ХРВАТСКА – Срби без права на имовину

ХРВАТСКА – Срби без права на имовину

20 септембра 2017

Влада Републике Српске Крајине је упозоравала, више пута, да се у Хрватској не поштују неповредива права – везана за покретну и непокретну имовину сваког човека, без обзира на његову расну, етничку и верску припадност. Међутим, хрватски државни органи не уважавају то правило међународног права – да је приватна имовина неповредива, те Србима не враћају одузете куће, станове, производне погоне, оранице, шуме, итд, итд.

Очигледно – Хрватска не примењује међународно право кад је у питању имовина Срба. И што је најважније (и најжалосније), УН, Европска унија, међународни судови и друге међународне организације то Хрватској одобравају, те се у Хрватској (на основу такве међународне подршке на обесправљивању Срба) залажу судије и тужитељи.

У прилогу Вам достављамо решење хрватске тужитељице која је одобрила судске поступке, којима се ускраћује надокнада штете српској породици, којој су хрватски војници запалили кућу 1991. године – на подручју где није било никаквих ратних дејстава. Значи, судски органи у Хрватској 26 година одбијају да српској породици надокнаде штету за уништавање куће и осталих објеката.

Влада РС Крајине се обраћа међународној заједници – да предузме прописане мере и да се Хрватска примора на поштовање међународног права и неповредивости приватне имовине, те моли надлежне државнике у Србији, у УН, у ЕУ и судије у међунарондим судовима, да ставе на дневни ред ово безакоње у Хрватској.

С поштовањем,

Милорад Буха, председник Владе

(srbin.info)

KOMENTARI8 коментара

 1. EU says:

  Gubitnici bi nesto naredjivali.Nikad bilo, niti ce ikad tako biti.

 2. samo istina says:

  Gubitnici su Srbi pa Vućić ne želi ni pometnuti privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu iz koje su Srbi proterani genocidom uz pomoć eu šta reći Hrvati su u pravu.

  • EU says:

   Nema tu ničeg privremenog. Hrvatima po povijesnom, etničkom, prirodnom i svakom drugom pravu pripadaju teritoriji koje su nekoć srpske paravojne snage pokušale nelegitimno i protuustavno izvući iz sastava Republike Hrvatske.

   • EkUmenska EUtanazija says:

    Etnoinženjeringom genetički modificirana falsch-nacija ima jedino pravo na Seobu u EU Reich sukladno povijesnom tisućljetnom urođenom menatalnom svojstvu anus-cmok kmetova.

    • EU says:

     Srećom pa tvoje želje i fantazije nisu nikome bitne.

     • Rhodesian Afrikaaner says:

      * 0,2 % belaca u Zimbabweu - Rhodesians - imaju veća prava na imovinu od autohtonih Srba iz eUrh..potvrdio im Mugabe uručivši im lično Vlastovnice jer su nakon 100 godina Autohtono Belo Pleme...Afrikaaneri su najstarije belo pleme kojima je Nelson Mandela priznao jednakopravnost i pravo na imovinu nakon aparthejda u JAR...sva srpska imovina ima Pečat "divine favente clementia" potpisano od vremena cara Svetog Rimskog Carstva Sigismunda von Luxembourgha i despota Stefana Lazarevića preko kralja Matijaša Korvina i samog pape Sixta IV...a tek Statuta Valahorum...a onda 21.08.1690. Objava cara Leopoldus Primus electus Imperator Romanorum semper Augustus- predano mitropolitu Isaiji Đakoviću za patrijarha Arsenija lll Crnojevića-etnarha Srba u Hristjanskoj Ćesarevini...bravo Mugabe, živela JAR- oni znaju šta je moral i božja zapovest:ne poželi ništa što je tuđe...stepinčevi moralisti to nikada neće da pojme...lakše za shvatiti:oteto=prokleto do 9.kolena !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u