ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ЗАПРЕПАСТИО ТВРДЊАМА: Срби нису Словени; њихови владари нису били Германи

HRVATSKI ISTORIČAR ZAPREPASTIO TVRDNJAMA: Srbi nisu Sloveni; njihovi vladari nisu bili Germani

11 novembra 2017

Dok među intelektualcima u Srbiji vlada duh samoporicanja, negiranja i ponižavanja svega srpskog, evo šta o Srbima kaže dr Višeslav Aralica, hrvatski istoričar i profesor istorije iz Hrvatskog instituta za povijest i Filozofskog fakulteta u Zagrebu:

„Stjepan Radić se zalagao za odcjepljenje od Srba, koji su također Slaveni. Doduše, on ih Slavenima nije ni smatrao, doživljavajući Slavene kao miroljubive i vrijedne, a Srbi su mu bili ratnici. Kad pogledate iz perspektive zapadnjaka, Srbi su doista drugačiji od svih ostalih slavenskih naroda. Nijemci jesu ratovali protiv Srba, ali su ih baš zato i poštovali.

Usto, SRBI SU JEDINI SLAVENSKI NAROD KOJI JE DRŽAVOTOVORAN, jedini narod u Europi uopće čija se dinastija nije smatrala da potječe od germanskih osvajača iz ranog srednjeg vijeka. Imali su ih, u stvari čak dvije, Petrović-Njegoše i Karađorđeviće, obje s područja današnje Crne Gore. Za to vrijeme bugarski je kralj praktično Nijemac. Grčki je Nijemac ili Danac, kako se uzme. Ruska kraljevska obitelj ima rusko prezime, ali su isto Nijemci.

Gdje god pogledate, svuda su ili Nijemci ili su podrijetlom Germani, kao kod Talijana ili Španjolaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Slaveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu se osloboditi, ne mogu stvoriti državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Slaveni.“

Najveći hrvatski arheolog, profesor emeritus Nikola Jakšić kaže da Hrvata nije bilo ni u 7. ni u 8. vijeku na ovim prostorima. Poznata hrvatska naučnica, dr Andreja Zorićobranila doktorsku disertaciju u Njemačkoj u kojoj dokazuje da je pravljenje hrvatske nacije kultura laži. Ugledni hrvatski istoričar Višeslav Aralica kaže da su Srbi jedini slavenski narod koji je državotvoran i jedini narod u Evropi čija dinastija ne potiče od germanskih osvajača. Kad sam ja sve to pisao, onda su me napadali da je to „velikosrpska“ priča. Jel ima i malosrpska? Otimaju mi ovi hrvatski znanstvenici posao, razmišljam da odem u penziju.

(srpskaistorija.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. Paster says:

  toliko su se uživeli u svoju virtuelnu "tisućuljetnu" istoriju, iako nemaju svoga jezika ni pisma, svoje krune niti 1(jednog), jedinog groba s v o j i h vladara. Kada im njihovi čestiti naučnici spuste činjenice na sto, odmah postaju "velikosrbi". Tako Psihosis paranoides postaje endemska boljka pod drugačijim nazivom.

  • Sofija says:

   Bas tako!

 2. goran says:

  Podnaslov teksta je u suprotnosti sa onim sto hrvatski istoricar tvrdi.

 3. ZoranL says:

  Svi Sloveni su Srbi al svi Srbi nisu Sloveni

 4. doktrina soka says:

  Geneologija to govori,istina se ne moze doveka sakrivati.Uvek cinjenice izadu na videlo.To sto taj istoricar govori nije isiso iz prsta,covek radi svoj posao i pise.Sa Nemanjicima je i Barbarosa imao pakt o ne napadanju i najvljivao srpskom vladarau kada i kako moze proci srpskom zemljom.Srbska drzava je uvek postojala sa vecom ili manjom teritorijom,te manipulacije o "velikoj Srbiji"nisu od juce,Srbija je drzava koja kontrolise "istocnu" i "zapadnu kapiju".Ne mos da prodes kada ti se cuna digne,pa makar i ratom krenuo.Zadnji rat pokrenut od 19 zemalja Nato pakta,koji nisu dobili,a nisu dobili jer se rat dobije kada vojnicka cizma zauzme teritoriju.Kada krene rat prvo krene satanizacija koju pokrenu napadaci,toliko jako da i sebe uvere u laz pa sledi da se i sami useru od straha.Secam se onog avijaticara "nevidljivog" aviona,sto je pao u selu Budanovci,zasro se zapiso od straha kad su ga zarpbili,da su ga seljaci umirivali,makar je bacao bombe po njima.E moji sviraci,"dode vreme sve se preokren,pa sad sviraci prate i mene"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *