ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Хрватска умире

HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Hrvatska umire

31 avgusta 2018

Hrvatska umire, zatvara se šest škola, a u njih 117 nije upisan nijedan jedini novi učenik. Masovno iseljavanje traje već pet godina, piše Index.hr.

„Kod Nemaca nema ispijanja kafa“

Novinari tog portala pišu da su otišli do glavne autobuske stanice u Zagrebu i tamo zatekli standardan prizor – uplakane majke koje ispraćaju decu, one koji se iz posete porodici vraćaju na posao.Jedna od njih je i Ada koja je zajedno s mlađim sinom došla da isprati starijeg sina koji ima 18 godina i tek je završio srednju školu. Odlazi u Minhen gde ga čeka posao.

„Imamo familiju u Nemačkoj. Oni su sinu našli posao pa ide da vidi i odradi probni period. Završio je srednju školu za automehaničara, a u Nemačkoj će raditi u autolimarskoj radionici. Odlazi jer ovde nema posla, evo ja sam već godinama bez posla. Ako se on snađe, videćemo pa se možda svi odselimo“, rekla je za Index.hr Ada.

Druga gospođa uz plač je rekla da se ona vraća u nemačku gde radi, dok su joj u Hrvatskoj ostali suprug i deca. Otkrila je da već osam meseci radi u jednom restoranu u Minhenu kao kuvarica. U Osijeku je radila u trgovini, ali sa platom koju je primala ona, suprug i dvoje dece jedva su preživljavali.

Novinari Indexa razgovarali su i sa Marijanom koja u Nemačkoj živi već četiri godine. Ova Zagrepčanka odselila se zbog nemaštine.

„U Zagrebu sam imala posao, ali suprug nije. Bili smo podstanari s malim detetom i takva životna situacija nas je prisilila da odemo. U Nemačkoj nam je dobro, radimo, posao se odmah nađe i dobro je ako se navikneš, međutim tamo je potpuno drugačiji način života. Kod njih nema ispijanja kafa. Oni ne znaju za taj običaj. Istina je, dobro se zaradi jer tamo uvek imaš mogućnost raditi više poslova i dodatno zaraditi. Plaćaju se velike sume jer, recimo, 1.200 evra plaćamo stanarinu, onda možete misliti kolike su plate kad to bez problema platimo. Ali ono što me muči je što smo tamo uvek građani drugog reda“, kaže ona.

Na autobuskoj stanici su bili i sestra i brat koji odlaze u Nemačku gde žive poslednje tri godine s roditeljima. Ana, koja sad završava srednju medicinsku školu, po dolasku u Nemačku prvo je godinu dana učila jezik i onda nastavila školu. Priznali su joj, kaže, prva dva razreda medicinske koju je završila u Zagrebu.

Njen brat Marko je dodao da bi se on vratio u Hrvatsku samo da osvoji poveći iznos na lotou.

Dok je trajao razgovor vozač je pozivao putnike da uđu u autobuse, ne jedan, već nekoliko njih koji su stigli iz Vinkovaca, pa preko Zagreba nastavljaju put za Minhen i Frankfurt. A svi su redom krcati, zaključuje Index.

KOMENTARI9 komentara

 1. JmBg says:

  A sad adio...

  • Dr.Drkar says:

   Smrt omiljenog katoličkog srbina Olivera najavila je isti epilog i KROmanjonije, "države" katoličkih srba, jer ono što je nastalo na laži i nasilnom vatikanskom prozelitizmu kao i uvek mora da propadne, kako ndh1, hercegbosna, tako i ova ndh2...hvala Oliveru na tome :-)))

  • Diego says:

   Adio ustase! Srećni vam puti! Ja sa porodicom se vraćam nazad u svoju zemlju poslije 16 godina potucanja po svijetu. Nadam se da ćemo uskoro vratiti sve naše krajeve i da ću lično izgraditi kuću u Istri i kao nekada graničiti sa Italijom. Vama ne preostaje ništa drugo nego da borite u paklu, a ko preživi da radi po Njemackoj u njihovim svinjcima.

   • Karital says:

    Malo morgen moj Diego!Nećeš ti ništa povratit već ćeš još izgubit koje parče zemlje.Možeš samo sanjat LIJEPU NAŠU!

 2. Velika Metla says:

  Kako ste radili tako ćete i dobiti! I svako drugi,a ne samo vi vatikanoidi!

  • JmBg says:

   Jednokrvnu braću menjali smo za priču o Živodu koji hoda po vodi. Škart su jer ne idu u crkva s nama, već u neku drugu. Nisam siguran ni da su pravoslavni naprvili dobar posao što su ostali pravoslavni. Abrahamske religije su od nastanka izvor nestabilnosti, netrpeljivosti a danas i ozbiljan kandidat za samouništenje civilizacije u kojoj živimo.

 3. kiki_ ćeraćemo se says:

  Jadni hrvati idu u Minhen i ostale delove Nemačke samo s pasošom i odmah mogu da nađu posao, zašto to ne mogu i jadni Srbi? Hrvatska umire, Srbija umire, ali Hrvati imaju ekstra povlastice koje na primer Srbi i Bosanci nikako nemaju u Nemačkoj. Onog dana kada im hrvatska umre, srbija će već dugo vremena biti samo praistorija. Hrvati su gospoda, a mi srbi smo postali korumpirana goveda, ali srpska šta ćeš, u Srbiji je živa samo administracija koja se ugradila da ti naplaćuje usluge i da te dovede do besnila prosjačkog štapa. Izdalo nas zdravstvo, izdalo nas školstvo, izdala nas država i vojska, prepušteni smo lešinarima oko sebe i još se tešimo samo da nam gore ne bude, a gore uvek stiže, ostaće samo naj jači a to su naoružani mafijaši, reket, reket, rajo treba, a hleba ako ti ostane, za nas su i emigranti nobles, oni bar znaju odakle su gde idu šta hoće. Srbi kao da ne znaju, ne umeju i ne mogu, Srbi čekaju i mole dželate za bolju sudbinu, a oni odgovaraju da milosti neće biti.

 4. doktrina soka says:

  I eto ti velike Srbije,davo se krije u sitnicama.

 5. Baja says:

  A kod nas u Srbiji med i mleko? Hau jes no!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *