ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР „ПОГОДИО У ЦЕНТАР“: Чим су Русија и Србија заједно, екстремисти региона пуштају се са ланца! ЕВО ДА ЛИ ЋЕ БИТИ СУКОБА НА БАЛКАНУ

HRVATSKI ISTORIČAR „POGODIO U CENTAR“: Čim su Rusija i Srbija zajedno, ekstremisti regiona puštaju se sa lanca! EVO DA LI ĆE BITI SUKOBA NA BALKANU

2 septembra 2019

Zapadnim centrima moći i njihovim eksponentima — Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Makedoniji smeta prijateljstvo Rusije i Srbije. Ako je Srbija u dobrim odnosima sa Rusijom, onda se sa lanca puštaju desničari u Zagrebu i Sarajevu. Ako su Srbija i Rusija u lošim odnosima, onda tih sukoba nema, kaže za Sputnjik Goran Šarić.

Kontroverzni hrvatski istoričar i teolog Goran Šarić otkrio je za Sputnjik šta je Hrvatska dobila drugovanjem sa EU i NATO, do kada će se Crnogorci odricati svoje istorije i identiteta, ali i koji će epilog dobiti dešavanja na Kosovu.Naš sagovornik, koji ne krije da mu je otvoreno prećeno smrću zbog stavova i čestog stavljanja na stranu Srba, prokomentarisao je izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je rekla da je „pobedom u ’Oluji‘ Hrvatska dosanjala svoj san“.

„Možda je ona svoj san dosanjala. Međutim, kada vidimo da je iz Hrvatske pobjeglo oko 400.000 mladih ljudi, odite od Istre do Dubrovnika, svugdje piše ’potreban radnik‘. Da nema radnika iz Srbije, da nema radnika iz Bosne i iz drugih zemalja, Hrvatska ne bi mogla zadovoljit svoje potrebe u turizmu. Propala je brodogradnja. U Rijeci je nekad to brodogradilište bilo najveće na svijetu. Danas je to najveći gubitaš na svijetu. I tako dalje. Znači, ako je to san, to je san možda te malobrojne elite koja je na vlasti, koja dobro živi upravo od ’Oluje‘ i od tog narativa, koji je antisrpski, koji je neprijateljski i koji onda njima osigurava njihove privilegije“, ističe Šarić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rujanac says:

    Vatikan i Britanija više od milenijuma cepaju Srbski prostor, stvarajući"AntiSrbe". Tako su nastale Nemačka, Austrija, Mađarska, Bugarska, Albanija, Hrvacka, Bih, Slovenija, MNE. Matrica je postala rutinska(zavadi pa vladaj). Najočitiji primer je M N E, gde se u odsustvu i k a v i h niti istorijski niti trenutnih razloga stvara AntiSrbski rasistički režim od Srba Crnogoraca.

  2. Karital says:

    Eto, nešto pametno od strane Šarića!

  3. milorad2 says:

    50:50 je da će biti rata sledeće god.Videćemo dosta toga zavisi od drugih stvari a ni ovi koji bi da nas odmah bombarduju ponovo i uklone ruski "maligni" uticaj:) nemaju potpuno odrešene ruke kao ranije.Osim toga njihovi kerovi sa balkana ako krenu sami u napad mogu katastrofalno da izgube taj rat pogotovo ako rusi direktno učestvuju na našoj strani što su i otvoreno poručili iz moskve ,pošto bi nato sigurno ćutao u tom slučaju jer oni ne žele prevremeno da krenu u napad na rusiju.Zato su još uvek planovi nedefnisani i nedorečeni.Razmišlja se puno ali malo se ZNA i još MANJE mogu da se predvide dogadjaji i ishodi,a oni to ne vole.S obzirom da je pokušaj obaranja legalne vučićeve vlade pomoću ULICE propao oni su sada u zbunu, pošto nisu očekivali TOLIKO malenu podršku svojim izabranicima,i što se tiče specijalnog rata ni tu ne znaju kako da se postave, ali računam da će posegnuti za terorizmom unutar srbije.Ono na auto putu je samo prilično bedan pokušaj slabo obučenih "demokratskih" paljevina iz okolnih sela a ludaka ima dovoljno za takve pokušaje, ti ljudi ne znaju gde je sredina, ili su ovo ili su ono i to će službe da iskoriste sigurno.Labilne budale su svakako potencijalne ubice.Sve u svemu ako izrael napadne liban i počne haos sa iranom vrloverovatno neće rizikovati žarište i ovde, biće im previše odjednom i ako curiknu trebalo bi tu pauzu iskoristiti za čišćenje sopstvenog dvorišta.Jedini način da nas NATO i naši stari prijatelji iz USA i EU ostave na miru je njihov katastrofalni pad i rasulo ,inače oni neće stati samo će ačekati novu šansu.Ali taj pad može sad po prvi put da zaista bude katastrofalan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *