ХРВАТСКА ПОЛИТИЧАРКА ПИСАЛА ВУЧИЋУ И АНИ БРНАБИЋ: Рукавица је бачена

HRVATSKA POLITIČARKA PISALA VUČIĆU I ANI BRNABIĆ: Rukavica je bačena

16 maja 2019

Poslanica u Evropskom parlamentu i potpredsednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić uputila pismo srpskom predsedniku i premijerki.

Kako prenosi Hrvatski portal Index.hr, razlog njenog pisanja Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić je odluka suda U hagu da se funkcionerima SRS ipak sudi u Hagu.Istom odlukom, sud u Hagu je izdao i nalog za hapšenje Vjerice Radete i Petra Jojića.

„Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanje suda jer su u slučaju protiv Vojislava Šešelja pretili i pokušavali da podmite svedoke. Prema zaključku Višeg suda, Srbija nema obavezu izručivanja okrivljenih za nepoštovanje suda i uticaj na svedoke, dok je Radeta novinarima izjavila da dobrovoljno neće otići u Hag te time bacila rukavicu srpskom predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić.

Gospodine Vučiću i gospođo Brnabić – sada ste vi na potezu! Jeste li zaista predani međunarodnim pravnim obavezama i želite li zaista Srbiju čim pre videti u Evropskoj uniji? Koliko su vam u stvarnosti važna poglavlja o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima, te o slobodi, sigurnosti i pravdi?“ upitala je Tomašić na kraju pisma.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gojko B says:

    Tomašić nema pravo da se poziva na međunarodno pravo ! Na osnovu čega , kad hrvatski zvaničnici , apsolutno ne ispunjavaju nikakvo medjunarodno pravo po nikakvom osnovu , a morali bi , jer imaju mnoge stvari sa pravdom nerešenih . Pre bi im bilo pametno da se okrenu sebi , preispitujući sve svoje obaveze koje po medjunarodnom pravu sklanjaju u stranu . . .

  2. Željko says:

    Dajte susjedi dotična osoba je marginalac u Hrvatskoj, Hrvatica iz BiH koja je odrasla u Kanadi i sada glumi "veliku" Hrvaticu! Ona je u Hrvatskoj nešto kao vaš Boško Obradović!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *