HRVATSKA: HDZ hoće vanredne izbore

HRVATSKA: HDZ hoće vanredne izbore

21 decembra 2013

Karamarko-u-osmoj-izbornoj-jedinici_ca_largeHDZ tražiće vanredne izbore istovremeno sa izborima za Evropski parlament, maja naredne godine, najavio je predsednik te stranke Tomislav Karamarko. Karamarko je uoči sednice Predsedništva stranke u Virovitici demantovao medijske napise o mogućnoj koaliciji HDZ sa strankama levice.

“Ako nam je svima do kolektivnog mazohizma, onda ih trpimo još dve godine, ali ja mislim da će izbori doći puno pre. Mislim da bi to bilo primereno jer vlada ništa nije napravila. Ponovno su nas zadužili za 200 miliona evra, dakle ostaviće spaljenu zemlju. Ovo što je vlada napravila je figurativno rečeno zgradište”, rekao je Karamarko.

A kada je reč o najavi moguće koalicije HDZ-a sa levicom, lider te stranke je rekao da bi ona bila moguća u dalekoj budućnosti kada hrvatska levica postane kao ona u Nemačoj – domoljubna I socijalno-demokratska.

“Ali sa SDP-om, za koji „ne znamo da li je socijalna demokratija ili jugonostalgija – koalicija ne dolazi u obzir“, rekao je lider HDZ-a.

Komentarišući jučerašnju odluku Ustavnog suda o ukidanju radne obveze lekarima, Karamarko je rekao da bi ministar zdravlja Rajko Ostojić i premijer Zoran Milanović trebalo da podnesu ostavke.

„Nakon takvog gafa, nepoznavanja zakona – to je već četvrti ili peti put da je vlada u sukobu s Ustavnim sudom – to je sasvim dovoljno da se ozbiljno zapitaju da li je došlo vreme da odu, ako ne zbog toga što su privredu potpuno uništili, onda zbog ovoga – što je ova vlada u sukobu sa zakonom“, ocenio je Karamarko.

Govoreći o mogućem izručenju bivšeg jugoslovenskog udbaša Josipa Perkovića Nemačkoj, Karamarko je rekao da zakon o primeni evropskog naloga za hapšenje stupa na snagu 1. januara i da će propasti svaki pokušaj vlade da to izručenje spreči.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *