ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Хрватска војска немоћна пред ВОЈСКОМ СРБИЈЕ

HRVATSKI MEDIJI: Hrvatska vojska nemoćna pred VOJSKOM SRBIJE

21 marta 2021

Hrvatska vojska nemoćna je pred Vojskom Srbije, piše hrvatski list „7Dnevno“ i u prilog tome ističe da srpska vojska prolazi kroz „bogate periode nabavke vrhunske opreme“.

Pozivajući se na podatak portala „Fajerpauer“, koji od 2006. objavljuje listu najmoćnijih vojski sveta, list piše da je Vojska Srbije po snazi za dva mesta pretekla Hrvatsku vojsku i sada je na 61 mestu, preneo je Tanjug.List konstatuje da su Hrvatsku vojsku uništile godine neulaganja i da je stoga potrebno doneti strategiju bezbednosti.

„Hrvatska nema oružje i opremu kojom može da neutralizuje prednost Srbije. Od vojske se očekuje da zaključa vazdušni prostor, a ne da gradi hotele i hangare“, piše list i sa žaljenjem konstatuje da je „ovo nagoveštaj poremećaja koji tek dolaze u narednim godinama“.

Uz podsećanje da je pre četiri godine bilo sve drugačije, da se očekivala transformacija Hrvatske vojske u malu, dobro opremljenu po svim standardima NATO, list piše da je sve ostalo samo na najavama.

Podsećaju da su dva puta propali ili odlagani planovi o nabavci višenamenskog aviona, protivvazdušna odbrana je, kažu, ostala pusti san, nisu obnovljene raketne sposobnosti mornarice, a nije bilo ništa od značajnije modernizacije odavno zastarelih M 84 tenkova.

„S druge strane Srbija je, očigledno, modernizaciju svojih snaga osmislila mnogo pažljivije i realnije“, piše list i napominje da su se u Hrvatskoj mnogi smejali kada je Srbija nabavila polovne MiG-ove iz Rusije i Belorusije.

Srbi su, ističe se, predano radili i na obnavljanju protivvazdušne odbrane koja je slojevita, a sistemi su nabavljeni i sa Istoka i sa Zapada.

KOMENTARI12 komentara

 1. petrovgrad says:

  Hrvatljanska država bez Hitlera je tigar na papiru. Sprdnja. Genocid koji su počinili za vreme NDH je maslo Germana. NDH su stvorili Švabovi, a koljači u Jasenovcu su bili mahom pokatoličeni Srbi. Jasenova je obezbedjivalo par hiljada domobrana i par stitine koljača ustaša. Partizani su im išli na ruku, nikada nisu napali Jasenovac. Generali narodni herioji su danima stajali ispred Jasenovca 1945 nisu ušli da ga oslobode.

  • Ivana says:

   Srpski generali a dupelisci hrvata Josipa Broza može li bednije kod Srba stalno petokolonaši.

  • Željko says:

   Znam samo da su granice Hrvatske bile na Sajmištu u Beogradu i da je bila Hrvatska Do Zemuna ( HDZ ) !

 2. Rista says:

  Kakve to veze ima kakva je koja vojska u miru? Srpska vojska početkom prošlog veka pobegla iz Srbije, sredinom veka se raspala a kralj jope pobegao, krajem veka se borila malo i predala, a hrvatska vojska koja postoji nekih dese dvaes godina, uvek pobeđivala i osvajala srpske teritorije terajući Srbe u BGD pašaluk i usput desetkovala nekoliko miliona Srba. Hrvatska slaba ili nepostojeća vojska se namlatila srpske vojske što je propisno i dovoljno za sledećih nekoliko godina a posle...Pa posle isto. Stajali smo mi i pred Vukovarom i pred Jasenovcom. Hrvati nisu. Krenuli sa olujom i definitivno oduzeli sve srpsko što se danas zove hrvatska. Nemo čitate ovaj članak. Nije ni za...Nemo se hranite bajatim sprdačinama Hrvata.

  • Mirko says:

   Hvala ti Riste za ovaj komentar tako je.

  • Kosmos says:

   Na kojim si lekovima ???

 3. M says:

  Srbima bi bilo pametnije da razmišljaju kako da odbrane Srbiju od migranata s Bliskog i Dalekog istoka,a koji će navirati u sve većem broju,i ugrožavati ne samo Srbiju,nego i Balkan i šire!A ako bude i Veliki Rat,onda će dolaziti u milionima!Doći će dan kad se Srbi više neće moći nositi s tim problemima,i dići će svoj pogled prema Bogu i moliti pomoć,ali neće biti nikoga da im pomogne!Osim Hrvata!

 4. 1389 says:

  Ponižavanjem Srbije zaboravili su na vlastito naoružanje!

 5. 1980 says:

  Hrvatski mediji kao i svaki drugi vole jadikovati i praviti nekakvu pricu sa bombasticnim naslovom. Nije Hrvatska uopste tako slaba. Dobijaju uskoro Bredlije,proizvode Patrie,imaju Kajove,PZH 2000... Istina skoro da i nemaju lovacku avijaciju ali imace oni i to,jacaju i oni polako. A pored ostalog su u NATO-u. Srbija treba jacati vojsku,proizvoditi svoje i kupovati strano oruzje. Nista nije skupo,najskuplje je ono cega nema kada zatreba.

 6. Baki says:

  Ljige kroasanske !

 7. Gospodi Pomiluj says:

  Nemoćni su protiv srpske vojske, ali bi vrlo rado da otvore još koji Jasenovac, da im se nađe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *