HRVATSKI KOMPLEKSI: Hrvati spremaju vojnu paradu kao odgovor na paradu u Beogradu

HRVATSKI KOMPLEKSI: Hrvati spremaju vojnu paradu kao odgovor na paradu u Beogradu

18 oktobra 2014

srpska_vojska_para_707646S1Odavno je poznato da Hrvati imaju mnoge komplekse, a najveći su im Srbi i Srbija, javlja Jutarnji list.

Dan nakon spektakularne vojne parade na kojoj je u Beogradu ugošćen ruski predsednik Vladimir Putin, iz hrvatskog Ministarstva odbrane procurela je informacija kako će sličnu, a možda i veću, paradu organizovati već iduće godine, na 20. godišnjicu zločinačke akcije Oluja.

Hrvati jedino zaboravljaju da je Beograd 1944. godine oslobođen od fašističkih osvajača među kojima su i oni bili, a Oluja iz 1995. godine je zločinačka akcija koja je proterala oko 250.000 civila sa svojih vekovnih ognjišta i u kojoj je ubijeno preko 2.500 nevinih ljudi.

Okrugla godišnjica

U Ministarstvu odbrane Hrvatske već duže vreme razmišljaju kako dostojno proslaviti 20. godišnjicu najveće hrvatske tzv. „pobjede“ u Domovinskom ratu. Velika vojna parada zasad se čini najizglednijom. U njoj bi, prema sadašnjim planovima, učestvovali svi rodovi i sve institucije vojnih snaga Hrvatske, od pešadije, artiljerije, inženjerije, helikopterskih eskadrila, mornarice, vazduhoplovstva do specijalnih jedinica, padobranaca… Jedini problem koji još nije rešen jeste lokacija održavanja parade. Poslednja veća vojna parada koju je Hrvatska organizovala održana je 30. maja 1995., na tadašnji Dan državnosti na Jarunu. Jarun se, ipak, sada ne razmatra kao lokacija. Smatra se da je premalen i da ne bi mogao poslužiti za demonstraciju svih rodova vojske.

Knin nije izgledan

Zbog specifičnosti terena nije izgledan ni Knin, pa je vrlo verojatno da će se spektakl održati u nekom dalmatinskom središtu. Split se čini dobrim izborom zbog pomorske vojne baze, no to je trenutno samo nagađanje. Procurelo je kako organizatori imaju odrešene ruke kad su troškovi u pitanju: od izvora u Ministarstvu odbrane Hrvatske doznajemo da se na proslavi neće štedeti.

(Jutarnji list, Intermagazin.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Nisu samo kompleksi. Srbija je paradom pokazala svetu da je uvek bila antifašistička zemlja. Potrebno je Srbe vratiti na presto zločinaca, a sebe prikazati kao oslobodioce. Ovo je vrlo osmišljeno i tendenciozno.

 2. Nebojsa says:

  Dobar štos šta se pravi to je ono u braku kada se Muž se žena svađaju i prepiru i Ljubomorni jedno na drugo e tako sada Hrvati prave paradu da se i oni pokazu o smesno ko deca

 3. dsc says:

  Hrvati vratite se pravoslavlju bice vam lepse, ionako ste Srpskog porekla!!!

 4. Dragana says:

  Videla zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu! :)

 5. mitovi mitovi says:

  Jedan ispravak, nikoga mi nismo" protjerali" POBJEGLI SU DOBRO ZNAJU ZBOG ČEGA,od te brojke 80% su bili ubojice,silovatelji,palikuče TERORISTI ;)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *