ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ – СВИ ОСТАЛИ ЋУТЕ: Бошњаци се наоружавају дугим цевима, али о томе сви сложно ћуте

HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU – SVI OSTALI ĆUTE: Bošnjaci se naoružavaju dugim cevima, ali o tome svi složno ćute

25 februara 2018

ZAGREBAČKI nedeljnik Globus u najnovijem broju objavio je “specijalni izveštaj” autora Darka Hudelista, povodom opremanja policije Republike Srpske s novih 2.500 dugih cevi, u kojem se konstatuje da o naoružavanju Bošnjaka niko ne piše.

Hudelist, naime, podseća da je bošnjački lider Bakir Izetbegović u nedavnom intervjuu na HTV-u otvoreno izjavio da je spreman za rat, odnosno da Hrvati neće moći da dobiju “treći entitet” bez rata i konflikta.

Navodi i da se reč “rat” redovno ovih dana spominje i uz vesti i komentara o osnivanju kampa za treniranje tzv. askera (turski naziv za vojnike) u opštini Tešanj u Bosni i Hercegovini.

Prema Hudelistu, odluku predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o naoružavanju policije Republike Srpske neki su interpretirali i kao začetak stvaranja neke buduće vojske RS-a, iako je RS za kupovinu pušaka od Srbije dobila saglasnost svih nadležnih u BiH, a o čemu su, inače, pisali i svi mediji u regionu.

Hudelist navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, i da je odluku o “radikalnoj i temeljnoj moderniaciji MUP-a” predsednik RS Milorad Dodik doneo još 2015, nakon napada vehabija na policijsku stanicu u Zvorniku.

Navodi i da će ovom nabavkom tek svaki drugi uniformisani policajac RS imati pušku, dok je do sada imao tek svaki deseti.

Pozivajući se na iste, neimenovane sagovornike, autor navodi i da se u Bosni i Hercegovini naoružavaju i drugi, a ne samo Republika Srpska, ali se o tome ne piše.

Rečeno mu je, kaže, da su u Sarajevskom kantonu, “odvojili 1,15 miliona KM za nabavku savremenog nemačkog naoružanja za policajce, u Zapadnohercegovačkom kantonu 100. 000 KM, u Zeničko-dobojskom 160. 000, a Federalni MUP je već nabavio automatske puške za 134. 000 KM”.

O tome, kaže, međutim, niko ne piše, ne diže se nikakva prašina, a po već ustaljenoj praksi i navikama u BiH, “problematično je samo ono što se radi u Republici Srpskoj. “

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Taman posla da se piše o drugima,jer su Srbi uvek dežurni krivci! A ne piše se samo iz jednog razloga,a to je,da bi se mogla,onda kada dođe do rata,optuživati SAMO srbska strana,jer je samo ona imala oružje,dok su balijaneri i usRaše ratovali praćkama! Jer zaboga,srbska je greška što se brane od nestanka! Davno viđeno! Ništa novo! Pas laje,vetar nosi!

  2. Kulak says:

    Znači rvati su tek sada ukapirali da Bakir skuplja oružje,a galami da to radi Dodik.E al je fora da mi Srbi znamo to odavno.

  3. Barakuda says:

    pravi Hrvat.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *