Хрватски бранитељи осули паљбу на Шербеџију

Hrvatski branitelji osuli paljbu na Šerbedžiju

11 novembra 2016

617848_tan2016-11-8-134222927-6_f

Ministarstvo hrvatskih branitelja žestoko je napalo glumca Radeta Šerbedžiju zbog, kako se navodi, njegovih izjava o poslednjem ratu i poručilo mu da taj resor ima obavezu da čuva vrednosti i stečevine pravednog, legitimnog, odbrambenog i, kako se navodi, oslobodilačkog domovinskog rata.

„Hrvatski branitelji iz domovinskog rata su branili i odbranili Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskog naroda u Hrvatskoj“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Ministarstva.

Šerbedžija je, naime, nedavno na Beogradskom sajmu knjiga predstavio svoju novu knjigu „Stranac“ (izabrane pesme) i tom prilikom rekao:

– Strašno je da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo ipak uspeli da zaratima sa sopstvenom braćom. Uz sve te naše divne talente mi smo ostali nekako zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. veka – rekao je Šerbedžija, prenela je zagrebačka N1 TV.

Podsetivši da su se Slovaci i Česi razišli dogovorno i u miru, Šerbedžija je dalje rekao:

– A što su naši napravili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije, zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci.

Napomenuo je i da su ti kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima kako bi proizveli slepu mržnju među jugoslavenskim narodima.

– Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s istorijskim trenutkom – naveo je Šerbedžija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *