HRVATSKA ŠTAMPA: Vožd Aleksandar Vučić sa nekadašnjim radikalima vodi Srbiju u EU

HRVATSKA ŠTAMPA: Vožd Aleksandar Vučić sa nekadašnjim radikalima vodi Srbiju u EU

17 marta 2014

zagreb 08052008 ilustracija dnevni tisak u hrvatskoj foto sinisa sunaraŠtampa u Hrvatskoj danas uglavnom na naslovnicama donosi vest o apsolutnoj pobedi SNS na vanrednim parlamentranim izborima u Srbiji.

Vest o izborima, Jutarnji list donosi pod naslovom „Vučić: Imamo više glasova i od Miloševića na izborima 1990“. U tekstu se ističe da je Vučić najavio teške reforme i nastavak evropskog puta za Srbiju. Takođe je, navodi se, najavio saradnju sa Rusima i Amerikancima, kao i Kinezima.

„Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić su 2008. izašli iz Srpske radikalne stranke i osnovali novu, SNS, preoteli većinu birača Vojislavu Šešelju i „sanaderizirali“ bivše radikale u toj meri da je Srbija početkom ove godine formalno počela pregovore s EU, nakon što je u nizu rundi pregovora potpisala sporazum sa Kosovom“, podseća list.

Večernji list o rezltatima izbora izveštava u tekstu pod naslovom „Vožd A. Vučić“. List u tekstu ističe da budućem premijeru Aleksandru Vučiću za vladanje ne treba nijedan koalicioni partner, ali dodaje da mu ipak treba koaliciona podrška kako bi obavio najvažniji zadatak koji se nalazi pred Srbijom na putu prema EU-brisanje Kosova iz Ustava Srbije.

Riječki Novi list takođe donosi vest o izborima u Srbiji u tekstu pod naslovom „Aleksandar Vučić i SNS dobili apsolutnu većinu“.

O ubedljivoj pobedi SNS danas opširno izveštavaju hrvatski elektronski mediji i portali, iako je ta vest u nedelju po važnosti ostala iza referenduma o priključenju ukrajinskog Krima Rusiji.

Zasad nema zvaničnih reakcija na rezultate izbora.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *