ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ: Ево ко је позвао Томпсона на прославу фудбалера…

HRVATSKI MEDIJI OTKRILI: Evo ko je pozvao Tompsona na proslavu fudbalera…

18 jula 2018

Kontroverzni pevač Marko Perković Tompson u ponedeljak je bio u autobusu kojim su se hrvatski fudbaleri provozali po povratku sa svetskog šampionata.Uprkos zvaničnom programu, a na insistiranje hrvatskih fudbalera, Tompson je nehotice postao ključni kater dočeka srebrnih fudbalera u Zagrebu, piše hrvatski Indeks.

Tompson se, kako se navodi, “slučajno“ pojavio na aerodromu i tamo se ukrcao u autobus sa fudbalerima, od kojih su neki odmah oduševljeno objavili fotografije na društvenim mrežama na kojima sa njim poziraju.

On je neko vreme bio i centralna figura televizijskog prenosa, tokom kog se mogao čuti i razgovor između Tompsona i kapitena reprezentacije Luke Modrića, koji je u tom trenutku rekao da je prvi uslov fudbalera bio Tompsonov nastup na Trgu bana Jelačića.

Kada je autobus stigao dovoljno blizu pozornice na Trgu bana Jelačića, činilo se da je u toj masi nestao i Tompson, navodi ovaj hrvatski portal. Međutim, njega su igrači pozvali na pozornicu, na kojoj je odmah otpevao pesmu “Lijepa li si“, koja je proteklih godina postala neizbežna himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

O Tompsonovoj ulozi na dočeku pisali su i neki strani mediji, pitajući se šta jedan ekstremno desni pevač, poznat po svom “koketiranju sa ustaštvom“, radi u društvu svetskih vicešampiona u fudbalu.

“Tome se ne treba čuditi ako se zna da ostatak Evrope nije tako blagonaklon prema Tompsonovom liku i delu u odnosu na to kako se on tretira u Hrvatskoj, u kojoj ga žele promovisati kao dežurnog izvođača za sve važne nacionalne događaje“, piše “Indeks“.

Tompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog pritiska javnosti, između ostalog, u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, u državama u kojima se opisuje kao promoter neonacizma i ustaštva.

Da podsetimo, pre dve godine, krajem jula, odlukom gradskog veća švajcarskog grada Šlirena zabranjen je koncert Marka Perkovića Tompsona.

Švajcarski konzervativni list opisao je Tompsona kao izvođača koji uvek iznova upada u oči zbog “veličanja fašističkog režima ustaša“.

“U Hrvatskoj se na Tompsonovim koncertima okuplja desno glasačko telo koje poneseno njegovim pesmama nacionalne tematike zna da priredi i neverovatne izlive mržnje, kakav je na primer zabeležen na proslavi godišnjice Oluje u Kninu 2015. Tada je masa na Tompsonovom koncertu, nakon što je on svoj hit Čavoglave započeo standardnim ’Za dom spremni’, glasno skandirala ’ubij Srbina’“, piše “Indeks“.

Kako dodaje portal, zbog toga je problematično jučerašnje guranje Tompsona u prvi plan.

“On niti je izvođač koji ujedinjuje Hrvate, niti njegovo prisustvo ne veličanstvenom dočeku šalje u svet dobru sliku o Hrvatskoj”, navodi portal.

(Index)

KOMENTARI3 komentara

 1. Jovan says:

  Lepo je to što piše indeks, voleli bi i oni daje tako, ali stvqarnost ih demantuje potpuno. Evo šta piše neka "mukica" na u92 u komentarima: "...Trebate shvatiti da Thompson pjeva pjesmu "Lijepa li si" koja je nezvanicna himna Hrvatske, to je pjesma koju pjeva svaki Hrvat bio ljevicar ili desničar, vjernik ili ateist to je pjesma uz koju se slavi...i jbg zbog toga taj lik dolazi na takve dogadjaje i pjeva tu himnu..."

 2. mila says:

  Nije mene briga šta ovo smeće pjeva pri tom mislim na sve koji ga slave i pjevaju njegove pjesme,kao i na njega ,naravno!Gore je što još među nama ima smeća koje to odobrava i koje je uprkos svemu za ustašine navijalo!!!

  • Mate says:

   Mili, za tebe je najveći problem drugo mesto na svetu a ne TUPSON?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *