„Hrvatska će od sad morati da pita EU i za boju WC papira“

„Hrvatska će od sad morati da pita EU i za boju WC papira“

7 jula 2013

franjo-jurcevic-1565202500Župan Kastavske župe Franjo Jurčević, koji je u decembru prošle godine štampao kalendar za 2013. u kome je 1. jul, dan ulaska Hrvatske u EU, označio kao praznik poput Uskrsa ili Božića, sedam meseci kasnije na svom blogu je napisao da je to dan „najveće tragedije“.

Župan Svete Jelene Križarice, međutim, priznaje da to što radi nikome ne može pomoći jer, kako kaže, Hrvatska već duboko “igra po njihovim pravilima”.Jurčevića, takođe, zanima koliko je građane Hrvatske koštala svečana proslava povodom ulaska zemlje u EU, a posebno mu je teško pao dolazak u Zagreb srpskog državnog vrha.

Poredeći sadašnje vreme sa onim iz perioda SFRJ, Jurčević kaže da se ranije za sve pitao Beograd a sada se mora ići u Brisel.

“Sad, umesto da idemo u Beograd kao pre 1991. godine, idemo u Brisel. Moraćemo da ih pitamo i, da prostite, za boju WC papira. Sve nam određuju. Ima dovoljno argumenata protiv EU i ja ću još pisati”, poručio je župnik na svom blogu, prenosi riječki “Novi list”.

Štaviše, on je mnogo ranije najavio da će poslednjeg dana juna hrvatsku šahovnicu spustiti na pola koplja i taj dan smatra “poslednjim danom hrvatskog suvereniteta i nezavisnosti”.

„Da, spustio sam zastavu na pola koplja. Drugi dan sam je vratio, jer sad stupa realnost. Vi se ostali tek budite, a ja sam bio budan i pre. Videćete kad prođe koji mesec. Ona proslava ulaska u Uniju nije bila ništa drugo nego pogrebna povorka koju su Hrvatskoj priredili oni koji samostalnu i nezavisnu Hrvatsku nisu voleli, a ni želeli”, napisao je on.

Župnik Jurčević kaže da je Hrvatska u stvari odavno izgubila svoju nezavisnost za koju su pale hiljade i hiljade hrvatskih vojnika i civila.

One koji hrvatsku samostalnost i nezavisnost nisu ni voleli ni želeli, župnik naziva “najvećim izdajnicima, hrvatskim vlastodršcima iz svih stranaka i predznaka, a posebno iz HDZ i SDP, koji su se dogovorili sa mafijašima iz EU”.

Na katoličkom kalendaru župnika Jurčevića, među važne događaje u župi Kastav, uz datume prve pričesti – krizme, uvršćen je 28. jun, kao datum župnikovog 70. rođendana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *