Hrvatska na stubu srama zbog Šimunića

Hrvatska na stubu srama zbog Šimunića

17 decembra 2013

simunicZa razliku od hrvatskih medija koji su, čast izuzecima, u šoku i neverici zbog kazne Josipu Šimuniću, svetski mediji ističu da je hrvatski reprezentativac napravio glup potez i da je svojim postupkom osramotio državu.

O „slučaju Šimunić“ na naslovnicama su pisali mediji iz celog sveta, kako u Australiji, gde je fudbaler rođen i odrastao, preko Afrike i Evrope do Amerike. Šimunić se u dresu Hrvatske stavlja u isti kontekst sa naslovima „fašista“, „rasista“, „filo-nacista“, „pro-naci“…

Šimunićevo skandiranje „Za dom spremni“ nakon meča protiv Islanda dobilo je naslovnu stranu na CNN-u, koji je taj čin ocenio kao „pro-nacistički“, a slično beleže i britanski „Dejli mejl“ i „Telegraf“.

Brazilski list „Ole“ sa posebnom pažnjom je ispratio kaznu Šimuniću jer će domaćin Svetskog prvenstv upravo protiv Hrvatske otvoriti Mundijal.

„Vidimo se u Brazilu, rekao je Šimunić kada je spustio mikrofon na Maksimiru. Nije ni pomišljao da ga tamo neće biti upravo zbog toga toga što je vikao tribinama nakon utakmice s Islandom“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mala says:

    Hrvatska nikada nije uspela da se suoči s prošlošću, i u tom smislu najgora je od država koje su bile na strani Sila osovine u Drugom svetskom ratu. Hrvatsko društvo nikada se nije suočilo s temom denacifikacije i nikada nije priznalo da je nad Srbima, koji su činili četvrtinu stanovnika Hrvatske i 40 posto stanovnika Bosne, izvršen monstruozni genocid! Ubijeno je više stotina hiljada ljudi, u čemu su u prvim mesecima NDH učešće uzeli i obični građani, a ne samo ustaške formacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *