ХРВАТИ СПРЕМАЈУ УПАД на територију Србије!

HRVATI SPREMAJU UPAD na teritoriju Srbije!

6 jula 2017

Neoustaški režim u Zagrebu uskoro će blokirati pregovore Srbije i Evropske unije zbog spora oko granice na Dunavu!

Hrvati traže da im pripadne čak 10.000 hektara sa srpske strane Dunava sa sve predgrađem Apatina, lukom, marinom i brodogradilištem!

Ovo dramatično upozorenje objavio je u svojoj emisiji na „Sputnjiku“ vojno-politički analitičar „Politike“ Miroslav Lazanski. On je objasnio da se Hrvatska poziva na katastarske podatke iz vremena Austrougarske prema kojima njima pripadaju velika urbana područja u našoj zemlji, dok Srbiji na drugoj strani Dunava pripada oko 3.000 hektara jaruga, močvara i livada!?!

Sumanuti zahtevi

Lazanski navodi da Hrvatska poteže katastarske podatke samo kad joj to odgovara i da u ovom slučaju treba biti spreman na ozbiljnu i brzu reakciju.

– Badinterova komisija odlučila je da posle raspada SFRJ granica Srbije i Hrvatske bude Dunav. Hrvati, međutim, to ne priznaju i pozivaju se na podatke katastra iz doba Austrougarske. Zahtevaju čak 10.000 hektara na našoj strani Dunava, sve do predgrađa Apatina sa lukom, marinom i brodogradilištem! Nasuprot tome, Srbija ima 3.000 hektara na hrvatskoj strani, ali to su sve jaruge, močvare i nekakve livade – objašnjava Lazanski.

On dodaje i da je bivša vlast odlučila da formira komisiju koja bi se bavila ovim pitanjem, ali da ona nikada ništa nije uradila.

– Potpuno sam siguran da će Zagreb usloviti otvaranje poglavlja ovim sumanutim zahtevom. Svašta je tu moguće, pa i međunarodna arbitraža. Ipak, prema svim zakonima i konvencijama, mi to ne moramo da prihvatimo i onda sve ostaje status kvo. U svakom slučaju, možemo dosta da učimo iz spora Hrvatske i Slovenije oko Piranskog zaliva, koji je većim delom pripao Slovencima iako je Zagreb i tamo potezao katastar… – podvlači Lazanski.

I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da problemi s Hrvatskom nisu mali, ali da još nismo došli do faze za arbitražu.

– Granica između naše dve zemlje po svakoj logici treba da ide sredinom Dunava, ali Hrvatska misli da granicom treba prelaziti s jedne na drugu stranu reke, što je nelogično i jako teško izvodljivo. Iako je raniji dogovor bio da formiramo komisiju, Hrvatska još nije odredila predstavnike… Izgleda da im nije stalo da se ovo brzo završi, ali im je stalo da to bude tema pred međunarodnom zajednicom. Na kraju, nećemo imati drugo rešenje nego da se obratimo nekom za stručno mišljenje koje bi kasnije svi prihvatili – ističe Dačić.

Večiti neprijatelji

Stevica Deđanski, šef Centra za razvoj međunarodne saradnje, ocenjuje da Hrvatska konstantno ima izrazito neprijateljski stav prema Srbiji.

– Naše je da ne nasednemo na provokacije i da pravnim putem odbranimo državnu teritoriju. Primer Slovenije pokazuje kako treba raditi. Spuštanje na hrvatski primitivno-agresivno nivo ne priliči civilizovanim nacijama. Ne treba da se spuštamo na nivo nacije koja se ponosi Jasenovcem, Pavelićem i Stepincem… – naglašava Deđanski.

(Informer)

 

KOMENTARI11 komentara

 1. DUSKO says:

  I STA CEMO ONDA KOGA DA ZOVEMO U POMOC EU KOJA JE ODOBRILA DA TO HRVATSKA , RUSIJU KOJOM SMO OKRENULI LEDJA, I OPET CE DA STRADA NAROD ALI CE I VLAST DA ODE !!!

 2. goran says:

  Hrvati skidaju Vucica, jer Srbi ne umeju i ne smeju. Samo napred.

 3. goran says:

  Kroasani, gde ste? Obezbedio sam krevet za Kolindu. Sta se desava?

 4. Miroslav says:

  Ako dođe do toga tražuće hrvati i granice iz NDH tj sve do Zemuna jer jednom kad Srbija nije stavila granice Kalovac, Virovitica Karlobag sad su hrvatima otvorene ruke da uzimaju šta god hoće i na kraju će i dobiti jer Srbi ne znaju da lupe šakom od stol već će sve dati samo da su u EU.

  • da da says:

   čisto da ti pojasnim,to su granice austrougarske koja je okupirala vojvodinu,bosnu i hercegovinu i sve zapadne srpske zemlje...to su ustaše proglasile kao nacističke sluge za svoju teritoriju,a sad ono glavno...te ustaše u drugom svetskom ratu nisu držali u nijednom momentu više od 20 posto te teritorije koju su proglasili svojom.

  • kuka says:

   Pa neka traže. Neka traži ko šta hoće. Kakve to veze ima sa nama? Mi ne damo i tu dalje diskusije nema. Mogu samo pokušati da nam otmu silom, a na silu ćemo odgovoriti desetostruko jer nam je već pun svega. Tako da ni silom neće uspeti. Posle toga mogu da se žale gradskom zelenilu. Čekamo ih da pomenu NDH. Srbija je onda trebalo da slisti Hrvatsku da od nje ne ostanje ni papoljak, a ne da ona sad nad nama iživljava svoje uvek naše krvi žedno psihopatsko kukavičko ustaštvo.

 5. kuka says:

  "Nećemo imati drugo rešenje nego da se obratimo nekom za stručno mišljenje koje bi kasnije svi prihvatili"? Pa vi svi zajedno stvarno niste normalni!!! Koje stručno mišljenje? Od koga? Od Klintonke, Merkelke? Od nekog u Hagu ili u Vatikanu, ili Londonu? Sedite s mirom! Najmanje štete pravite kad ne radite ništa! Samo ne dajte ni milimetar naše teritorije nikom! Svakom ko pokuša da ga uzme metak u čelo i završena priča! Tako rade svi, zašto bismo se mi uvek trudili da budemo bolji tj. veće budale od ostalih? Majstori ste da od gotovog posla napravite veresiju! Ostavke!!!

 6. Kosovac says:

  Hrvati našli, pa zašli. Dobro je što ne traže i „Srijem“ da bi se ispravila granica….. Inače, ne možemo im ništa, zato što bi svako suprotstavljanje Srbije značilo novo pogoršanje odnosa sa Hrvatskom. Sav naš dugogodišnji trud za bratskim odnosima bi otišao u propast. Jugonostalgičari to najbolje znaju….. Inače mogli bi da damo Apatin, pa onda da sa Vukovarom proglasimo ZSO u Hrvatskoj, tu imamo dragoceno iskustvo.

 7. Predrag says:

  Molim Boga da Vam vasa braca hrvati dodju do Beograda,posto jos nemogu (srpski jugosloveni i njihova jos uvek vladajuca elita) da se oslobode jugoslovenstva.cim su pristali da komunisticke administrativne linije izmedju tzv.republika ,postanu drzavne granice!

 8. marko says:

  hrvati se pozivju na austrougarsku a cija je to drzava bila i tko je vladao njoj hrvati sigurno ne i nije bila hrvatska. hrvati se ne mogu pozivati ni na sta i danasnja hr je regija evrope bez hrvatskog suvereniteta ekonomski ni teritorijalno.no sigurno ce se sukobiti kao s slovencima

 9. Miloš says:

  I uspeće u toj nameri, živi bili pa videli. Nema tko da vodi Srbiju napred nego u propast. To je isto kao kad policija izbacuje sirotinju iz vlastitog stana, ali stvar je još gora jer tu nisu sirotinje. Gledaćemo kako kockice izbacuju Srbe, ne iz kuća nego iz cele teritorije, i to uz pomoć nato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *