HRVATSKI FAŠISTI PRETE: Likvidiraćemo ministra – „UBI SRBINA“

HRVATSKI FAŠISTI PRETE: Likvidiraćemo ministra – „UBI SRBINA“

30 decembra 2013

Zeljko JovanovicNa Fejsbuku je nedavno osvanula grupa koja poziva na likvidaciju hrvatskog ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, kome je i ranije prećeno, po nacionalnoj osnovi.

Grupa nosi naziv ‘Peticija za streljanje Željka Jovanovića-Jove’, a još nije poznato da li će policija zbog ovih pretnji intervenisati, objavio je riječki Novi list.

Ministar je za Novi list izjavio da on policiji zasad nije prijavio nikoga, ali je i on na svom Fejsbuk profilu već komentarisao slučaj i napisao da ga je na postojanje ‘bolesne grupe’ upozorio jedan prijatelj.

„Ja jesam lekar, ali za članove te grupe ipak je nadležan specijalista. Poznajem nekoliko vrsnih psihijatara i rado ću im preporučiti nekog od njih. Neka me slobodno kontaktiraju preko Fejsbuka. Možda ću da osnujem i Fejsbuk grupu za pomoć toj ekipi“, kazao je Jovanović.

Grupu ‘za streljanje Željka Jovanovića-Jove’ na Fejsbuku promoviše osoba koja se predstavlja Dinko Peličević koji, doduše, navodi i da će „preki sud“ biti povučen „ako ministar da ostavku i nastavi da živi po Božjim zapovestima“.

Inače, policija je nedavno u odvojenom slučaju već privela jednog korisnika ove društvene mreže zbog vređanja i pretnji ministru obrazovanja.

Zbog tih pretnji je pre oko mesec dana priveden Tomislav Sakač koji je ministru, između ostalog, poručio da mu se „zatru srpsko seme i pleme“, na šta je Jovanović odgovorio da će „stati na put rigidnom desnom konzervativizmu i veličanju ustaštva“.

Poznate su i uvrede koje je na račun Jovanovića, a po nacionalnoj osnovi, izrekao u radijskoj emisiji izvršni predsednik fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić, koji je nepravosnažno oslobođen optužbi da se radi o govoru mržnje i podsticanju na nasilje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *