto što i Ustaše, prosto rečeno firma za ubijanje i to svojih sunarodnika za interes drugih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u