ХРВАТСКА СА МИЛОМ ЂУКАНОВИЋЕМ СПРЕМА УДАР НА СРБИЈУ: Петак је дан одлуке! Паклена ЗАМКА У СПЛИТУ!

HRVATSKA SA MILOM ĐUKANOVIĆEM SPREMA UDAR NA SRBIJU: Petak je dan odluke! Paklena ZAMKA U SPLITU!

21 novembra 2018

Penzionisani general nekadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA), 71-godišnji Borislav Đukić već nekoliko godina nalazi se u splitskom zatvoru i sudi mu se u Hrvatskoj za navodni ratni zločin, koji niti je počinio, niti naredio.

Borislav Đukić je uhapšen u Crnoj Gori, na aerodromu Tivat jula 2015. godine. Potom je mesecima bio u zatvoru u Spužu kod Podgorice, a Milo Đukanović je odlučio da izađe u susret zahtevu Hrvatske.Srbija je tražila od Crne Gore da Đukić bude predat srpskim vlastima, ali režim Mila Đukanovića je i tad pokazao svoje izopačeno lice i generala ustupio državi u kojoj najmanje brinu o ljudskim pravima, pogotovo kad su Srbi u pitanju.

Đukić je potom prebačen u zatvor u Splitu i već nekoliko godina sudi mu se za navodni ratni zločin – rušenje brane Peruća na reci Cetini 1993. godine.

Odbrana generala Đukića više puta je do sada isticala da tokom suđenja nije izveden nijedan dokaz koji bi ga doveo u vezu sa navedenim krivičnim delom. Uz to, primećuje advokatski tim Đukića, ceo ovaj slučaj, uključujući fazu istrage traje već 25 godina(!), što je sigurno jedan od rekordno dugih sudskih postupaka.

Tokom sudskog postupka napravljen je niz propusta, ali i nezakontiih radnji protiv Đukića, ističe odbrana, a pogotovo način na koji je postupak vođen, pre svega da je Đukićev predmet razdvojen od ostalih saoptuženika, kao i to da zahtev za pokretanje istrage protiv Đukića nije ni bio podnet.

Odbrana Đukića ukazuje i na to da je tokom sudskog procesa njegovo ime pomenuto samo jednom, kada je iskaz davao zaštićeni svedok i to na zatvorenoj sednici. Ali, čak i takav iskaz je više nego „klimav“.

Naime, zaštićeni svedok je rekao da je te 1993. godine razgovarao preko radio-veze ili telefonom sa osobom ZA KOJU MISLI da je Đukić, a u vezi sa tim da dozvoli prolazak jednog kamiona prema brani Peruća. Zanimljivo je da taj svedok nikada pre nije video Đukića u životu, pa odbrana postavlja pitanje, kako može da bude uopšte siguran da je to Đukićev glas kad ni ne poznaje čoveka.

Ono što je posebno indikativno u celom ovom slučaju jeste da Đukić u vreme kada mu se delo stavlja na teret uopšte nije bio oficir JNA. Prema dostupnim podacima, ali i ranijim izjavama Mileta Novakovića, u to vreme, dakle u vreme kada mu se delo stavlja na teret (januara 1993. godine), Borislav Đukić je bio savetnik ministra unutrašnjih poslova Milana Martića.

Dakle, pretpostavljeni mu je bio Mile Martić i jedino je on mogao da naredi rušenje brane, a Martić u Hagu nije ni optužen za Peruću, jer se u slučaju miniranja brane nije ni radilo o ratnom zločinu, jer brana nije ni minirana tako da poplavi područje i ugrozi stanovništvo, već samo da voda iscuri!

Ukoliko neko tvrdi da je brana trebala biti potpuno srušena, onda taj neko mora znati da da je general Đukić, kao vrhunski profesionalac, naredio rušenje brane, ona bi i bila potpuno srušenja.

Međutim, prava istina je da u rušenje brane Peruća general Đukić nije umešan, a u tom periodu nije bio ni blizu brane Peruča, već se nalazio u Kninu, a niti je imao mogućnosti, niti ovlaštenja da na bilo koji način djeluje u smislu vojnog ili policijskog zapovedanja..

Ali, Hrvatska u Splitu sprema zamku Srbiji, a dan odluke (donošenja presude) je petak.

Treba imati u vidu da proces u Županijskom sudu u Splitu nije samo suđenje jednom čoveku, nego i suđenje JNA, Vojsci RSK, Srbima i Srbiji.

KOMENTARI16 komentara

 1. Kulak says:

  Rodbina generala Borislava Đukića treba da se pozabavi milom đukanovićem.

 2. Velika Metla says:

  Od ustaško-milogorskog nakota se možemo odbraniti JEDINO,i ponavljam JEDINO,njihovom likvidacijom! Jer je došlo vreme da ili mi,ili oni!

  • Bili Orao says:

   Jesen je tj uskoro zima a vrijeme lova i odstrijela rogonja , on rikne , opališ i on padne i svjetlost mu se u oku zamuti!!!

 3. SLAVKO-KNIN says:

  Nike veze Mile Martic nema sa rusenjem brane Peruce.Mile Martic je u to vrjeme bijo Minjistar Milicije Krajine.JNA je sustinski imala kontrolu nad cjelim prostorom Krajine.Ako je neko odgovoran za tu branu Perucu to je Ratko Mladic jer njegova JNA je imala kontrolu nad cjelom situvacijom u to vrjeme.Na kraju krajeva brana Peruca nije ni srusena vec je namjerno urusena dovoljno da voda iz jezera bezbedno i postepeno iscuri.JNA namjerno nije cela potpuno srusiti branu da ustase podavi. Vec je samo ostetila.Umjesto predvidjeni 30 tona eksploziva JNA je stavila manje od 150 kila eksploziva.Tako da je brana samo napukla a voda bez iki posljedica iscurila.JNA je potpuno bila na ustaskoj strani vavje je vodila rat po sistemu kreni stani.Sve ustase koje bi JNA zarobila umjesto da ustase pobiju na licu mjesta oni ustase davaju na razmjenu.Ta JNA je bila tamo da bi Tudjman i ustase se pripremile dakle da bi dobili vrjeme da se pripreme.JNA nikad nije imala namjeru potuci ustase vec je simulirala rat.Sve je to radjeno u dogovoru na relaciji Moskva Beograd Zagreb.Nidje na prostoru bivse SFRJ se nije vodijo rat po sistemu kreni stani.Vodjen je samo u Hrvatskoj i to ga je JNA vodila.Inace Mile Martic ki Milcajac je bijo potpuno sporedan lik uto vrjeme.Nijon nista nije moga sa svojom Milicijom raditi na svoju ruku bez znanja i odobrenja JNA.Cak ni ono ustasko selo Kijevo Martic nije smijo napasti bez odobrenja JNA.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Primiče se vreme kada će hrvati da odgovaraju za sve svoje zločine i da ih PLATE

 5. deda mraz says:

  Ceracemo se Milo sljamu komunisticki i ako ima boga zavrsiti ces i ti i tvoja pogana familija na pasjem groblju.

  • Deda Micko says:

   Da big da mu crvi na svadbu dolazili, a on vec bio pojeden.

  • Miraš says:

   Djukanović kad se rodio pupčanom vrpcom nije bio vezan za majku nego za vlast. Najduže je opstao na vlasti od svih bivših jugoslovenskih i komunističkih lidera. Prvu lekciju tog jugoslovenskog komunizma je dobro naučio po kojoj Srbi su ugnjetački narod i svi narodi i narodnosti treba da se oslobode tog velikosrpskog ugnjetavanja i hegemonizma, pa ono što preostane, kada se svi drugi namire, da to bude Srbija. Srbija da bude tako mala te da bude nikakav faktor, toliko nikakav da ne može da zaštiti ni sopstveni narod. Tako danas imamo veliku ili bar poluveliku Hrvatsku očišćenu od Srba ali i nekakvu veliku Crnu Goru. ... Danas je Arandjelovdan. Stara porodična slava Djukanovićevih je baš Arandjelovdan. Imam utisak da se i arhandjelu Mihajlu gadi da poseti ovakvo zlo te da obavi svoj sveti posao.

 6. Trn says:

  Milo Đukanović će izručiti i sebe čim ga Hrvati zatraže. A imali bi i zbog čega. Nego, jednom izdajnik - izdajnik doveka!

 7. Budi Bog s nama says:

  Eto, pakleni Milo da nam sudi? Međutim svakome od nas će biti pošteno suđeno o dolasku pravednog carstva Božijeg.

 8. Deda Micko says:

  Proterati sve Milogorce i sve Hrvate iz Srbije. Prekinuti svaki kontakt sa tim nacistima.

 9. Miraš says:

  Da li je ovo pravi razlog zašto sude penzionisanom generalu Borislavu Djukiću? Knjiga Borislava Đukića "Razbijanje Jugoslavije: mesto i uloga Hrvatske" objavljena je još 2008 godine. General Đukić je svedok događaja koji su predstavljali uvod u rat i sam je učesnik rata te pružio je vrednu građu za utvrđivanje istine o ratnom raspletu jugoslovenske krize. Đukić je pokazao da je Hrvatska bila ključni unutrašnji činilac u razbijanju Jugoslavije i da je građanski rat pripreman uz pomoć spoljnih faktora i internacionalizovan pre njegovog početka. Argumentovanim objašnjenjima događaja pokazao je da su SAD podsticale rasparčavanje Jugoslavije s ciljem da se region "globalizuje" i pripremi za priključenje projektu "vesternizacije" cele Evrope, uključujući i Balkan.

  • Miraš says:

   U jednom čalnku o generalu Borislavu Djukiću kažu da je tako. ... "Protiv njega se već godinama vodi medijska hajka, u kojoj učestvuju i hrvatski zvaničnici, a naročito posle njegovog svedočenja u Haškom tribunalu u odbrani Milana Martića i posle objavljivanja knjige "Razbijanje Jugoslavije – mesto i uloga Hrvatske". Protiv generala se vodio montirani proces u kojem je bilo nemoguće dokazati nevinost. Pored toga, on je čovek od 71 godine, narušenog zdravlja i godinama se leči od dijabetesa na VMA. Treba imati u vidu da proces u Županijskom sudu u Splitu nije samo suđenje jednom čoveku, nego i suđenje JNA, Vojsci RSK, Srbima i Srbiji, da bi se opravdali ustaški zločini." ... Iz teksta "Ne znam da li ćemo se vratiti, ali idem prvi!" General Đukić poveo Srbe u pobedu, a sad mu Hrvati pišu presudu".

 10. Karital says:

  Dvadeset godina mu je minimum!

  • Roy says:

   Ti si vec na robiji, samo to ne znas. Srecom ovaj svijet ide u ponor i nestanak i nema mu spasa i hvala Bogu sto je tako.

 11. Miraš says:

  Cilj Djukanovićevih odvratnosti je zidanje kineskog zida prema svim Srbima van Crne Gore - iz Srbije, iz Srpske i gdegod ih još ima. Na prvi pogled on se boji uticaja koji bi Srbi mogle da ostave u Crnoj Gori, medjutim pravi problem krije se iznutra. Antisrpska Crna Gora ima značajan broj Srba te izgleda da u tome vidi kraj svoje vladavine a lična vladavina njemu je iznad svega i na prvom mestu. Napravio je ozbiljnu grešku iznutra jer podelio je iznutra Crnu Goru. Zbog njegove manijakalne potrebe da samo on vlada stavio je dve najveće nacionalne grupe u Crnoj Gori na suprotne strane što nije dobro. Više se vidi šta njega muči kada se pogleda trend kretanja srpskog i crnogorskog stanovništva u Crnoj Gori. Srbi 1948 - 6.707 (1,78%), 1953 - 13.864 (3,3%), 1961 - 14.087 (2,99%), 1971 - 39.512 (7,46%), 1981 - 19.407 (3,32%), 1991 - 57.453 (9,34%), 2003 - 198.414 (31,99%), 2011 - 178.110 (28,73%). Crnogorci 1948 - 342.009 (90,67%) , 1953 - 363.686 (86,62%), 1961 - 383.988 (81,37%) , 1971 - 355.632 (67,15%), 1981 - 400.488 (68,54%), 1991 - 380.467 (61,86%) , 2003 - 267.669 (43,16%) , 2011 - 278.865 (44,98%). ... Milo ima zadatak od svojih mentora i stranih gospodara a i lično hoće da napravi antisrpsku državu Crnu Goru, a najvažnija baza za to su mu Crnogorci kojih nema preko 90% kao nekad, nego tek 45%. Mi uopšte ne treba da se bavimo proterivanjem Crnogoraca kao što neki kratkovido pomisle, nego da veoma smireno svuda nastojimo da gradimo normalne i što zdravije odnose. Milo vuče konopac u bolest, a mi lepo i po mogućstvu što lepše da vučemo konopac u zdravlje. Toliko je odvratan i podmukao da ne treba da budemo ni njegova kopija a ni kontrakopija. Jednostavno rečeno ne treba se voziti u njegovim kolima, a ni utrkavati se sa kretenom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *