Hrvatska: Poziv na obnovu SFRJ krivično delo?

Hrvatska: Poziv na obnovu SFRJ krivično delo?

26 avgusta 2013

SFRJPredsednik zagrebačkog HDZ Andrija Mikulić zapitao je „kada će u Hrvatskoj poziv na obnovu Jugoslavije biti krivično, ili barem protivustavno i nemoralno delo“.

On je na konferenciji za novinare prozvao gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog neučestvovanja u obeležavanju Evropskog dana sećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, dok je na obeležavanju Dana balkanske ljubavi nosio bedž Josipa Broza Tita.

„Možda je pravi razlog neobeležavanju što je na Bundeku pre par dana održana manifestacija Dani balkanske ljubavi gde se veličao jedan totalitarni režim i nedvosmisleno pozivalo na obnovu Jugoslavije“, konstatovao je.

Mikulić je rekao da su pre tri dana brojne delegacije gradova, opština i županija odale počast žrtvama nacizma, fašizma i komunizma, ali da Bandića nisu videli na tim skupovima.

On je dodao da „ne želi da Zagreb bude crna rupa na karti Evrope jer se u Zagrebu veliča totalitarizam“ i upitao Zagrepčane da li su, kad su zaokruživali Bandića za gradonačelnika, znali da je poklonik lika i dela Josipa Broza Tita.

„Pozivamo i sadašnjeg predsednika Republike (Ivu Josipovića), koji je na Bundek poslao svog izaslanika bivšeg predsednika (Stepana Mesića), da napokon odustanu od projekta zvanog Jugoslavija“, zaključio je Mikulić, a prenela agencija Hina.

KOMENTARIJedan komentar

  1. OBRADOVIC MIRKO says:

    MIKULICU TI BOLESNI UME - PROBUSICES SVE HRVATSKE GUME - BUDEM LI IH JA LJEPIO - BOLJE TI JJ DASI OSLJEPIJO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *