ХРВАТСКА ПРЕТИ: Мислим да ће неки дуго причекати да се придруже ЕУ

HRVATSKA PRETI: Mislim da će neki dugo pričekati da se pridruže EU

25 septembra 2015

Zagreb, 21.10.2012 - Izvanredna konferencija Ranka Ostojica zbog napisa u medijima o nelegalnom prisluskivanjuMinistar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić zapretio je ponovnim uvođenjem mera zatvaranja granica sa Srbijom.

Posle pet dana krize zvanični Zagreb je odlučio da odblokira granične prelaze sa Srbijom za sve vrste saobraćaja.

“Hrvatska zadržava pravo da ponovo uvede mere prema Srbiji ukoliko se ponovi situacija nekontrolisanog priliva ljudi“, rekao je Ostojić, a prenose hrvatski mediji.

Na pitanje da li je granica otvorena zbog pritiska iz Brisela rekao je da Evropska komisija nema ništa sa deblokadom.

“Hrvatska je samostalna država i članica Evropske unije. Ne može se dogoditi da se jedna nečlanica poziva na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Mislim da je premijer bio jasan, mislim da će neki dugo pričekati da se pridruže Evropskoj uniji“, dodao je Ostojić.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je izdržala i 10.000 i 70.000 ljudi.

“To nije problem dok tranzit ide. Insistirali smo da stane neorganizovan i nekoordinisan priliv. Bio sam u Beogradu, čuo se telefonom sa ministrom spoljnih poslova Srbije. Bio sam i u Briselu, ali to ne može biti na načim da mi kažu da u Srbiji nema nikoga ili da mi kažu da je Mađarska spremna na saradnju. Na terenu imamo potpuno drugačiju situaciju, dakle, ti razgovori su gubljenje vremena. Mi smo ovde spasavali živote. Hrvatska je napravila veliki posao“, zaključio je Ostojić.

 

KOMENTARI8 komentara

 1. Stepa says:

  Ostojicu Srbine, sram te bilo kako lazes. Ali barem ces uciniti jednu veliku uslugu narodu iz koga potices, otezaces mu put u EU. Trebao je neko da ti javi da Srbi tamo i ne zele da idu.

 2. Lady Gaga says:

  Kako su ovi Rvati jadni.

 3. miroslav says:

  Vidim procvetali ste!Odluke donosite samostalno:)Opet ste sluge i nista drugo.Nego sto nas i ova Nasa sotona vuce tamo?Pa mi nije jasno kome se obracas?Meni sigurno ne.

 4. rade says:

  Ostoja Rankovic je srbin koji je kao tajni agent ubacen u hrvatsku vladu da onemoguci Srbiji da udje u EU,i tako spasi srpski narod od unistenja.

 5. Belzetruba says:

  Pa Ostojiću, budaletino kromanjonska, mi vidimo na šta vi ličite od kad ste ušli u eu, svi kopate po kontejnerima i bežite ko muve bez glava vani, eu je pakao, tako da poučeni vašim negativnim iskustvom mi ni ne želimo u eu pa na kontejnere da budemo bedni robovi nemaca kao vi

 6. Milan cg says:

  Daj blokirajte i nas u cg, ucinite nam toliko.

 7. Nebojsa Rogic says:

  SINU TISUĆLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raco, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s leđa dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u njedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *