HRVATSKI I CRNOGORSKI MEDIJI: Ratoborni Putin u Beogradu

HRVATSKI I CRNOGORSKI MEDIJI: Ratoborni Putin u Beogradu

16 oktobra 2014

02 Putin parada Beograd 73Mediji u regionu izvestili o poseti ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, ističući njegovu izjavu da će Rusija smanjiti isporuke gasa Evropi.

Mediji, takođe, ističu izjavu Putina da Rusija neće promeniti svoj stav o Kosovu, čiju nezavisnost ne priznaje.

Hrvatski „Jutarnji list“, pod pompeznim naslovom „Ratoborni Putin u Beogradu“, prenosi da će Rusija smanjiti isporuke gasa Evropi ako Ukrajina, „kao 2008. bude krala taj energent iz gasovoda koji prolazi njenom teritorijom“.

Agencija Hina u prvi plan je stavila Putinovu izjavu da Srbija i Rusija imaju čvrste političke odnose i da Kremlj neće promeniti svoj stav o Kosovu, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost ne priznaje.

Hina ističe i da je premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ali i da ne odustaje od Evropske unije.

Crnogorske „Vijesti“, povodom posete Putina Beogradu navode komentar svog premijera Mila Đukanovića da Crna Gora, kada obeležava važne datume iz antifašističke tradicije, ne poziva predstavnike drugih država, čime je odgovorio na pitanje da li je pozvan na vojnu paradu povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Makedonska agencija MIA, u izveštavanju o Putinovoj poseti Beogradu, istakla je njegove reči da projekat „Južni tok“ ne može biti realizovan jednostrano, ali da je duboko uveren da je od velike koristi za evropske potrošače.

KOMENTARI7 komentara

 1. Milan says:

  kmentar..."Mila Đukanovića da Crna Gora, kada obeležava važne datume iz antifašističke tradicije, ne poziva predstavnike drugih država..."....ne ne ne nije zvan jer mu na proslavi nije bilo mesto. Ja mislim da se crnogorski revolucionari okrecu u grobovima. Tako velika p.čka i toliko dugo na vlasti u Crnoj Gori govori pomalo i o samim Crnogorcima kao o delu srpskoga naroda.

 2. Dusan says:

  Junacino, Pekove su divizije oslobodile Terazije kaže pjesma stara, itekako mu je bilo mjesto, ali treba biti covjek u svakom trenutku i kad se slavi i kad se tuguje a ne samo kad se ratuje, dobra je Crna Gora, pa ko na Mojkovcu izgibe sva Crnogorska vojska, JUNACINO

 3. ognjen says:

  Nekada bilo, hvala im za Mojkovac prvo pa onda za sve ostalo -ali danas su baš pič.. kao što reče Milan, samo iz razloga što trpe ovu profašističku vlast toliko godina, koja ih je zavadila prvo sa Srbima, odvojila, pa su priznnali Kosovo, pa uveli sankcije Rusiji. . . To velike države i veliki narodi ne rade tako . . .

 4. Marko says:

  Ognjen i ti ga pretera! Čuj velike države i veliki narodi a pričaš o C. Gori. I tako mali bili su veliki dok ih komunisti nisu lobotomirali da dan danas ne znaju ko su, gde su i šta hoće.

 5. milica says:

  kako su nam braca rvati I crnogorci ljuboguzni pa kazu da je ratoborni putin sta su ljuboguzni sto nije dosaon u lijepu njihovu rvatsku I u ojha sur da je ratoboran neda svoju zemlju amerima njihovim prijateljima rvatskima ovi u rvatskoj bolje da se pokriju I ociste svoje dvoriste pa da onda uzmu da pricaju ko je ratoboran bljak

 6. Savle says:

  Bivši komunista, sada "demokrata" Britva ne smije ni da pogleda u pravcu Vladimira Putina(uostalom i domaćini su bili snishodljivi do gađenja) a kamoli da se rukuje sa njim. A navodno antifašista je u stvariono, kako ga nazva Milan. Ili još gore. U tome je odgovor.

 7. Rade Bukarar says:

  oni su nam braca od stricevog strica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *