ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ШОКИРАО РЕГИОН: Никад Србија неће бити довољно слаба, па да Запад у њој не гледа мостобран за продор Руса према Јадрану!

HRVATSKI ISTORIČAR ŠOKIRAO REGION: Nikad Srbija neće biti dovoljno slaba, pa da Zapad u njoj ne gleda mostobran za prodor Rusa prema Jadranu!

16 decembra 2018

Piše: Goran Šarić

Forimiranje vojske tzv. Kosova izazvalo je brojne reakcije u Srbiji koje možemo svesti na pitanje: „Hoće li Rusija pomoći Srbiji? Srbija 20 godina pleše kako Zapad svira, pristaje na diktate zarad nekakvog imaginarnog ulaska u EU iz koje su Britanci već pobjegli, fantazira o evropskom putu, prodaje kablovskog operatera šefu CIE, ima stotine vojnih vježbi godišnje sa NATO-paktom i jednu ili dvije sa Rusijom, ali kad je muka, kad treba spriječiti ulazak tzv. Kosova u Interpol ili kad Albanci na američki mig formiraju vojsku, onda se Rusiji obraća za pomoć.Kako Srbija može očekivati da Rusija stalno brani njezine interese, ako ih sama ne brani? Zašto bi Rusi bili veći Srbi od Srba? Zašto bi Rusija uopće branila srpske interese? I narod i elite u Srbiji moraju shvatiti da su jedina šansa za Srbiju jake veze sa Rusijom. Kratkoročno, srpski i ruski interes se ne moraju uvijek podudarati, ali dugoročno, interes Rusije je i interese Srbije. Jer samo jaka Rudijs garantira opstojnost Srbije.

S druge strane, dugoročni interesi anglo-američkih centara moći su uvijek anti-srpski, a najčešće i kratkoročni interesi nisu u sukladu sa interesima Srbije. U očima Londona i Vašingtona Srbi su proruski faktor na Balkanu, zbog istog, slavenskog porijekla, iste pravoslavne vjere i povijesnog savezništa ta dva naroda. Nikad Srbija neće biti dovoljno slaba, pa da Zapad u njoj ne gleda mostobran za prodor Rusa prema Jadranu.

I za sve ostale narode Balkana jedina je šansa veće prisustvo Rusije i Kine u ovim kolonijama koje same sebi tepaju da su države. Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Bugarska gotovo da nemaju ni tragove suvereniteta, nego servilno izvršavaju naloge zapada najčešće na svoju štetu. Na našim prostorima može biti mira jedino kad Balkan bude u rukama balkanskih naroda, a dok god budemo pješadija u sukobu zapada sa Rusijom i cijelim svijetom, novi ratovi će biti neminovnost.

Koncept Britanije i Amerike je jedna globalistička super država kojom upravljaju centri moći i kontrole novca, megakorporacije, lobističke organizacije, a služi im bezlična masa, bez identiteta, porodice, tradicije, kulture, potpuno zombirane rijalitijima i svim vrstama zaglupljivanja, jer kako kaže Jelena Jelisavčić, najbolji su robovi oni koji ni ne znaju da su robovi.

Koncept Rusije i Kine je svjetska zajednica suverenih država. Zato Rusija nikad nema petu kolonu u nekoj zemlji, nema žene u crnom ni fondove za humanitarna prava, nego se dogovara direktno sa legalnim predstvanicima te zemlje i naroda. Anglo-američka politika je politike prevare, laži, manipulacija oličena u geslu da cilj opravdava sredstvo.

Svu odvratnost anglo-američke politike vidimo na primjeru Hrvatske. Iako je Hrvatska njihov pokorni sluga, prvo su je prisilili da od Izraela uzme 30 godina stare avione koji joj ne trebaju, ali to nije dovoljno, avioni neće dobiti garancije za letenje dok i Americi ne plati reket, odnosno dok ih američka konpanija Lokid Martin ne servisira. Ni Hrvatska ni Bugarska ni Makedonija nisu profitirale iako su od prvog dana izvršavali svaki nalog zapada. Srbija, poučena njihovim primjerom treba voditi što je više moguće samostalnu i suverenu politiku.

Vojska tzv. Kosova najnovija je podmetačina Amerike. Srbija to treba iskoristiti i proglasiti okupaciju jednog djela svoge teritorija. Sad ili nikad!

Vojska tzv. Kosova bila bi formirana sve i da Srbija nije spriječila ulazak tzv. Kosova u Interpol. Pitanje je jedno tajminga. Ali sam taj poraz američkih lobista u interpolu pokazuje da se stvari mjenjaju i da sve više zemalja u svijetu odbija američke diktate i ucjene. Na tom pravcu ubuduće treba biti i Srbija, jer se do sada politika Srbije prema Rusiji mogla svesti na onu staru narodnu: „Kad je muka gdje si Đuka, kad *ebete Đuku ne zovete.“

(Pravda)

KOMENTARI12 komentara

 1. Mike says:

  Svaka cast na comentaru sve je istina stosi napisao..

  • Mamajev Kurgan says:

   Gorane svevisnji te blagoslovio

 2. Pravnik says:

  Deda Micko gde si? Pročitaj ovo pa se više ne pitaj zašto Rusija ne pomaže Srbiji. Čovek lepo reče da Srbija ne može očekivati da Rusija brani njene interese ako ih ona sama ne brani. Nije li i bivši ambasador Rusije pitao Srbe usred Beograda: "Ima li ovde Srba"? Kad treba ruskom osoblju Srpsko-Ruskog humanitarnog centra u Nišu dati diplomatski status Vučić za to neće ni da čuje. Treba li ti još koji dokaz da Srbija ne zaslužuje nikakvu pomoć Rusije, zbog nakaradne politike srpske vlasti.

  • Rosalia says:

   DedaMicko se razocarao, propio i otisao na Tibet da redja Mandale. A neki opet kazu da ga zavejao sneg u klozetu na Pejicevim salasima...

   • Deda Micko says:

    Samo neko ko umislja da je Rosalia (a verovatno se zove Stanojka) moze da prezire Pejiceve salase. Velika Srpkinja, nema sta. Cak se razume u mandale toliko da tu rec pise velikim slovom.

  • Deda Micko says:

   Razumem to sto kazes, ali i pored toga ostaje pitanje na koje Rusija nikada nije iskreno odgovorila: da li ona ima, I KAKAV, interes u balkanskom regionu. Ako ga ima, onda mora da se uplete u zbivanja u Srbiji pre svega iz svog interesa. No, ona to cini samo iz ugla medjunarodnog prava, samo verbalno. Drugo, i veoma bitno, Rusi veoma dobro znaju da ogroman broj Srba ne podrzava Vucica i njegovu ekipu. Drugim recima, znaju da je Srbija dvostruko okupirana, s jedne strane od Zapada, a sa druge od domacih izdajnika. Ocekivati od takvih ljudi da te pozovu u pomoc je van uma. Kada se ovo ima u vidu, onda su Rusi jos vise obavezni da se upletu, da doprinesu Vucicevom padu, a ne da ga tetose i pozivaju u Moskvu pre SVAKE SRPSKE IZBORE. Ja verujem da je glavni interes Rusije novac i samo tako mogu da objasnim njeno zestoko uplitanje u Siriju ili odnedavno u Venecuelu. Tamo je tecno zlato, profit. Pomaganje Srbima podrazumevalo bi veliku konfrontaciju sa Zapadom, a malu dobit. Dozvolite sada da dam jednu prognozu: i kada ode Vucic, Rusi sed nece uplitati u Srbiju. Njihova podrska Srbiji bice marginalna. Za to vreme, svi nasi neprijatelji na Balkanu imaju KONKRETNU VOJNU pomoc od Amerike. U takvom odnosu snaga, Srbi nemaju nikakve sanse za opstanak na duze staze.

   • Deda Micko says:

    ispravka: ... pred svake srpske izbore...

 3. Pastrovic says:

  Bravo za ovog diplomiranog Rimokatolika, koji nije pristao da mu KRSCANSTVO zabrani da se sluzi pamecu! Jedino jos da pojasnimo sami sebi da dok god budemo radili za dolar, bicemo robovi koji i ne znaju da su robovi.

  • Deda Micko says:

   Saric pre svega nije hriscanin nego slobodoumni istrazivac duhovne istorije balkanskih naroda. Njega mnogo vise privlace stara verovanja, nego hriscanstvo koje nam je nametnuto kao i komunizam.

   • Deda Micko says:

    To sam Saric govori u nekoliko odlicnih intervjua na Jutjubu.

 4. nikola says:

  Svi treba da bojkotujemo SBB i da predjemo na MTS, da ne pomazemo CIA.

 5. Baracuda says:

  Savršen tekst, ne samo za Srbiju, nego kako kaže za sve ove zemlje šta sebe stvarno zamišljaju državama, a u biti su niko i ništa ! Najbolji rob je onaj koji ne zna da je rob !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *