Хрватска дуплирала листу захтева према Србији!

Hrvatska duplirala listu zahteva prema Srbiji!

29 juna 2016

croatia-and-EU-copy-612x336Hrvatska je u finišu holandskog predsedavanja EU duplirala listu svojih zahteva, što je bio glavni razlog zašto pre dva dana nije dato zeleno svetlo za otvaranje pregovračkih poglavlja 23 o 24 sa Srbijiom.

Uz već poznata tri uslova, zatražili su i pokretanje pitanja žrtava ratnih zločina, nestalih osoba i pristup tajnim arhivama.
Stavke na kojima Zagreb sada insistira, dosad se nisu zvanično pojavljivali u raspravi za usaglašenu pregovaračku poziciju.

„Ostale zemlje članice nisu mogle sa tim da se slože, pa je sastanak radne grupe za proširenje tako završen bez rezultata“, ističe izvor „Novosti“ iz Evropskog saveta.

Zagreb je dosad uporno insistirao na tri uslova: puna saradnja sa Haškim tribunalom, ukidanje zakona o univerzalnoj jurisdikciji i veća prava za hrvatsku manjinu u Srbiji.

Hrvatski šef diplomatije Miro Kovač, nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje da je Zagreb dodao zahteve.

„Ja o tome ništa ne znam“, rekao je Kovač.

On kaže da je većina hrvatskih zahteva prihvaćena i uključena u platformu na kojoj će se voditi pregovori.

„Treba usaglasiti još neke detalje i verujemo da će to biti brzo. Još se pregovara, o detaljima ne mogu da govorim. A, informacija da Zagreb traži ratnu odštetu je čista izmišljotina“, dodao je Kovač.
(Novosti)

KOMENTARI14 komentara

 1. namćor says:

  Ma braćo Hrvati, što se sikirate? Pa sve što budete "ispostavili" ima na ovoj strani ko da ispuni. "U ime Evropske budućnosti Srbije". Kad su mogli Šiptari, ne vidim nikakav razlog da ne bi i vi. Ali.....pazite šta radite! Jadransko more je duboko. Nije veliko ni široko. Ali, pregaziti se ne može. Učite da plivate...na vreme. Geopolitička situacija se stravično brzo menja. Da se nedogodi, kao uvek u istoriji da ste bili na pogrešnoj strani, pa da vas iz govana vade Srbi. Ovog puta neće. Ne samo što neće, već će vam pomoći da se udavite u sopstevenim govnima!

 2. Baja says:

  Na koljena sunce vam vase ,zamolite nas fino pa mozda vas pustimo .

  • namćor says:

   ..ti sine, kao većina tvog Hrvatskog roda, ne shvatate suštinu! Suština (i bliska budućnost) je da ćete, opet, moliti Srbe! Opet će vas, kao i bezbroj puta do sada, kada se radi o njihovoj koži, vaši "sponzori" zaboraviti...(a što bi neko pamtio poltrone?). I nećete se, ovog puta, provući na "bratstvo'jedinstvo" i slične gluposti. Lično mi vas je žao, ali još niste shvatili šta će se dogoditi. Ni malo dobro - za vas!

   • Radikal says:

    Nece ih sponzori zaboraviti, nego ce ih braca Rusi dotuci uz nasu pomoc, kao i u vjek vjekova...

  • lajla says:

   @ Baja! Na koljenima vas molimo da nas ne püstite u vasu konjusarnicu. Pusite sami onim konjima u EU

 3. n.n says:

  opet seru becki konjusari? Da sam na mestu pickoustog odbrusio bih onoj baba devojci kao Putin sto radi!

  • namćor says:

   ...ali nisi na njegovom mestu. Pretpostavljam da nikada nećeš umeti da namestis njegov "picousti" stav. Ali nije problem u tome. Već u tome što bilo ko na ovoj kugli zemaljskoj veruje da se "picousti" bilo za šta pita. On samo izvršava...

 4. namćor says:

  Pazi, smešno je...da smešnije ne može biti. Ali i tužno, da tužnije ne može biti. Srbi, narod ratnika, narod pravednika, narod koji ima duha......u pičku materinu, svoju dušu, svoju istoriju, svoju prošlost, preda u ruke osvedečenog izdajice i bolesnika! E, pa neće "da može"!

 5. namćor says:

  "Da sam na mestu pickoustog odbrusio bih"...to se nikada neće desiti. Niti će picousti. A za koji moj qeac će ti takav Predsenik Vlade (Enigma: Zašto svi njega nazivaju "Premijerom". Pošto takva funkcija u Ustavu Srbije NE POSTOJI!)

 6. Radovan says:

  Svaka unija gde su bili hrvati se raspala i ova ce uskoro"izem ti uniju ili savez gde su hrvati hahahah

 7. Mirqu says:

  Malo zahteva su postavili ,a i morate da budete uporni ,po svaku cenu . Ja da sam na vašem mestu ,ne bih popuštao ,čak bih i Zemun tražio ! Zato braćo Krvnati ne popuštajte nikako ,nemojte da vas bije glas da ste najgori Srbi

 8. Mata says:

  Gubicar ima pojacan Edipov kompleks. Privijao se uz mamu Merkel, pa kad ga nije zadojila smezuranim dojkama, potrcao kod kolindice. Otrovnica ga malo tjesila pa pustila da popije malo njenog mlijeka. Nacelnik sela Srebrenica od 11.000 stanovnika mu kaze da ne dolazi, on se sjeti prosle godine pa odmah jedva doceka da ne ide iz straha. Posle kaze da je to ``mudrost`` a ne bez mudost. Sprda se ko kako hoce sa njim.

 9. Portopranco says:

  Eto kakav je efekt imao sastanak patetičnog Aleksandra Vučića sa Kolindom, ženom odgojenom na hrvatskoj nacionalističkoj mitomaniji.Nepotrebno sastančenje sa ženom koja drži figu u džepu dok priča sa njim.

 10. Kulak says:

  Ništa loše, ništa posebno. Srbiji ta i takva EU koja sve više nalikuje na društvo izbezumljenih ni ne treba. Srbiji je potrebno da štiti svoj državni interes i da brani interese srpskog naroda i interese svih svojih građana, a to sigurno nije u okviru posrnule EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *