Hrvatska će put Srbije u EU uslovljavati novim optužnicama

Hrvatska će put Srbije u EU uslovljavati novim optužnicama

12 novembra 2014

srpska-i-hrvatska-zastava-2Ministar pravosuđa Hrvatske Orsat Miljenić izjavio je da će Hrvatska napredovanje Srbije u pregovorima s Evropskom unijom usloviti novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, prenosi RTS.

„To nam je dužnost i nijedna hrvatska vlada ne može od toga odstupiti. Srbija se mora držati određenih kriterijuma koji su bili postavljeni i nama. I reći nekome da Ovčara završava na činu kapetana bivše JNA je potpuno neprihvatljivo“, rekao je Miljenić u intervjuu za Hrvatski radio, prenela je agencija Hina.

Prema njegovim rečima, kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do najvišeg vrha.

„Srbiji mora da bude jasno da ih to čeka i što pre počnu za njih je bolje. To je jednostavno tako i mi odstupiti nećemo“, poručio je hrvatski ministar.

Povodom puštanja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na privremenu slobodu, Miljenić je rekao da je „grozno što Haški tribunal nije mogao to suđenje da dovede do kraja“.

KOMENTARI3 komentara

  1. DJORDJE says:

    BRAVO USTASE SAMO NAPRED I NE DOPUSTITE SRBIJI DA UDJE U TU PEDERSKU ZAJEDNICU JER SRBI NISU DEMOKRATE.

  2. milan says:

    Konačno nešto i od ustaša za Srbe dobroga, samo napred i nedajte svoj glas za Srbiju, Srbija ne u Eu!!! Nije Srbiji mesto u Eu!

  3. onyx says:

    pogledajte hrvatskog lažova: ''I reći nekome da Ovčara završava na činu kapetana bivše JNA je potpuno neprihvatljivo”, rekao je Miljenić u intervjuu za Hrvatski radio, prenela je agencija Hina.'' za ovčaru je dobijeno preko 250 godina zatvora, njih 10 ili 15 je osuđeno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *