ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАРИ ШОКИРАЛИ РЕГИОН: Србима владари нису били Германи, А ХРВАТСКА ИСТОРИЈА…

HRVATSKI ISTORIČARI ŠOKIRALI REGION: Srbima vladari nisu bili Germani, A HRVATSKA ISTORIJA…

9 januara 2019

Dok među intelektualcima u Srbiji vlada duh samoporicanja, negiranja i ponižavanja svega srpskog, evo šta o Srbima kaže dr Višeslav Aralica, hrvatski istoričar i profesor istorije sa Hrvatskog instituta za povijest i Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

– Stjepan Radić se zalagao za otcepljenje od Srba, koji su takođe Sloveni. Doduše, on ih nije ni smatrao Slovenima, doživljavajući Slovene kao miroljubive i vredne, a Srbi su mu bili ratnici. Kad pogledate iz perspektive zapadnjaka, Srbi su zaista drugačiji od svih ostalih slovenskih naroda. Nemci jesu ratovali protiv Srba, ali su ih baš zato i poštovali – navodi Aralica.On ističe da su Srbi jedini slovenski narod koji je državotvoran.

– Jedini narod u Evropi uopšte za čiju se dinastiju nije smatralo da potiče od germanskih osvajača iz ranog srednjeg veka. Imali su ih, u stvari, čak dve, Petrović Njegoše i Karađorđeviće, obe s područja današnje Crne Gore. Za to vreme, bugarski kralj je praktično Nemac. Grčki je Nemac ili Danac, kako se uzme – objašnjava Aralica.

– Gde god pogledate, svuda su ili Nemci ili su poreklom Germani, kao kod Italijana ili Španaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Sloveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu da se oslobode, ne mogu da stvore državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Sloveni.

Najveći hrvatski arheolog, profesor emeritus Nikola Jakšić, takođe tvrdi da Hrvata nije bilo ni u 7. ni u 8. veku na ovim prostorima, dok je poznata hrvatska naučnica dr Andreja Zorić u Nemačkoj odbranila doktorsku disertaciju u kojoj dokazuje da je pravljenje hrvatske nacije kultura laži.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. Zoran says:

  Ja pricam da smo sliciji Jevrejima nego Slovenima.

  • padre says:

   To što ti pričaš, okaći mački o rep!

  • Gigamoravac says:

   Izgleda da ti Zorane nisi bas nista razumeo. Procitaj jos jednom.

  • Dane says:

   mi smo potomci medjusobnih brakova jafetove i se ove loze

 2. kifla says:

  A opet, koga je briga sta hrvacani trucaju...

 3. bane says:

  Kada naš predsednik kućnog saveta bude izdao KIM, bićemo još poznatiji.

 4. Velika Metla says:

  Ti intelektualci nisu Srbi,zato nemojte skrnaviti narod srbski! To je otpad od srbskog naroda!

 5. Velika Metla says:

  Najveći hrvatski arheolog, profesor emeritus Nikola Jakšić, takođe tvrdi da Hrvata nije bilo ni u 7. ni u 8. veku na ovim prostorima, dok je poznata hrvatska naučnica dr Andreja Zorić u Nemačkoj odbranila doktorsku disertaciju u kojoj dokazuje da je pravljenje hrvatske nacije kultura laži. Hahahahahahahahahahahaha.........,pa gde ste vatikanoidi,nema vas! Hahahahahahahahahahahahahaha............!!! Niste vi hrvati,vi ste isto što i milogorci,balije...............,vi ste svi na gomili anti-srbi,i to je jedini naziv vaših narodnih grupacija koji vam priznajem!

 6. Ivan Grozni says:

  Nasi "intelektualci" sade i svadjaju se oko toga kako se dodvoriti nasim neprijateljima. I kad neko objavi neku pozitivnu teoriju o Srbima SANU je ignorise i ne prevodi na srpski jezik. Ja nisam jos procitao da je neka knjiga objavljena na drugim jezicima, a pozitivno pise o Srbima, prevedena i objavljena na Srpski jezik. Cekamo da to urade drugi savesni izdavaci. Drzava se bavi rajtingom SANU i neznamo cime se bavi, ostaje samo individualna savest da brani srpsku istinu.

 7. Ivan Grozni says:

  Greska u recenici Objavljena na srpski jezik (treba da stoji) od strane SANU.

  • doktrina soka says:

   U SANU SJEDE I UZIMAJU DEBELE PLATE,to im je jedini posao.

 8. vanja says:

  Ako ovo nije neka nova taktika vatikanoida da nas odvoje od Rusa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *