ХРВАТСКА БЛОКИРА СРБИЈУ? Из Сабора прете прекидом евроинтеграција

HRVATSKA BLOKIRA SRBIJU? Iz Sabora prete prekidom evrointegracija

4 aprila 2019

Nove pretnje da će blokirati evropske integracije Srbije ponovo su se u četvrtak čule iz susedne Hrvatske. Tokom rasprave o Predlogu zakona o nestalim osobama, poslanici opozicionog Mosta i Hrasta tražili su da se zaustave naši pregovori sa EU dok, kako su poručili, Beograd ne pruži informacije o nestalima, a pomenut je i zahtev za nadoknadu ratne štete.Najglasniji je bio Mostov zastupnik Miro Bulj, koji je poručio da blokada Srbije od strane Zagreba treba da traje sve dok naša država ne pruži sve dostupne informacije o nestalima i masovnim grobnicama jer je to, tvrdi, jedini način za rešavanje tog pitanja.

– Dosta je bilo crvenog tepiha za Vučića – rekao je Bulj, čijim se zahtevima priključio i poslanik Hrasta Hrvoje Zekanov.

Davor Štir, iz vladajućeg HDZ, optužio je Beograd da nije dao niti želi da daje informacije gde se nalaze masovne grobnice, jer bi se, tvrdi, time potvrdila „velikosrpska agresija“.

Predstavljajući Predlog zakona, ministar branitelja Toma Medved rekao je da Hrvatska traga za 1.903 nestale osobe, kao i da Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova prati ispunjavanje preuzetih obaveza Srbije u okviru poglavlja 23 i 24 (pravosuđe i vladavina prava).

(Novosti)

KOMENTARI12 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  KROmanjonski kopači po kontejnerima, pola ih je iselilo, uskoro će u bankrot pa traže teme koje odvraćaju pažnju.

  • Ivana says:

   Dok Vučićeva ljubljena eu podržava ustaštvo i nacizam u Hrvatskoj Srbiji nije mjesto u eu a tek kad se sjetimo bombardovanja nikad u eu IV rajh.

 2. Olimpiakos says:

  Pa imate masovne grobnice po Jasenovcu i okolini...i na desetine jama po Hercegovini... Tako da prvo to istražite a za EU vam hvala. Samo nas blokirajte i istrajte do kraja. Nama ni ne odgovara bilo kakva unija sa vama.

  • Karital says:

   Tražilo se tamo i pronašli ništa.Sve tragove ustaše sakrili.

 3. Velika Metla says:

  E oni se baš pitaju u eu-rajhu koliko i prase hoće li ići pod nož! U svakom slučaju hvala im za blokadu,ako ikako mogu nešto po tom pitanju urditi,mada sumnjam,jer njih niko ništa ne pita! Radije oni duvaju u "čajni kolutić" babi Merkel nego da žive kao ljudi! Mada oni i ljudi..............,nespojivo!

  • Ivana says:

   Ne lupaj gluposti provokatoru pitaju se Hrvati puno više no Srbija. Etnićki su očistili Krajini od Srba koji su tamo živeli vekovima ono malo šta je ostalo nema struju, vodu, puteve i lekara u XXI stoleću a za nagradu su primljemi u eu. A o babi Merkel zna tvoj gazda Vučić koji jedini ispunjava sve njene želje. Kupuju preduzeća i njive po Srbiju dok Srbin ne sme tupiti na tlo Hrvatske najmanje šta ga zadesi da mu razbiju kola, ili mora vikati da je Crnogorac ili plivati u ledenom moru. Njihovi navijači u Srbiji mlatili policiju, carinu i građane a kad će to smeti heroji iz Srbije uraditi u Hrvatskoj? Daleko smo mi od Hrvata i Albanaca koji rade šta žele i ne zarezuju eu ni 1% a ne kao izdajnik Vučić koji dobija naređenja od eu pa čak i Hrvatske i lažne vlade Kosova Tačija, Haradinaja i ostalih.

   • Sasulja says:

    Bravo Ivana.

   • Velika Metla says:

    Ivana,Srbija nije u eu-rajhu,pa stoga i ne može ništa odlučivati! A samo naivni misle da ove banana države poput "kromanjonije"neko nešto pita! Još samo da mi objasniš gde i kada sam ja podržavao ovog primata na mestu pRCednika Srbije,ili bilo čiju pro-zapadnu politiku? Prvo se malo informiši,pročitaj komentare,pa onda donosi nesuvisle zaključke KO je ČIJI!

 4. Nole says:

  Baš sam se potresao, evo neću moći da pojedem burek sa višnjama...

 5. Cetnik says:

  Nema od blokade nista nazalost. Izljubice Vucic i ovoga Bulju pa ce sve biti drugacije.

 6. Schmid N. says:

  najbolje sto mogu da nam ucine, hvala im unapred

 7. samostalan says:

  Hvala Hrvatima na blokadi, samo nastavite tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *