ХРВАТСКА УЗИМА НОСАЧ АВИОНА: Војни експерти се надају да је то шала (ВИДЕО)

HRVATSKA UZIMA NOSAČ AVIONA: Vojni eksperti se nadaju da je to šala (VIDEO)

2 aprila 2018

Nadajmo se da je članak kojeg je objavio Novi list „prvoaprilska šala“, a ako nije, onda se s pravom može konstatovati kako je posle kupovine izraelskih F-16 C/D „Metuzalem“ u državnom vrhu u Zagrebu ne postoji niko upućen u vojne poslove. Ako je vest tačna, piše portal Logično, treba se zabrinuti za mentalno zdravlje hrvatskih vlastodržaca.

Naime, Novi list piše „kako Hrvatska postaje vojna sila, jer su nam SAD odlučile ustupiti rashodovani nosač aviona „USS Džon F. Kenedi“ klase „Kiti Houk“ koji može nositi 24 višenamenska borbena aviona i 12 borbenih helikoptera „Kajova“.

Riječki dnevnik piše kako je „Visokopozicionirani izvor iz Pentagona potvrdio stručnom časopisu „Hrvatski vojnik“ da je Vašington odlučio da Hrvatskoj poveri ulogu čuvara ulaza u Otranska vrata i Jadransko more, budući da je Turska sve bliža Putinu i Rusiji, a Grčka zbog finansijske krize ne može platiti godišnje održavanje nosača aviona od 100 miliona dolara.

– Hrvatska mornarica oduševljena je američkim predlogom i spremna je proći zahtevnu obuku kao i piloti za sletanje na nosače aviona – piše Novi list.

Agencija Blumberg navodio da su ukupno izgrađena četiri nosača iz klase „Kiti Houk“ na klasični pogon, a izbačeni su iz upotrebe kada su SAD izgradile nuklearne nosače klase „Nimitc“ i „Džerald Ford“.

– Tako bi Hrvatska predsedavanje EU 2020. dočekala ne samo s novom eskadrilom aviona već i nosačem aviona, što je čini regionalnom političkom i vojnom silom – piše Blumberg.

Kako se u članku Novog lista nijednom rečju ne navodi da se radi o „prvoaprilskoj šali“, a list Hrvatski vojnik do sada nije objavio ništa na ovu temu, stručna javnost u „lijepoj njihovoj“ se nada da će nosač aviona „John F. Kenedi“ ostati muzej i zabavni park, kako je određeno i da je sve ovo samo neslana šala.

U suprotnom slučaju se ozbiljno treba zabrinuti za mentalno zdravlje hrvatskih vlastodržaca.

Atrakcija, učilište i muzej…

Nakon što je penzionisan 2007. godine, portal The Vision piše kako je cilj američkog Ministarstva obrane od broda „USS John F. Kennedy“ stvori finansijski samoodrživu porodičnu atrakciju i zabavni centar, mesto za obrazovanje i obuku, mornarički i vazduhoplovni muzej i još mnogo toga.

Brod će moći služiti gotovo svakom događaju, od velikih sajmova do venčanja, a tokom toplijih meseci na njemu će biti koncerti na otvorenom.

(informer.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. vuk says:

  nista smesnije nisam ovde procitao

 2. goran says:

  Nije sala, vec Kolinda mala.

 3. Hruscov says:

  Dobar poligon za fudbal. Ideja je originalna maga i golf je odlican biznis na moru.

 4. PRVA LINIJA says:

  NOVA AMBALAZA ZA EVA SARDINU

 5. Sinma says:

  Skupljaju sekundarno groždje a nemaju Železaru.Baš luck as to.

 6. Sasa S says:

  Nista jeftinije nego odrzavati taj rashodovani nosac aviona...kakva patologija ..ali mozda je ipak to prvoaprilska sala.

 7. vindfaker says:

  ha,ha,haaaaa.....,

 8. Fred says:

  Prvotravanjska šala.

 9. Trifun says:

  Za Rusiju to ne predstavlja nikakvu razliku da li tom metom upravlja SAD ili Hrvatska NDH 2! Cak sta vise. Bice lakse povuci okidac na nju time. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *