ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: „Председник владе Србије постаће Хрватица“

HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU: „Predsednik vlade Srbije postaće Hrvatica“

8 juna 2017

Ona je bogata, gej, prozapadna je liberalka, poreklom je Hrvatica i sada je postala predsednica vlade u Beogradu. Tako počinje svoju priču o Ani Brnabić, jednom od kandidata za novog premijera Srbije, hrvatski portal „Express.hr“.

U tekstu se dalje navodi da je izbor nove premijerke Islanda 2009. godine bio svetska senzacija, kada je na čelo male nacije na severu Atlantika došla socijaldemokratkinja Johana Sigurdartotir, tada u dobi od 68, kao prva premijerka na svetu koja se otvoreno deklarisala kao lezbejka.

„Ne jedan svetski medij pokušavao je predvideti koja bi zemlja mogla biti sledeća. I apsolutno nikome u ozbiljnim promišljanjima nije moglo pasti na kraj pameti da bi to mogla biti Srbija. Lezbejka na mestu predsednice vlade činilo se naučnom fantastikom čak i u najprogresivnijim članicama EU. A onda je bljesnula prva iskra moguće megasenzacije u Beogradu“, dodaje portal.

Kako se dalje navodi, ova, (moguća) odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića naišla je na brojna negodovanja.

„Ona je poreklom s Krka, dakle Hrvatica, na što ukazuje njeno prezime. Da je deklarisana gej osoba poznato je već dugi niz godina, a to ona i ponosno ističe, pa tako i na Povorkama ponosa u Beogradu, što u pravilu nije sasvim siguran politički istup. Prošle godine je, primerice, 1000 ljudi u povorci, u kojoj je bila i Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda i još neki visoki političari, osiguravalo čak 5000 policajaca. Njena seksualna orijentacija bila je i razlog zašto je Srpska pravoslavna crkva, sudeći po izveštajima srbijanskih medija, upregla sve svoje političke veze kako bi sprečila Anu Brnabić da postane predsednica vlade. SPC je navijao za Ivicu Dačića, no o njemu se govorilo da nema šanse iz jednog od dva razloga; ili zato što ga Zapad ne voli, što je tačno, ili zato što ga Vučić gleda kao političku konkurenciju, što je moguće, ali nije sigurno. Na kraju je pao izbor na nju, ženu koja se u politici Republike Srbije uspela munjevito, otkako je iznenada kao nestranačka osoba imenovana za ministarku uprave u avgustu 2016., da bi predsednica vlade postala manje od godinu dana posle toga“, ističe se u tekstu pomenutog portala.

Potom se autor osvrće na biografiju Ane Brnabić. „U njenom životopisu stoji da je odmah nakon mature u Beogradu 1994. otišla na studije u SAD-u i Hal u Velikoj Britaniji, odakle se 2002. vratila u Srbiju s dve diplome i znanjem engleskog i ruskog. Još u Londonu od 1998., kad je imala samo 23 godine, bila je administrator i PR ‘Srpskog informativnog centra’, organizacije koja je povezivala političke reformiste i protivmiloševićevske aktiviste s medijima u Velikoj Britaniji. Iste te 2002. kad se vratila u Beograd, počela je da radi za USAID na nizu projekata. I tako sve do 2011. kada dolazi na visoku poziciju u američku firmu za vetroelektrane „Continental Wind Serbia”, gde je 2013. postala direktorka“.

Ni podaci o njenoj imovini nisu izmakli autoru teksta. „Stan i potkrovlje u Beogradu površine 327 kvadrata ne zvuči posebno spektakularno sve dok se ne dozna da je reč o kući na Dedinju, u blizini Belog dvora, nekadašnje kraljevske rezidencije. Kao i to da ju je kuća stajala, navodno, pola miliona evra što je platila kreditom. A što se hrvatskih korena tiče, na Krku je nasledila staru oronulu kućicu od 30 metara kvadratnih i još jednu, očito bitno drugačiju, od 167 metara kvadratnih, vrednu 300.000 evra. I još tako neke stvari.“, navodi se.

Kada je u pitanju njena porodica, „Express.hr“ navodi da srpski mediji ne pišu mnogo o tome.

„Mediji po Srbiji ne spominju da premijerka Brnabić ima stalnu partnerku, ali navode da je prošle godine u Londonu bila u vezi s izvesnom manekenkom iz Španije, navodno spektakularnom lepoticom i po merilima sveta mode. Zapravo je reč o ženi koja privlači neverojatne situacije“, ističe autor teksta.

KOMENTARI18 komentara

 1. goran says:

  Mora da bude na vlasti kako bi imala novac, jer sama ne moze nikoga da privuce. lepotice valja platiti.

  • Danas says:

   Nikad ne citam komentare, ali sam morala da vidim reakcije na ovl spinovanje. Dakle, komentarisu nepismeni,neostvateni i nedefinisani seksualno.SNS-ovci su najgore sto je moglo da nas zadesi, ali je Brnabicka neko ko zaslužuje poštovanje i priliku. To sto smo homofobi i zavidimo uspešnima i sto znamo sve, od ekonomije do kardiologije,obilo nsm se vise puta o glavu. Nek je ona pametna, ucena i poštena, da li je gej i sta je po nacionalnosti, najmanje je vazno.

 2. iskren says:

  a niko ne pise da je clanica TRilaterale???

  • arso says:

   Kad se uclanjivala u masoneriju, morala je da prodje "tretman" ko Andjelija Dzoli, jel tako Anicice?

 3. Miroslav says:

  Ne poseduje radenu biografiju za mesto premijera, niti bilo kakvo znanje u privredi. Ona treba da nastavi neoliberalnu ekonomsku politiku i jos vise zaduzi zemlju. Niko nesme da pise da Srbija u ovom momentu duguje oko 52 milijarde evra, gradjani, oko 6 milijardi, privreda oko 19 milijardi i drzava oko 27 milijardi. Ukamaceni smo godisnje vise od 5 milijardi evra, iz postojece akumulacije nije moguce vracati ni kamatu.Kada stanu novi krediti, bankrot je za tri meseca...

  • ARTILJERAC says:

   GOLA ISTINA samo to niko neće da shvati. Plašim se šta će biti u Srbiji kada se proglasi bankrot.

 4. trigav says:

  pa ... svi indo-evropljani su poreklom srbi.

 5. Kir Veliki says:

  Em Hrvatica,em podstiče LBGT pokret.E,žalosna Srbijo.Još samo da je (Ne dao Gospod )i još Crkva podupire - eto katastrofe !

 6. Kulak says:

  Srba u Hrvatskoj ima mnogo više nego Hrvata u Srbiji. Baš me zanima kada će Srbin koji se izjašnjava kao gej postati premijer u Zagrebu. Ili su njima Srbi potrebni samo u nauci,sportu, umetnosti, zabavi, kulturi...........Nikola Tesla, Milutin Milanković, Ruđer Bošković, Simo Matavulj, Grigor Vitez, Petar Preradović, Josif Runjanin, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Pero Kvrgić, Dražen Petrović...........

 7. Narod says:

  Kakvo god da je njeno sexualno opredeljenje narod i crkvu to ne treba da se tiče. Mlada,bogata školovana u svakom slučaju bolji izbor od gomile neškolovanih ministara i bivših predsednika i pojedinih ministara sa lažnim diplomama i doktoratima. Mi kao narod ne bi nikome dali šansu da krene i nešto pokaže i dokaže,odmah pljujemo i kritikujemo. I uvek nam je neko drugi kriv i uvek su svi loši samo sam "JA" dobar itd... Verujem da će više uraditi Ana nego Dačić.

  • Bagro crvena says:

   Mile, sve što nabra i pršli je posedovao!

  • Miki says:

   Ja siguran u Anu Brnabić, prvo nije alava i žderava kao ostali bivši ministri,drugo mlađa je i ima šanse da uvede red. Više verujem mlašim političarima no strarimi ofucanim koji se samo slikaju i kradu već decenijama ovaj narod.

   • električar says:

    Dobijali smo mi već mladje ministre i razne rukovodioce ... Ali, kad oni počnu da upropašćuju i da otimaju, to je mnogo gadno. To se dokazuje analizom "demokratske privatizacije" u poslednjih 16-17 godina. "Gladni" su, a i duže mogu da uništavaju privredu i narod, jer su mladji. Pa, sad ti vidi, da li je bolje da na vlasti budu stariji, a siti, ili mladji, a gladni. Treće varijante nema ...

 8. RASPUCHIN says:

  Pa i mi u R. Srpskoj za premijera imamo 'rvaticu. Doduše , bar koliko se zna , nije gej a i prilično se obogatila ovih godina od kada je na toj poziciji. Znači u istim smo fekalijama sa obe strane Drine. Ili je možda preciznije reći da smo kolektivno kao narod u fekalijama???

 9. Lajla says:

  Kakav narod takva i vlast,dalje citajte izmedu redova.

 10. Meilosav Blogovic says:

  Hrvati su nam već vodili i vode privredu, trgovinu, vlasnici su zemnje, građveinske industrije, vlasnici štamparija i izdavačkih kuća, istoriski arhiv (pisali istoriju), vojnu bezbednost( Sretko Kovač)... i tako u nedogled. FAŠISTIČKO SILOVANJE SRBA, OKUPATORSKI PIR.

 11. Pastrovic says:

  Poslije pentranja sahovnice pred ustaskim ambasadama i konzulatima, nista ne moze da me iznervira. Uvlacimo se Vatikancima i ustasama u dupe, pa sto onda da nam ova ustaska jedinka bode oci? Ocekujem "blagoslov" da i Tompson zapjeva posred Srbije. U Crnoj Gori ga poodavno zeljno ocekuju. I sto sad da kazem: sram IH bilo, ili sram NAS bilo?

 12. Jaooo says:

  Jaooo zemljo Srbijo , dobila si sve što tvoj narod ne želi ali tako nam i treba , izabrali sotone nacionalistu da preda Kosovo i Metohiju a lezbejku da bude premijer , ko je to mogao da zamisli pre par godina još , sve nam je gore i gore . Putin za predsednika , živela Rusija , dole izdajice i revolucija što pre

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *