ХРВАТСКА САОПШТИЛА: „Одблокирали смо Србију!“ ВУЧИЋ СЕ ЗАХВАЉУЈЕ КОМШИЈАМА!

HRVATSKA SAOPŠTILA: „Odblokirali smo Srbiju!“ VUČIĆ SE ZAHVALJUJE KOMŠIJAMA!

23 decembra 2016

zastave-eu-hrvatska-srbija-720-56

Ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir je objavio da je Hrvatska odblokirala Srbiju. „Stekli su se uslovi da možemo podići rezervu oko Poglavlja 26, a želim reći da ćemo u okviru Poglavlja 23 pratiti ispunjavanje svih obaveza što se tiče nacionalnih manjina s naglaskom na hrvatsku manjinu“, kazao je.

Želim pozdraviti sporazum, odnosno aneks koji je ministar obrazovanja Republike Srbije potpisao s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine, rekao je.

Potpisan je u 12.30 u Beogradu i reguliše se pitanje udžbenika ne samo prevod sa srpskog na hrvatski nego i posebni dodaci i sadržaji za hrvatsku nacionalnu manjin, dodaje.

Danas na toj ceremoniji potpisivanja bio je i ambasador RH i EU i Bugarske.

„Želim reći da na naš zahtev poverenik Han me izvestio i dao objašnjenja koja smo dodatno zatražili i jasno je u tim objašnjenjima da će poverenik lično biti angažovan u nadgledanju implementacije svih obaveza na području obrazovanja manjina“, naveo je.

„Na temelju toga što je potpisano stekli su se uslovi da možemo podići rezervu oko Poglavlja 26. Želim reći da ćemo u okviru Poglavlja 23 pratiti ispunjavanje svih obaveza što se tiče nacionalnih manjina s naglaskom na hrvatsku manjinu, dodao je.

(N1)

KOMENTARI3 komentara

  1. Jovan says:

    Kao i uvek do sada popustili smo da Hrvati ( i ostali "dobrosusedi") uce iz njihovih udzbenika u kojima pise da su Srbi agresori i genocidan narod. Tako to traje vise od 16 godina i bice dokle god mi zbog "poglavlja" dajemo sve a ne dobijamo nista za 500 000 Srba iz Srpske Krajine, a i ostalih novih i starih "susjeda".

  2. Kulak says:

    Sramotno.Srbijom opet upravlja zloglasna hrvatska lobistica Sonja Biserko.

  3. Portopranco says:

    Vučić je bio i ostao kapitulant.On je takav,neće se promeniti treba ga ukloniti sa vlasti što pre, za bolju srpsku budućnost.Davor Ivo Stier je potomak ustaških koljača iz Jasenovca koji su posle poraza u 2.svetskom ratu pobegli u Argentinu.Šovinistička vlast u Zagrebu sad ga je vratila natrag u Hrvatsku,a kapitulant i nesposobnjaković Vučić pognuo je glavu pred tim ustašom.Srbija ima mnogo boljih i sposobnijih ljudi nego što je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *