HRVATSKA: Pokraden novac koji je bio namenjen za lečenje male Nore

HRVATSKA: Pokraden novac koji je bio namenjen za lečenje male Nore

29 oktobra 2013

nora_310x186Da na ovim prostorima ni humanitarne akcije ne mogu da završe srećnim krajem, ako je već priča o devojčici Nori Šitum, koja je izgubila bitku od leukemije završila tragično, najbolje pokazuje potraga za novcem koji je prikupljen za njeno lečenje.

Akciju je vodilo udruženje ”Hrabro dete”, koje sada odbija da da izveštaj o prikupljanju i trošenju novca za lečenje male Nore.

Priča o Nori obišla je svet, a u Hrvatskoj je u svega nekoliko dana prikupljeno gotovo 500.000 dolara za lečenje u Americi. Bila je to humanitarna akcija koja je zadivila i svetske medije, koji su pisali o neverovatnom entuzijazmu ljudi koji žive u siromašnoj zemlji, ali žele da pomognu. 

Nažalost, zdravstveno stanje male Nore se naglo pogoršalo dolaskom u američku prestižnu kliniku i ubrzo je umrla.

Njeni roditelji, Đana Atanasovska i Ivica Šitum po povratku u Hrvatsku tražili su od udruženja ”Hrabro dete” podatke koliko je novca prikupljeno i koliko je ostalo nakon Norinog lečenja, ali je predsednica udruženja Jasminka Žužić majku izbacila iz prostorija udruženja i isključila iz udruženja. Slično se proveo suosnivač udruženja Alen Kocić, koji je takođe izbačen nakon pitanja gde je novac.

Zahvaljujem vam što lažete i obmanjujete javnost, što nemate morala, što bacate ljagu na sve dobro što ste učinili za mene i moje dete”, kaže Norina majka Đana Atanasovska, koja traži da se sprovede istraga i ustanovi gde je nestao novac. Naime, na kraju akcije prikupljeno je 1,3 miliona dolara, a Norino lečenje je ukupno koštalo 575.000 dolara.

HRABRO DETE: EVO, TU SU PARE

Ubrzo kako su roditelji preminule devojčice Nore Šitum obavestili javnost da su nestale pare prikupljene nakon humanitarne akcije, javilo se vođstvo udruženja ”Hrabro dete” uz tvrdnju da su pare na računu. Priložili su i dokumentaciju iz koje se vidi da udruženje ima veću količnu novca na računu, ali i dalje nisu dali sveobuhvatnmi izveštaj kako su prikupljeni novci za čenje male Nore i koliko je na kraju para ostalo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *