ХРВАТСКА – Срби без права на имовину

HRVATSKA – Srbi bez prava na imovinu

20 septembra 2017

Vlada Republike Srpske Krajine je upozoravala, više puta, da se u Hrvatskoj ne poštuju nepovrediva prava – vezana za pokretnu i nepokretnu imovinu svakog čoveka, bez obzira na njegovu rasnu, etničku i versku pripadnost. Međutim, hrvatski državni organi ne uvažavaju to pravilo međunarodnog prava – da je privatna imovina nepovrediva, te Srbima ne vraćaju oduzete kuće, stanove, proizvodne pogone, oranice, šume, itd, itd.

Očigledno – Hrvatska ne primenjuje međunarodno pravo kad je u pitanju imovina Srba. I što je najvažnije (i najžalosnije), UN, Evropska unija, međunarodni sudovi i druge međunarodne organizacije to Hrvatskoj odobravaju, te se u Hrvatskoj (na osnovu takve međunarodne podrške na obespravljivanju Srba) zalažu sudije i tužitelji.

U prilogu Vam dostavljamo rešenje hrvatske tužiteljice koja je odobrila sudske postupke, kojima se uskraćuje nadoknada štete srpskoj porodici, kojoj su hrvatski vojnici zapalili kuću 1991. godine – na području gde nije bilo nikakvih ratnih dejstava. Znači, sudski organi u Hrvatskoj 26 godina odbijaju da srpskoj porodici nadoknade štetu za uništavanje kuće i ostalih objekata.

Vlada RS Krajine se obraća međunarodnoj zajednici – da preduzme propisane mere i da se Hrvatska primora na poštovanje međunarodnog prava i nepovredivosti privatne imovine, te moli nadležne državnike u Srbiji, u UN, u EU i sudije u međunarondim sudovima, da stave na dnevni red ovo bezakonje u Hrvatskoj.

S poštovanjem,

Milorad Buha, predsednik Vlade

(srbin.info)

KOMENTARI8 komentara

 1. EU says:

  Gubitnici bi nesto naredjivali.Nikad bilo, niti ce ikad tako biti.

  • longin says:

   Polako Anto, Vidje'e mo na kraju ko je gubitnik!

   • EU says:

    Vidjeli smo tko je gubitnik. :-D

 2. samo istina says:

  Gubitnici su Srbi pa Vućić ne želi ni pometnuti privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu iz koje su Srbi proterani genocidom uz pomoć eu šta reći Hrvati su u pravu.

  • EU says:

   Nema tu ničeg privremenog. Hrvatima po povijesnom, etničkom, prirodnom i svakom drugom pravu pripadaju teritoriji koje su nekoć srpske paravojne snage pokušale nelegitimno i protuustavno izvući iz sastava Republike Hrvatske.

   • EkUmenska EUtanazija says:

    Etnoinženjeringom genetički modificirana falsch-nacija ima jedino pravo na Seobu u EU Reich sukladno povijesnom tisućljetnom urođenom menatalnom svojstvu anus-cmok kmetova.

    • EU says:

     Srećom pa tvoje želje i fantazije nisu nikome bitne.

     • Rhodesian Afrikaaner says:

      * 0,2 % belaca u Zimbabweu - Rhodesians - imaju veća prava na imovinu od autohtonih Srba iz eUrh..potvrdio im Mugabe uručivši im lično Vlastovnice jer su nakon 100 godina Autohtono Belo Pleme...Afrikaaneri su najstarije belo pleme kojima je Nelson Mandela priznao jednakopravnost i pravo na imovinu nakon aparthejda u JAR...sva srpska imovina ima Pečat "divine favente clementia" potpisano od vremena cara Svetog Rimskog Carstva Sigismunda von Luxembourgha i despota Stefana Lazarevića preko kralja Matijaša Korvina i samog pape Sixta IV...a tek Statuta Valahorum...a onda 21.08.1690. Objava cara Leopoldus Primus electus Imperator Romanorum semper Augustus- predano mitropolitu Isaiji Đakoviću za patrijarha Arsenija lll Crnojevića-etnarha Srba u Hristjanskoj Ćesarevini...bravo Mugabe, živela JAR- oni znaju šta je moral i božja zapovest:ne poželi ništa što je tuđe...stepinčevi moralisti to nikada neće da pojme...lakše za shvatiti:oteto=prokleto do 9.kolena !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *