Hrvatska nastavlja sa zastrašivanjem proteranih Srba

Hrvatska nastavlja sa zastrašivanjem proteranih Srba

1 августа 2014

rep-izbeglice_620x0Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta smatra da je hapšenje Đuke Bogunovića (48) od strane grčke policije, po međunarodnoj poternici koju je raspisao biro Interpola u Zagrebu, nastavak hrvatske politike zastrašivanja proteranih Srba s ciljem da im se ograniči sloboda kretanja i odvrate od povratka.

Linta u saopštenju za javnost podseća da je Bogunović 141. uhapšeni Srbin od 2001. godine i 13-ti od početka ove godine.

„Pored toga Hrvatska čestim hapšenjima Srba nastoji da potvrdi lažnu tezu da su Srbi agresori i zločinci, a da su Hrvati oslobodioci i žrtve, jer su tobože, vodili obrambeni i pravedni rat“, kazao je Linta.

On je apelovao na Evropsku uniju da traži od Hrvatske da prestane sa hapšenjima Srba po poternicama i da procesuira sva odgovorna lica za ratne zločine i druga krivična đela iz ratnog perioda bez obzira na nacionalnu pripadnost.

„U Hrvatskoj i dalje nema političke volje da se osude nalogodavci i počinioci brojnih zločina nad Srbima u hrvatskim gradovima početkom devedesetih godina, kao i za vreme i posle hrvatskih operacija ‘Otkos’ u zapadnoj Slavoniji, ‘Miljevački plato’, ‘Maslenica’, ‘Bljesak’ i ‘Oluja“, istakao je Linta.

Prestanak hapšenja Srba po poternicama i procesuiranje zločina nad Srbima, dodaje, treba da bude jedan od konkretnih dokaza da Vlada Hrvatske iskreno želi da uspostavi odnose međusobnog poštovanja sa Srbijom.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. mitovi mitovi says:

    Sve smradove pred sud, samo plako ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u