ШОК У ХРВАТСКОЈ! Једина злочиначка творевина у ЕУ је Хрватска! Гости на телевизијама ШОКИРАНИ! ХАОС У САБОРУ! (ВИДЕО)

ŠOK U HRVATSKOJ! Jedina zločinačka tvorevina u EU je Hrvatska! Gosti na televizijama ŠOKIRANI! HAOS U SABORU! (VIDEO)

29 novembra 2017

Izricanje presude Haškog tribunala u slučaju „Prlić i ostali“ prekinuto je iznenada nakon što je jedan od optuženih, Slobodan Praljak, popio nešto, a prema navodima njegovog advokata, to je bio otrov.

Praljak je taj gest uradio nakon što mu je tribunal potvrdio prvostepenu kaznu od 20 godina zatvora.

Nije poznato u kakvom je on stanju, šta se tačno događa i kada bi moglo da dođe do nastavka čitanja pravosnažne presude.

Prema izveštajima medija sa lica mesta, u Haškom tribunalu je praktično vanredno stanje – došla je Hitna pomoć, sve je više policajaca i vatrogasaca, a zgradu tribunala nadleće helikopter.

Mnogobrojne novinarske ekipe izmeštene su ispred zgrade tribunala, a o tome šta se događa u samoj zgradi nema puno informacija.

Ovaj događaj je, prema medijima u Hrvatskoj i BiH, izazvao dodatnu nervozu, a stručnjaci i poznavaoci prilika se nadaju da ovaj događaj neće pogoršati međunacionalne odnose u BiH i, inače, poslednjih meseci veoma zaoštrene odnose između Zagreba i Sarajeva.

Haški tribunal potvrdio je danas udruženi zločinački poduhvat, u kojem je učestvovao deo hrvatskog političkog vrha, sa Franjom Tuđmanom na čelu i potvrdio bivšem predsedniku vlade Herceg Bosne Jadranku Prliću (58) kaznu od 25 godina zatvora.Sud je takođe, potvrdio kaznu od 20 godina zatvora bivšem ministru odbrane Brunu Stojiću (62), dok je načelniku generalštaba HVO Slobodanu Praljaku (72) potvrđena kazna od 20 godina

Žalbeno veće Haškog tribunala odbilo je, naime, žalbu optuženih i potvrdilo zaključak da je udruženi zlocicnački poduhvat „uspostavio Franjo Tuđman i druge političke vođe sa ciljem usprostavljanja entiteta u skladu sa starim granicama Hrvatske“.

U sudnici Haškog tribunala u toku je izricanje drugostepene presude u slučaju „Prlić“.

Tužilaštvo traži od Žalbenog veća da optuženima izrekne duplo više kazne.

Haški sud je do sada potvrdio da je postojao udruženi zločinački poduhvat u slučaju “Prlić“ s ciljem etničkog čišćenja delova BiH .

Odbijen je i navod da je udruženi zločinački poduhvat postojao samo tamo gde su se vodile borbe.

Kršenje Ženevske konvencije može se primeniti na celom području Bosne i Hercegovine, rekao je sudija Karmel Ađijus.

U prvostepenoj presudi kao članovi udruženog zločinačkog poduhvata navedeni su bivši predsednik Franjo Tuđman, tadašnji ministar odbrane Gojko Šušak i bivši načelnik Glavnog stožera HV-a general Janko Bobetko.

Pojedinačna krivica i kazne biće pročitane na kraju izricanja presude, koje se očekuje da će trajati nekoliko sati.

Pored predsednika Žalbenog veća sudije Karmela Ađijusa, članovi žalbenog veća su i sudije Liu Dakin, Fausto Pokar, Teodor Meron i Bakone Džastis Moloto.

HAOS U HRVATSKOM SABORU:

KOMENTARI8 komentara

 1. Jelena says:

  Sad ce Papa odmah to da sredi u nekoliko telefonskih poziva. Jer krvatska je zemlja ispiljena iz papinih jajaca

  • DUSKO says:

   To je gotova stvar odbili su Ameriku za kupovinu gasa, i odmah stize kazna !!!

 2. gaga says:

  Haha ovaj sud u Hagu je po sistemu"Alo Pecanica(selo u Srbiji)umrla strina"! U "demokratji" Amerikanaca sve se zasniva na uceni ..ja tebi ti meni.Ddobro jutro Hrvati probudili ste se u kosmaru!Trcite sad brze u Vatikan spasavajte sta se moze...jos ce i Jasenovac da vam navale!Prpa brale!!!

 3. Sasulja says:

  Ovi hrvati svi andjeli,rece tudjman da hrvacka nije proizvodila zlo,oni su ubijali srbe i muslimane kolacima i bonbonama."Rata nebi bilo da ga mi hrvati nismo htjeli",rece neki od njihovih generala.

  • punca says:

   Tako je - Definitivno , hrvati su htjeli rat ! ali ipak sve je bilo unaprijed izplanirano za RAT !!!!!!!!!!!!

 4. Ilirijanac says:

  Psihosis paranoides na leči ni trenutak istine.Virtuelna realnost je i dalje u glavi, virtuelna "historija" u knjigama,samo su pravi dokazi njihovih zločina,Jasenovci, Donje Gradiške, Golubnjače...

 5. Darko says:

  Ja sam Srbin i kao trebao bih se obradovati ovoj presudi. Ne ja se ne radujem i tvrdim da je pogresna. Zašto to tvrdim? Zato sto je Haag prljava kurvanjska politička tvorevina. Meni se ovaj tzv. tribunal gadi!

  • milan says:

   Srbine, MAo Ce Tung, nije vazno koje je boje macka vazno je da moze, bar ponekad uloviti misa. Gadljivost spram Haag tribunala ostaje kao neupitno stanje moje svesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *