ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Колинда на јесен зове Вучића у Загреб?

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Колинда на јесен зове Вучића у Загреб?

6 августа 2017

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић упутиће позив председнику Србије Александру Вучићу да на јесен посети Хрватску.

То незванично сазнаје хрватски „Јутарњи лист“ из кругова блиских хрватској председници.

У председничком офису на Пантовчаку процењују да су ”сазрели услови” за посету, а по протоколу ”на реду” је, наводи лист, да српски председник посети Загреб.

„Јутарњи лист“ пише да је од раније познато да је Грабар-Китаровић одбила да позове бившег председника Србије Томислава Николића након његове изјаве да је легитимно то што у програму неких српских странака стоји да им је циљ граница Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица.

Како наводи лист, након те изјаве у Сарајеву председница Хрватске је донела коначну одлуку да Николић неће бити службено позван, иако су пре те изјаве две канцеларије припремале и договарале његову посету.

У међувремену је, подсећа хрватски дневник, Вучић, док је још био премијер, упутио позив и председници и премијеру Хрватске Андреју Пленковићу да посете Србију ”када желе”, а Грабар-Китаровић је отишла у Београд на инаугурацију српског председника где је била врло срдачно дочекана.

„Јутарњи лист“ пише да је сам Вучић показао жељу да се иде у смеру нормализације хрватско-српских односа, а један од важних корака у том смислу је био и сусрет у Хрватској и Србији, те потписивање декларације о унапређењу односа у Суботици у којој су Грабар-Китаровић и садашњи председник Србије детектовали у ком смеру та нормализација треба да иде.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Way says:

    Ah, tamante ih, razumeju se njih dvoje dobro, oboje žele srbiji najbolje moguće. A pošto to nije moguće, šta joj onda žele?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u