Hrvatski „Agrokor“ kupuje 109 „Fijata 500L“

Hrvatski „Agrokor“ kupuje 109 „Fijata 500L“

9 jula 2013

500l fiatHrvatski koncern Agrokor potpisao je danas ugovor o kupovini 109 automobila „fijat 500L“ sa Fiat automobilima Srbije (FAS), kojim će vozni park Agrokorove kompanije Idea biti zamenjen automobilima proizvedenim u Kragujevcu.

Ugovor su potpisali potpredsednik za maloprodaju u Agrokoru Ante Todorić, generalni direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara, generalni direktor kompanije Idea Aleksandar Seratlić i komercijalni direktor FAS-a Geri Klark.

Ugovor je potpisan na četiri godine, a već od septembra počeće isporuka prvog kontigenta. Odabran je model i „fijat 500L“ 1,3 dizel, od 85 konjskih snaga, crvene boje.

Ante Todorić je izjavio da je potpisani ugovor početak saradnje Agrokor grupe sa FAS-om i da bi u narednom periodu broj vozila koje bi Agrokor mogao da kupi od Fijata za kompanije članice Agrokorovog koncerna mogao da dostigne 1000.

Ferara je rekao da je taj ugovor veoma značajan za FAS koji je dobio tako značajnog i velikog partnera kao što je Agrokor.

Agrokor je poručio da sa kompanijom Idea nastavlja da podržava srpsku privredu kao pouzdanog partnera za budućnost, kao i da su srpski proizvođači Agrokorov proiritet u Srbiji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *