ХРВАТСКА И ЦРНА ГОРА на удару критика ЗБОГ СРБИЈЕ! КАЉАЈУ УГЛЕД НАТО ПАКТА

HRVATSKA I CRNA GORA na udaru kritika ZBOG SRBIJE! KALJAJU UGLED NATO PAKTA

18 maja 2020

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane ocenio je da je za NATO štetno bilo kakvo delovanje Hrvatske i Crne Gore u i prema Srbiji, jer kao članice NATO-a svojim aktivnostima stvaraju dodatnu negativnu percepciju građana Srbije prema Alijansi.

U svojoj analizi „Srbija 2020:Srbija – poprište konfrontacije obavještajnih službi?“ Institut iz Ljubljane smatra da NATO umesto da radi na stvaranju poverenja i pozitivne percepcije među građanima Srbije, on svojim delovanjem preko Hrvatske i Crne Gore, dodatno urušava ionako svoj slab ugled u Srbiji.„Nije nikakva tajna, da je savezništvo između zvanične Prištine sa Podgoricom i Zagrebom vrlo snažno“, piše u analizi i dodaje se da je veze Kosova sa Zagrebom održavao donedavni premijer Kosova Ramuš Haradinaj, dok sa Podgoricom i režimom Mila Đukanovića te veze i saradnju decenijama ima kosovski predsednik Hašim Tači.

Ovaj institut navodi i da ukoliko bi to bila normalna saradnja to ne bi predstavljalo problem, međutim, ovde se radi o savezništvu, koje je planski usmereno protiv Srbije, odnosno prvenstveno protiv njenog predsednika Aleksandra Vučića.

„Radi se o Hrvatskoj i Crnoj Gori, koje su obe punopravne članice NATO-a i koje su involvirane u unutrašnja dešavanja u Srbiji“, zaključuje se u analizi.

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu. IFIMES analizira aktuelna dešavanja u Srbiji sa fokusom na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, koji će se održati 21. juna 2020. godine.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kosovac says:

  Odličan članak, podstiče čitaoca na razmišljanje i traženje odgovora na pitanje, zašto Srbe siluju da se učlane u njima neprijateljsku organizaciju NATO pakt. Šta Slovenci iz ovog Instituta IFIMES kažu Crnoj Gori i Hrvatskoj: Smirite se malo, strpite se dok Srbi ne zavole svoje neprijatelje iz NATO – Nemačku, Francusku, Poljsku, Norvešku, Bugarsku, Izrael, Holandiju,…. Onda kad Srbija postane naš član, onda će biti čak i preporučljivo da je uzjašete, čak i bolje nego ono kako ste radili u onoj komunističkoj Jugoslaviji. I dan-danas ne mogu da se okreče sve one gadosti koje ste Srbima tada činili.

  • Miraš says:

   Da NATO ne bi odgovarao za nezakonitu agresiju na SR Jugoslaviju, zato nas kuvaju kao žabčiće. Odvratno je kad nam to rade iznutra iz Beograda, a baš je dobro kad Rvatska i Montenegro zaigraju ustaškim stopama jer ništa od kuvanja žaba.

 2. persida says:

  E, jeste imali veliki ugled, nema sta.

 3. Ilija Čvorović says:

  Kad je to NATO postao ugledna organizacija???!!!

 4. Zaliv says:

  Nas taj vas NATO kupleraj u svakom slucaju ne zanima!

 5. Crna smrča says:

  NATO ima kakav ugled? Daj Bože da nas ne bombarduju po još koji put. Onom retortičaru Dačiju bolje je bilo da je malo ćutao, taj će na vreme da izvuče zadnjicu čak i ako nas bombarduju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *